Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2020 ολοκληρώθηκε παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2020 ολοκληρώθηκε παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Facebook Twitter
0

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Αυγούστου το διήμερο (φέτος) Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2020, σε συνδιοργάνωση και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού κου Νικόλα Γιατρομανωλάκη, του Βουλευτή Νομού Λέσβου κου Χαράλαμπου Αθανασίου, του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού κα Αναστασία Αντωνέλη, καθώς και του Δήμαρχου Λέσβου κου Ταξιάρχη Βέρρου, εκλεκτών καλεσμένων και ολιγάριθμου (λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών) κοινού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, που είχε θέμα «Συγχρονισμός», απέδειξε και φέτος το διεθνή του χαρακτήρα και την υψηλή καλλιτεχνική του αξία, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα διαφορετικό από τις άλλες χρονιές που μεταδόθηκε διαδικτυακά. Καταξιωμένοι 'Ελληνες και ξένοι σολίστες «συγχρονίστηκαν» από το Μόλυβο, τη Στουτγάρδη και το Βερολίνο ερμηνεύοντας υψηλών απαιτήσεων μουσική δωματίου, με φόντο τον οικισμό του Μολύβου, που είχε φωτιστεί ειδικά για την περίσταση από το γνωστό σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη.


«Το ίδιο το θέμα του φεστιβάλ που είναι ο συγχρονισμός, η σύμπραξη δηλαδή και ο συντονισμός Ελλήνων και ξένων μουσικών από το Μόλυβο, τη Στουτγάρδη και το Βερολίνο για την ερμηνεία των έργων του προγράμματος, έρχεται να επικυρώσει αυτό το άνευ ορίων που αποτελεί και το πρόταγμα της τέχνης. Χωρίς όρια, χωρίς σύνορα η μουσική, από τη φύση της μια διεθνής γλώσσα που υπερβαίνει το χώρο και το χρόνο, κατακτά και ενσωματώνει τα πάντα», επισήμανε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο χαιρετισμό που απηύθυνε.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2020 ολοκληρώθηκε παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Facebook Twitter

«... Φέτος, σε μια ιδιαίτερη χρόνια, [οι διοργανωτές του Φεστιβάλ] επέμειναν και απέδειξαν ότι οι θεσμοί δεν καθιερώνονται από την επανάληψη μέσα στα χρόνια, αλλά όταν αποδεικνύονται αρκετά ανθεκτικοί, ευέλικτοι και δημιουργικοί ώστε τις προκλήσεις και τα ζητήματα που συναντούν να τα κάνουν ευκαιρίες και πλεονεκτήματα. Αυτό είναι κάτι που κατάφερε φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, επιβεβαιώνοντας περίτρανα τον θεσμικό του χαρακτήρα», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού κος Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2020 ολοκληρώθηκε παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Facebook Twitter

Στο δικό της χαιρετισμό, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Φεστιβάλ κα Λητώ Ντάκου τόνισε ότι, «Από το 2015, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, κάνει σ' αυτό το άκρο της Ευρώπης μία συνειδητή προσπάθεια ανάπτυξης, που δε νοείται δίχως πολιτισμό. Η μουσική, όπως και οι άλλες τέχνες, ενώνουν, τροφοδοτούν το πνεύμα, με αλήθειες και ιδέες, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να τις υλοποιούν με δημιουργικότητα και πρωτοτυπία».


Και η Αντιπεριφερειάρχης κα Αντωνέλη σημείωσε εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στηρίζει τις δράσεις πολιτισμού πιστεύοντας ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια διαφορετική προστιθέμενη αξία στον τόπο. Πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός μπορεί να βοηθήσει στην οικονομία, πιστεύουμε σε ένα μοντέλο της οικονομίας που υπηρετεί τον άνθρωπο και στοιχείο αυτής της υπηρεσίας είναι η διαχρονική ανάπτυξη της πολιτιστικής ταυτότητας του βορείου Αιγαίου».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρωί της 18ης Αυγούστου, από τους μουσικούς του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε συναυλία προς τιμήν των γιατρών και νοσοκόμων του νησιού μπροστά από το «Βοστάνειο» νοσοκομείο στη Μυτιλήνη.

Η αυλαία «έπεσε» δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας πως σε δύσκολες περιόδους, ο πολιτισμός έχει τη δύναμη να λειτουργήσει ως μια θετική αντίρροπη δύναμη στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2020 ολοκληρώθηκε παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Facebook Twitter

Το Φεστιβάλ παρακολούθησαν και: η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δυτικής Λέσβου κα Ζαχαρούλα Ιωακείμ, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Αφροδίτη Βατή, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού της Νήσου Λέσβου κα Βάσω Χοχλάκα, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Μαρία Παπαδανιήλ, εκλεκτοί καλεσμένοι και ολιγάριθμο κοινό.

Τους χαιρετισμούς καθώς και τις συναυλίες των ημερών μπορείτε να δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=0g5mwuGbKFk και εδώ https://www.youtube.com/watch?v=nq3Ptvzuwig.

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ