Ινστιτούτο Εκπαιδευτικού & Επαγγελματικού Προσανατολισμού: Πώς να συνεχίσετε να είστε ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικού & Επαγγελματικού Προσανατολισμού: Πώς να συνεχίσετε να είστε ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας Facebook Twitter
0

«Στον 21ο αι. για να παραμείνει κάποιος στο παιχνίδι θα πρέπει να εκπαιδευτεί και να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό του, όχι μόνο μία φορά στη ζωή του, αλλά αρκετές», λέει ο ιστορικός και ακαδημαϊκός Γιουβάλ Νόα Χαράρι. Εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι φορείς που θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αναγκαίοι.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικού & Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με δραστηριότητα στους τομείς της εκπαίδευσης ενηλίκων, της επαγγελματικής κατάρτισης και της ενίσχυσης των δεξιοτήτων από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα πιστοποιημένο κέντρο δια βίου μάθησης επιπέδου 2 από το ΕΚΕΠΙΣ/ ΕΟΠΠΕΠ με κύριο άξονά του τον επαγγελματικό προσανατολισμό και επαναπροσανατολισμό.


Λαμβάνοντας υπ' όψιν τη διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάσταση στην αγορά εργασίας, μέσω πιστοποιημένων εκπαιδεύσεων και πιλοτικών προγραμμάτων, προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης προσόντων και ηπίων δεξιοτήτων ώστε τόσο άνεργοι όσο και εργαζόμενοι να αναπτύξουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εξέλιξη της επαγγελματικής τους καριέρας. Το ΙΕΚΕΠ έδινε πάντα και εξακολουθεί να δίνει μεγάλη σημασία στην έρευνα και στην ανάδειξη νέων, καινοτόμων πρακτικών και μεθόδων που έχουν στόχο τη σύνδεση του Προσανατολισμού και της Συμβουλευτικής στην εκπαίδευση και επαγγελματική εκπαίδευση νέων και ενηλίκων με όραμά μας τη συμβολή στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους.


Έτσι, τα εκπαιδευτικά υλικά και τα προγράμματα που δημιουργεί και χρησιμοποιεί βασίζονται κυρίως στη βιωματική-διερευνητική μάθηση καθώς, όταν πρόκειται για ενήλικες, αυτή προσφέρει τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο εκμάθησης.


Επικεντρωμένο στις ευάλωτες ομάδες και ανταποκρινόμενο στην προσφυγική κρίση, το 2015 το ΙΕΚΕΠ ήταν το μόνο που δημιούργησε και υλοποίησε προγράμματα εκπαίδευσης και παρεμβάσεις πιλοτικού χαρακτήρα που ενισχύουν και πλαισιώνουν τόσο τους επαγγελματίες στην εργασιακή τους καθημερινότητα αλλά και την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην Ελληνική κοινωνία.


Σε μια διαρκή προσπάθεια να παρέχει πάντα τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες ανάγκες με συνέπεια κι αίσθημα ευθύνης, φροντίζει να παραμένει ενημερωμένο για τις εξελίξεις τόσο στον εκπαιδευτικό τομέα όσο και σε ό,τι αφορά στον επαγγελματικό επαναπροσανατολισμό των διαφόρων ηλικιακών ομάδων. Στόχος του ΙΕΚΕΠ είναι η δημιουργία νέων κάθε φορά προγραμμάτων εκπαίδευσης, προσαρμοσμένων στις ανάγκες της εκάστοτε ομάδας του πληθυσμού και η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών εργασιακής συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού χρησιμοποιώντας σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους.

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα τηλεοπτική διαφήμιση από την Anytime για το πρωτοποριακό πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Smart Drive

Market news / Νέα τηλεοπτική διαφήμιση από την Anytime για το πρωτοποριακό πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Smart Drive

Η νέα μοντέρνα τηλεοπτική καμπάνια της Anytime, παρουσιάζει τέσσερις πρωταγωνιστές να μοιράζονται στιγμές από την καθημερινή τους μετακίνηση με το αυτοκίνητό τους.
THE LIFO TEAM
Τράπεζα Πειραιώς: Η γυναίκα στην επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας

Market news / Τράπεζα Πειραιώς: Η γυναίκα στην επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας

Η νέα μεγάλη τοιχογραφία σε κτίριο που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου 31 απέναντι από την εμβληματική «τριλογία» (Πανεπιστήμιο, Ακαδημία, Βιβλιοθήκη), δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς και φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης street artist Atek.
THE LIFO TEAM
Η Huawei παρουσίασε νέα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

Market news / Η Huawei παρουσίασε νέα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

Tο νέο απόλυτα φορητό laptop 16 ιντσών HUAWEI Matebook D16, το ελαφρύτερο αναδιπλούμενο smartphone HUAWEI Mate Xs 2 και άλλα προϊόντα με τεχνολογία αιχμής ήταν οι πρωταγωνιστές.
THE LIFO TEAM
Γιατί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι η ιδανική επιλογή για σπουδές εκτός Ελλάδας

Market news / Γιατί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι η ιδανική επιλογή για σπουδές εκτός Ελλάδας

Το Γραφείο Ενημέρωσης και Εγγραφών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου δια ζώσης Ημερίδων Ενημέρωσης με ενδιαφερόμενους φοιτητές στην Ελλάδα.
THE LIFO TEAM
Νέα έκθεση της Deloitte: Οι προσπάθειες ένταξης των LGBT+ έχουν θετικό αντίκτυπο στο χώρο εργασίας, ωστόσο οι προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται

Market news / Νέα έκθεση της Deloitte: Οι προσπάθειες ένταξης των LGBT+ έχουν θετικό αντίκτυπο στο χώρο εργασίας, ωστόσο οι προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται

Ερευνώντας 600 ερωτηθέντες από οργανισμούς που εκτείνονται σε 12 γεωγραφικές περιοχές και ασχολούνται με ποικίλους τομείς, η έρευνα παρέχει ένα «στιγμιότυπο» των εμπειριών που έχουν βιώσει εργαζόμενοι που ανήκουν στην LGBT+ κοινότητα.
THE LIFO TEAM
Ψωνίζω στη γειτονιά και στηρίζω τις μικρές επιχειρήσεις!

Market news / «Ψωνίζω στη γειτονιά»: Το πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς που στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις

Ήδη 25.000 μικρές επιχειρήσεις είναι μέλη του προγράμματος και της αναπτυσσόμενης αυτής κοινότητας απολαμβάνοντας οφέλη και προνόμια  χωρίς καμία επιβάρυνση.
THE LIFO TEAM
ΙΑΣΩ Παίδων: Η μοναδική ιδιωτική Παιδιατρική Κλινική με Χρυσό βραβείο στα πρότυπα της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Child Friendly Healthcare Initiative

Market news / ΙΑΣΩ Παίδων: Η μοναδική ιδιωτική Παιδιατρική Κλινική με Χρυσό βραβείο στα πρότυπα της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Child Friendly Healthcare Initiative

Το Child Friendly Healthcare Initiative είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία με την οποία αναγνωρίζεται η δέσμευση των πιστοποιημένων νοσοκομείων προς τα δικαιώματα των παιδιών και την ποιότητα της περίθαλψης.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ