AIM: Νέα παγκόσμια έρευνα υπογραμμίζει τις αρνητικές συνέπειες στις συνήθειες στοματικής φροντίδας μετά από την εμφάνιση του COVID-19

Εκατομμύρια παιδιά δεν βουρτσίζουν τα δόντια τους πρωί και βράδυ: Νέα παγκόσμια έρευνα υπογραμμίζει τις αρνητικές συνέπειες στις συνήθειες στοματικής φροντίδας μετά από την εμφάνιση του COVID-19 Facebook Twitter
0

Η πανδημία του COVID-19 ώθησε όλους τους ανθρώπους να αναθεωρήσουν τα θέματα υγείας και ευεξίας τους: επτά στους δέκα δηλώνουν ότι έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στη σωματική και ψυχική τους υγεία, προσανατολισμένοι προς υγιέστερες συνήθειες εν γένει.

Ωστόσο, αυτή η θετική μετατόπιση δε μεταφράστηκε σε καλύτερη στοματική φροντίδα, καθώς δύο στους τρεις (64%) παραδέχτηκαν ότι δεν ανησυχούν για τη στοματική τους υγεία, παρότι το 70% αντιμετώπισε σχετικά προβλήματα, όπως πονόδοντο και τερηδόνα, μετά την έξαρση του COVID-19.

Οι γονείς παραδέχονται ότι είναι πιο χαλαροί με τις συνήθειες της στοματικής υγείας του παιδιού τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τρεις στους πέντε (61%) γονείς αφήνουν το παιδί τους να τρώει τροφές που περιέχουν ζάχαρη πριν πέσει για ύπνο, ενώ ένας στους τρεις (35%) έχουν πει στο παιδί τους ότι δεν χρειάζεται να βουρτσίσει τα δόντια ως ανταμοιβή.


Τα παιδιά είναι επτά φορές πιο πιθανό να παραλείψουν το βούρτσισμα των δοντιών τους, εάν και οι γονείς τους δεν βουρτσίζουν τα δόντια τους πρωί και βράδυ.


Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι σημαντικό για τους γονείς να δώσουν προτεραιότητα στις καλές συνήθειες στοματικής φροντίδας του εαυτού τους και των παιδιών τους. Μια τακτική ρουτίνα βουρτσίσματος και την ημέρα, αλλά και τη νύχτα, είναι απαραίτητη για την καλή στοματική υγεία, η οποία παίζει βασικό ρόλο σε σχέση με την αυτοπεποίθηση ενός παιδιού. Ο αυξημένος χρόνος που περνάνε μαζί γονείς και παιδιά στο σπίτι λόγω των περιορισμών του COVID-19 μπορεί να αξιοποιηθεί για να θεσπιστούν καλές συνήθειες βουρτσίσματος των δοντιών, που παίρνουν μονάχα 2 λεπτά, πρωί και βράδυ.

Από το 2005, η ΑΙΜ συνεργάζεται με την FDI Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία, μια ανεξάρτητη οργάνωση που εκπροσωπεί περισσότερους από 1 εκατομμύριο οδοντιάτρους, για να ευαισθητοποιήσει αναφορικά με τη σημασία της στοματικής υγείας. H καμπάνια #ΒουρτσίζουμεΜαζί αξιοποιεί τα βασικά ευρήματα και γνώσεις της πιο πρόσφατης έρευνας που διεξήχθη από την ΑΙΜ, για να ενθαρρύνει τις οικογένειες να δώσουν προτεραιότητα στη ρουτίνα βουρτσίσματος των δοντιών, ως τακτική οικογενειακή δραστηριότητα.

Με δεκαετίες εμπειρίας στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σχετικά με τη στοματική υγιεινή,  η αποστολή μας "Κάθε Χαμόγελο Μετράει" είναι ίσως πιο σημαντική από κάθε άλλη φορά. Ένα χαμόγελο σ’ αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς είναι μια έκφραση αλληλεγγύης που μας κρατά ενωμένους, καθώς και ένα σύμβολο ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Μάθετε περισσότερα στο website της ΑΙΜ .

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΧΑΝ & ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Ανακηρύχθηκαν οι νικητές του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης σε 13 Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Market news / ΤΕΧΑΝ & ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Οι νικητές του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης

Μαθητές από 200 σχολικά τμήματα των 13 Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν ενεργά στον διαγωνισμό της ΤΕΧΑΝ δείχνοντας τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
THE LIFO TEAM