Metaxa Rise

Metaxa Rise Facebook Twitter
0

Ετοιμαστείτε για ένα νέο αισθητικό ταξίδι σε μία θέα από τις πιο συναρπαστικές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ένα ταξίδι στο υψηλότερο σημείο στο κέντρο της Αθήνας: την κορυφή του Λυκαβηττού. Εκεί όπου το μάτι φτάνει μακριά, πέρα από την πόλη.Εκεί από όπου με μια ματιά συλλαμβάνεις τιςεκφάνσεις του δυτικού πολιτισμού από τις απαρχές του ως το σήμερα.

Με την υποστήριξη του Οίκου Μεταξά, μία διεθνής ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων ανέπλασε την άνοδο στο Λυκαβηττό και τη μετέτρεψε σε ταξίδι για τις αισθήσεις. Με την παρέμβασή τους αφενός αναβαθμίζουν αισθητικά το χώρο και αφετέρου δημιουργούν μια νοηματική σύνδεση που κεντρίζει τις αισθήσεις και προετοιμάζει τον επισκέπτη για τη μοναδική θέα. Η δημιουργική τους εγκατάσταση περιλαμβάνει διάφορα εικαστικά μέσα και τεχνικές – από βίντεο και κολάζμέχρι φωτιστικά εφέ και ζωγραφική αναμόρφωση – για να δώσει μια εμπειρία μοναδική. Θέμα της δημιουργικής εγκατάστασης είναι η «Ανάταση». Όπως αυτή που νιώθουμε όταν περάσουμε από τα γκρίζα χρώματα της πόλης στη συναρπαστική θέα του Λυκαβηττού. Όπως αυτή που προσφέρει η απόλαυση κάθε σταγόνας ΜΕΤΑΧΑ.

Η ομάδα εμπνεύσθηκε συγκεκριμένα από την ανάταση που προσφέρει το μοναδικό αυτό ελληνικό ποτό – το γευστικά απαλότερο στον κόσμο – και ονόμασε τη δημιουργία της ΜΕΤΑΧΑ RISE. Δανείστηκε από την πλούσια εικονογραφία του ΜΕΤΑΧΑ για να αποδώσει συμβολικά το ταξίδι από τις ρίζες ως το αποκορύφωμα. Η εμπειρία του Λυκαβηττού ξεκινά τώρα πια από τους πρόποδες του λόφου. Γίνεται δυναμική, πλούσια σε συμβολισμούς, παίρνει μια διάσταση μυστηριώδη και μυστηριακή. Ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη, του θυμίζει ότι στο τέρμα του τούνελ υπάρχει πάντα φως:  φως λαμπερό και ελληνικό.

Η δημιουργική ιδέα ανήκει στον γάλλο designer Jeff van Dyck, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι η δημιουργική παρέμβαση μέσα στο πλαίσιο μιας πόλης που βιώνει βαθιά την κρίση. Δουλεύουμε με έναν χώρο κομβικό,του οποίου ανυψώνουμε το ρόλο, προσδίδοντάς του νόημα με λιτά και ευανάγνωστα στοιχεία, ώστε να τον μεταμορφώσουμε από απλή διαδρομή σε ταξίδι και απο άνοδο σε ανάταση. Το ΜΕΤΑΧΑ λειτουργεί σαν καταλύτης που ενσαρκώνει ιδανικά την έννοια της ανάτασης».

Την επιμέλεια των γραφικών είχε η Alice Pesché. Tην «αναμόρφωση», μια τεχνική της προοπτικής που αποκαλύπτει το θέμα σε ολόκληρη την ομορφιά του από ένα και μόνο σημείο παρατήρησης στο χώρο, ανέλαβε η νέα εικαστικός Κατερίνα Βάγια. Τέλος, το video υπογράφει η σκηνοθετική ματιά του πολυβραβευμένου Τάσου Μπουλμέτη, ο όποιος σχολιάζει σχετικά: «Είμαι πολύ αισιόδοξος! Η δουλειά που γίνεται στον Οίκο Μεταξά επιβεβαιώνει ότι στην Ελλάδα του σήμερα το εξαιρετικό υπάρχει, ζει και προοδεύει. Πρόκειται για μια τέχνη μοναδική στον κόσμο, αλλά και για μια ευαισθησία για το ωραίο, το γευστικό και το αισθητικά όμορφο, που εμπνέουν.

Από το ίδιο το ΜΕΤΑΧΑ, λοιπόν, πηγάζει η έμπνευση για τη δημιουργική εγκατάσταση στον Λυκαβηττό, που ανεβάζει τις αισθήσεις του επισκέπτη, προετοιμάζοντάς τον για μια θέα που κόβει την ανάσα. Το μικρό φιλμ που έφτιαξα για την εγκατάσταση το δούλεψα με απλότητα, σαν μια εσωτερική βιωματική διαδρομή από το παρελθόν στο μέλλον, από το βυθό μέχρι την κορυφή».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 ΦΕΡΕ - ΚΕΡΔΙΣΕ: Η WATT+VOLT κληρώνει 10.000€ στον υπερτυχερό που θα φέρει τον λογαριασμό του σε ένα κατάστημα!

Market news / «ΦΕΡΕ - ΚΕΡΔΙΣΕ»: Η WATT+VOLT κληρώνει 10.000€ στον υπερτυχερό που θα φέρει τον λογαριασμό του σε ένα κατάστημα

Γιατί στη WATT+VOLT οι εκπλήξεις δε σταματάνε ποτέ ενώ ως ο πιο καινοτόμος πάροχος ενέργειας, θέτει τους καταναλωτές στον πυρήνα των προτεραιοτήτων της φροντίζοντας με πρωτότυπες πρωτοβουλίες και ενέργειες να βγαίνουν όλοι νικητές.
THE LIFO TEAM
Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας: Το Beegin έκανε την αρχή…και συνεχίζει!

Market news / Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας: Το Beegin έκανε την αρχή και συνεχίζει

Μέσα από το beegin.gr, όλοι μπορούν να μάθουν για το μέγεθος της καταστροφής που έπληξε την Βόρεια Εύβοια, το καλοκαίρι του 2021, αλλά και πώς μπορούν, με δύο απλά βήματα να στηρίξουν έμπρακτα την πρωτοβουλία και μέσω αυτής, τους ανθρώπους, τις μέλισσες και τελικά, τη φύση στη Βόρεια Εύβοια.
THE LIFO TEAM
Γιορτή παράδοσης σύγχρονου γηπέδου 5x5 στη Β. Εύβοια από τον ΔΕΣΜΟ σε ανταπόκριση των πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή.

Market news / Γιορτή παράδοσης σύγχρονου γηπέδου 5x5 στη Β. Εύβοια από τον ΔΕΣΜΟ σε ανταπόκριση των πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή

Μόλις 8 μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και χάρη στην υποστήριξη δωρητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η ομάδα του Δεσμού παρέδωσε ένα σύγχρονο γήπεδο 5Χ5 στη Λίμνη Ευβοίας.
THE LIFO TEAM
Novibet: Οκτώ Υποψηφιότητες στα EGR Marketing & Innovation Awards 2022

Market news / Novibet: Οκτώ Υποψηφιότητες στα EGR Marketing & Innovation Awards 2022

Με στόχο να προσφέρει στα μέλη της την καλύτερη δυνατή εμπειρία ψυχαγωγίας, η εταιρεία υλοποιεί επικοινωνιακά πλάνα βασισμένα σε πρωτοποριακές και ευρηματικές ιδέες, δημιουργώντας νέα trends και αλλάζοντας τα δεδομένα στον κλάδο της διαδικτυακής ψυχαγωγίας.
THE LIFO TEAM
Ο Όμιλος Druckfarben καλωσόρισε τους συνεργάτες του στις νέες σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις της KRAFT Paints & BIOCLIMA

Market news / Ο Όμιλος Druckfarben καλωσόρισε τους συνεργάτες του στις νέες σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις της KRAFT Paints & BIOCLIMA

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν από κοντά  τα Πιστοποιημένα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης BIOCLIMA®.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ