ΔΕΠΑ Εμπορίας: Σημαντικές επιδοτήσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Επιδοτήσεις ύψους €150 εκατ. από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Το γενικευμένο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ευρώπη λόγω της ενεργειακής κρίσης, φέρνει στο προσκήνιο σενάρια ύφεσης.

Στη χώρα μας, απέναντι σε αυτό το σκηνικό ανασφάλειας που παραμένει παρά τη σημερινή αποκλιμάκωση των τιμών φυσικού αερίου, έχει αναπτυχθεί ένα πλέγμα δράσεων που στόχο έχουν την ενεργειακή επάρκεια και τη συγκράτηση των τιμών, με σκοπό την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σε αυτή την εθνική προσπάθεια, η ΔΕΠΑ Εμπορίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συγκράτηση του ενεργειακού κόστους για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, απορροφώντας μέρος των ανατιμήσεων των διεθνών τιμών.

Προκειμένου να υπάρξει οικονομική ελάφρυνση στους οικιακούς καταναλωτές, την πιο ευάλωτη κατηγορία καταναλωτών, η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με το υπουργείο Ενέργειας προχώρησε σε επιδότηση, ύψους 90 € ανά MWh για τον Οκτώβριο και 25 € ανά MWh τον Νοέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη τη διαμόρφωση των τιμών στη διεθνή αγορά ενέργειας. Οι επιδοτήσεις από πλευράς της Εταιρείας αφορούν όλους τους οικιακούς καταναλωτές, ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

Επιδοτήσεις ύψους €150 εκατ. από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης Facebook Twitter

Το προηγούμενο κρίσιμο διάστημα, από την έναρξη της ενεργειακής κρίσης μέχρι και σήμερα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας απορρόφησε μεγάλο τμήμα των ανατιμήσεων για όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου στη χώρα, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους, με εκπτώσεις που ξεπέρασαν τα 150 εκατ. €.

Η δυναμική της ΔΕΠΑ Εμπορίας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί  στην ανάγκη να δοθούν λύσεις που θα περιορίσουν τις επιπτώσεις τη κρίσης αυτής, είναι προϊόν στρατηγικού σχεδιασμού και στοχευμένων ενεργειών που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα τρία χρόνια. Η Εταιρεία κατάφερε σε αυτό το διάστημα, υπό τη διοίκηση  Ξιφαρά να μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη ολοκληρωμένη επιχείρηση ενέργειας με υψηλή καθετοποίηση.

Στην παρούσα φάση, με πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια εφοδιασμού και τις ανταγωνιστικές τιμές, διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους προμηθευτές της, τόσο για τα μακροχρόνια συμβόλαιά LNG όσο και για τα spot φορτία, ενώ προχωρά σε νέες συμφωνίες, όπως η πρόσφατη με την TotalEnergies. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η Ελλάδα θα προμηθεύεται το LNG με τιμή αναφοράς διαφορετική από εκείνη του κόμβου TTF, ο οποίος παρουσιάζει έντονη μεταβλητότητα, ενώ διατηρεί τη δυνατότητα να μην παραλάβει τα φορτία, εάν κριθεί ότι δεν είναι απαραίτητα.

Εν μέσω της παρούσας ενεργειακής κρίσης, η ΔΕΠΑ Εμπορίας εκπληρώνει το ρόλο της ως εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, χαράσσοντας παράλληλα αναπτυξιακή πορεία και στηρίζοντας έμπρακτα την κοινωνία.

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παπαστράτος: Εργοδότης επιλογής με δύο κορυφαίες διακρίσεις

Market news / Παπαστράτος: Εργοδότης επιλογής με δύο σημαντικές διακρίσεις

Επαναπιστοποίηση Equal Salary για την Παπαστράτος – η πρώτη και μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει λάβει την απαιτητική αναγνώριση ESC και «Κορυφαίος εργοδότης» στην Ελλάδα για 9η συνεχή χρονιά.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ