Η Ελλάδα κατακτά για πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Η Ελλάδα κατακτά για πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής Facebook Twitter
0

Τον περασμένο Δεκέμβρη, η ομάδα Plaisiobots, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Πλαίσιο και του Co-CEO Κώστα Γεράρδου αποκλειστικά από παιδιά συνεργατών της εταιρείας, πήρε μέρος στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Daegu της Νότιας Κορέας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 60 ομάδες από όλο τον κόσμο, με την Ελλάδα να κατακτά την πρωτιά χάρη στη δημιουργικότητα και το ταλέντο των παιδιών, που κατασκεύασαν το "Buddy the Cane". Πρόκειται για ένα ρομποτικό μπαστούνι, που απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Η Ελλάδα κατακτά για πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής Facebook Twitter


Η ομάδα Plaisiobots απαρτίζεται από την Ίριδα Αγγελοπούλου, τη Βασιλική Ηλιάδη, τον Aλκιβιάδη Κωτσικόπουλο και τον Χρίστο Ρεντζή. Οι Plaisiobots, κόντρα στις δυσκολίες της εποχής, προπονούνταν κάθε σαββατοκύριακο για έναν ολόκληρο χρόνο, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας και παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ρομποτικής, Διάνας Βουτυράκου και του βοηθού της, Ιάσονα Σόμογλου.

«Τα παιδιά μπορούν, αρκεί να τους δείξουμε το δρόμο.»

 

Ο Co-CΕΟ της Πλαίσιο Computers, Κώστας Γεράρδος, είδε να γίνεται πραγματικότητα το όραμά του για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα κατακτήσει τον κόσμο της Ρομποτικής. Ο ίδιος δηλώνει: «Η Ελλάδα μπορεί να γράφει ιστορία, τα παιδιά μας είναι εξίσου ταλαντούχα, αν όχι πιο ταλαντούχα από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, και η παιδεία μας μπορεί και οφείλει να αλλάξει. Τα παιδιά μπορούν, αρκεί να τους δείξουμε τον δρόμο».

Η Ελλάδα κατακτά για πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής Facebook Twitter

Λίγα λόγια για το Πλαίσιο:

Από το 1969 και για 52 χρόνια, το όνομα «Πλαίσιο» έχει ταυτιστεί με την τεχνολογία, την πρωτοπορία και την εξέλιξη, συνεχίζοντας να βρίσκεται σε ηγετική θέση, ως η πιο υγιής επιχείρηση του κλάδου. Από τα 12τ.μ. της Στουρνάρη στα 22.500 τ.μ. του υπερσύγχρονου κέντρου logistics στη Μαγούλα, έχουμε διανύσει μισό αιώνα λειτουργίας, διαδραματίζοντας ρόλο "leader" στην ελληνική αγορά, με 24 καταστήματα και service points σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 180 εξειδικευμένους τεχνικούς & 1500 εργαζόμενους και τζίρο που ξεπερνά τα 300.000.000€.

Το πάθος μας για την γνώση & την τεχνολογία και το ενδιαφέρον μας για τον άνθρωπο & τις πραγματικές του ανάγκες, καθόρισε και καθορίζει ακόμα και σήμερα την εξέλιξη και την πορεία μας, αναδεικνύοντάς μας σε πηγή έμπνευσης, πρότυπο και σημείο αναφοράς στο χώρο των ελληνικών επιχειρήσεων. Βασική μας προτεραιότητα είναι να δημιουργούμε αξία, να προσφέρουμε γνώση και να υποστηρίζουμε την εξέλιξη στον κλάδο της τεχνολογίας, πάντα με επίκεντρο της δραστηριότητάς μας τον άνθρωπο.

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

11 χρόνια One Salonica: Όταν η μόδα συναντά την εμπειρία και την κοινωνική προσφορά

Market news / 11 χρόνια One Salonica: Όταν η μόδα συναντά την εμπειρία και την κοινωνική προσφορά

Οι φετινοί εορτασμοί του One Salonica outlet mall κορυφώθηκαν με ένα εντυπωσιακό Safari-inspired Fashion Show και μια σειρά δράσεων με κοινωνικό αποτύπωμα, που έδωσαν ξεχωριστό χαρακτήρα στα 11α γενέθλια.
THE LIFO TEAM
Η καρδιά του NBA χτύπησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο κέντρο της Αθήνας με το “3on3 Road to Glory” της Novibet

Market news / Η καρδιά του NBA χτύπησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο κέντρο της Αθήνας με το “3on3 Road to Glory” της Novibet

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου, περισσότερες από 100 ομάδες και πάνω από 400 παίκτες συμμετείχαν σε ένα διήμερο γεμάτο δυνατές αναμετρήσεις, μουσική, challenges και διαδραστικές εμπειρίες.
THE LIFO TEAM
The “Butterfly Effect”: Μετατρέποντας την Αστυπάλαια στο απόλυτο BMX playground

Market news / The “Butterfly Effect”: Μετατρέποντας την Αστυπάλαια στο απόλυτο BMX playground

Ο Red Bull αθλητής, Γιώργος Νταβουτιάν, με διεθνείς διακρίσεις και συμμετοχές σε παγκόσμια projects, πραγματοποιεί μια μοναδική κατάβαση στο νησί «πεταλούδα», σε μια αλυσιδωτή διαδρομή γεμάτη tricks.
THE LIFO TEAM