ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικού & Επαγγελματικού Προσανατολισμού: Πώς να συνεχίσετε να είστε ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικού & Επαγγελματικού Προσανατολισμού: Πώς να συνεχίσετε να είστε ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας Facebook Twitter
0

«Στον 21ο αι. για να παραμείνει κάποιος στο παιχνίδι θα πρέπει να εκπαιδευτεί και να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό του, όχι μόνο μία φορά στη ζωή του, αλλά αρκετές», λέει ο ιστορικός και ακαδημαϊκός Γιουβάλ Νόα Χαράρι. Εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι φορείς που θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αναγκαίοι.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικού & Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με δραστηριότητα στους τομείς της εκπαίδευσης ενηλίκων, της επαγγελματικής κατάρτισης και της ενίσχυσης των δεξιοτήτων από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα πιστοποιημένο κέντρο δια βίου μάθησης επιπέδου 2 από το ΕΚΕΠΙΣ/ ΕΟΠΠΕΠ με κύριο άξονά του τον επαγγελματικό προσανατολισμό και επαναπροσανατολισμό.


Λαμβάνοντας υπ' όψιν τη διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάσταση στην αγορά εργασίας, μέσω πιστοποιημένων εκπαιδεύσεων και πιλοτικών προγραμμάτων, προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης προσόντων και ηπίων δεξιοτήτων ώστε τόσο άνεργοι όσο και εργαζόμενοι να αναπτύξουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εξέλιξη της επαγγελματικής τους καριέρας. Το ΙΕΚΕΠ έδινε πάντα και εξακολουθεί να δίνει μεγάλη σημασία στην έρευνα και στην ανάδειξη νέων, καινοτόμων πρακτικών και μεθόδων που έχουν στόχο τη σύνδεση του Προσανατολισμού και της Συμβουλευτικής στην εκπαίδευση και επαγγελματική εκπαίδευση νέων και ενηλίκων με όραμά μας τη συμβολή στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους.


Έτσι, τα εκπαιδευτικά υλικά και τα προγράμματα που δημιουργεί και χρησιμοποιεί βασίζονται κυρίως στη βιωματική-διερευνητική μάθηση καθώς, όταν πρόκειται για ενήλικες, αυτή προσφέρει τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο εκμάθησης.


Επικεντρωμένο στις ευάλωτες ομάδες και ανταποκρινόμενο στην προσφυγική κρίση, το 2015 το ΙΕΚΕΠ ήταν το μόνο που δημιούργησε και υλοποίησε προγράμματα εκπαίδευσης και παρεμβάσεις πιλοτικού χαρακτήρα που ενισχύουν και πλαισιώνουν τόσο τους επαγγελματίες στην εργασιακή τους καθημερινότητα αλλά και την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην Ελληνική κοινωνία.


Σε μια διαρκή προσπάθεια να παρέχει πάντα τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες ανάγκες με συνέπεια κι αίσθημα ευθύνης, φροντίζει να παραμένει ενημερωμένο για τις εξελίξεις τόσο στον εκπαιδευτικό τομέα όσο και σε ό,τι αφορά στον επαγγελματικό επαναπροσανατολισμό των διαφόρων ηλικιακών ομάδων. Στόχος του ΙΕΚΕΠ είναι η δημιουργία νέων κάθε φορά προγραμμάτων εκπαίδευσης, προσαρμοσμένων στις ανάγκες της εκάστοτε ομάδας του πληθυσμού και η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών εργασιακής συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού χρησιμοποιώντας σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους.

Market news
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πάνω από 7.400 συνεντεύξεις εργασίας ολοκληρώθηκαν οι Ημέρες Καριέρας Τουρισμού 2023 του kariera.gr και της Workathlon

Market news / Με πάνω από 7.400 συνεντεύξεις εργασίας ολοκληρώθηκαν οι Ημέρες Καριέρας Τουρισμού 2023 του kariera.gr και της Workathlon

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση της απασχολησιμότητας στον τουριστικό κλάδο, καθώς και η έγκαιρη στελέχωση των συμμετεχουσών επιχειρήσεων με το κατάλληλο προσωπικό για την επερχόμενη σεζόν.
THE LIFO TEAM