Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά, με συνθήκες πρωτόγνωρες, που άλλαξαν τα δεδομένα στην καθημερινότητα. H Lidl Ελλάς, αντιδρώντας με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στις νέες απαιτήσεις, κατάφερε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, θέτοντας και πάλι σε προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων της. Με συνεχείς επενδύσεις αλλά και με απόλυτο σεβασμό στον ανθρώπινο παράγοντα αναδείχτηκε για 5η φορά Top Employer, ενώ στοχεύει να κατακτήσει τον ίδιο τίτλο ξανά. Η Νικολέττα Κολομπούρδα, Μέλος Διοίκησης Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Lidl Ελλάς, μας μιλά για την ιδιαίτερη σημασία αυτής της βράβευσης αλλά και για τη φιλοσοφία της εταιρείας σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους της.

 

— Κυρία Κολομπούρδα, κατά τη γνώμη σας τι είναι αυτό που οδήγησε τη Lidl Ελλάς για 5η συνεχόμενη χρονιά στην κατάκτηση του τίτλου του Top Employer; Τι σημαίνει για εσάς αυτή η αναγνώριση;

Σίγουρα, όλα όσα καταφέραμε το 2020. Ήταν μια χρονιά διαφορετική, απαιτητική, με συνεχείς αλλαγές. Μπορεί να ήμασταν ένας από τους κλάδους που λειτούργησε αδιάκοπα όλο αυτό το διάστημα, οι προκλήσεις τις οποίες κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όμως ήταν μοναδικές. Πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και είναι να παραμένουν ασφαλείς και υγιείς οι άνθρωποί μας. Αυτή η συνεχής επένδυση σε όλο το εύρος των θεμάτων διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού είναι που μας εξασφάλισε τη βράβευση αυτή γι' ακόμα μία χρονιά. Κάθε μέρα νιώθω περήφανη για όλα όσα καταφέρνει η ομάδα της Lidl Ελλάς και την προηγούμενη χρονιά είχα ακόμη περισσότερους λόγους γι' αυτό.

 

Θα αναφέρω τρία πολύ βασικά σημεία που μας εγκαθίδρυσαν περαιτέρω ως Top Employer 2021: Πρώτον, η στρατηγική επένδυση σε θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης των εργαζομένων. Είναι κάτι που δουλεύουμε κάθε χρόνο, με προσεκτικά βήματα, συνοχή και συνέχεια, ώστε όλες οι ομάδες εργαζομένων να έχουν στη διάθεσή τους τόσο τα εργαλεία όσο και τις ευκαιρίες: από online συστήματα εκπαίδευσης για τους εργαζομένους μας στα καταστήματα και στις αποθήκες μέχρι προγράμματα ανάπτυξης ηγετών νέας γενιάς και πρόσβαση στην πλατφόρμα του LinkedIn Learning.

 

Πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και είναι να παραμένουν ασφαλείς και υγιείς οι άνθρωποί μας. Αυτή η συνεχής επένδυση σε όλο το εύρος των θεμάτων διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού είναι που μας εξασφάλισε τη βράβευση αυτή γι' ακόμα μία χρονιά.


Δεύτερον, η συνεχής επένδυση στην ευημερία των ανθρώπων μας. Ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι μέλημά μας να εξασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλειά τους.


Τρίτον, το digitalization των HR διαδικασιών και οι νέοι τρόποι εργασίας. Μεταβήκαμε άμεσα σε μια συνθήκη εξ αποστάσεως εργασίας – και προσαρμοστήκαμε γρήγορα σε αυτήν.

 

Lidl Ελλάς: Κορυφαίος Εργοδότης για 5η συνεχόμενη χρονιά
Μέλημά μας ήταν, και είναι, να ενισχύσουμε το αίσθημα της εργασιακής ασφάλειας, ακόμη και σε συνθήκες αβεβαιότητας.

 

— Φέτος η βράβευση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που διαμόρφωσε ο Covid-19 στην αγορά αλλά και στην κοινωνία. Πείτε μας πώς κατάφερε η Lidl Ελλάς να αντιμετωπίσει αυτές τις συνθήκες.

Σίγουρα ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά και το να λάβουμε και πάλι μια τέτοια βράβευση, δεδομένων των συνθηκών, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Φροντίσαμε να διατηρήσουμε σταθερούς τους μισθούς στο ακέραιο, οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδα άνω του μέσου όρου της αγοράς, να συνεχίσουμε τις εκπαιδεύσεις στους εργαζομένους μας και δεν διατηρήσαμε απλώς το σύνολο των θέσεων εργασίας αλλά ενισχύσαμε με νέες προσλήψεις ένα μεγάλο μέρος των καταστημάτων μας. Μέλημά μας ήταν, και είναι, να ενισχύσουμε το αίσθημα της εργασιακής ασφάλειας, ακόμη και σε συνθήκες αβεβαιότητας.

 

Από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα έχουμε θέσει ως βασική προτεραιότητα τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων, ειδικά αυτών στην πρώτη γραμμή. Γι' αυτό και έχουμε ενεργή 24ωρη γραμμή υποστήριξης, πέραν των HR Consultants, σε όλη την Ελλάδα, που ανέκαθεν ήταν εκεί για να υποστηρίζουν τους ανθρώπους μας σε ό,τι χρειάζονταν. Επίσης, η πλειονότητα των εργαζομένων μας, που, βάσει της φύσης της εργασίας τους, μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, το κάνουν. Να σημειώσω ότι, για να διασφαλίσουμε πως τα μέτρα προστασίας και στήριξης ήταν τα καταλληλότερα και τα πιο επιθυμητά, διενεργήσαμε εσωτερική έρευνα με τη λήξη του πρώτου κύματος, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοί μας.

 

Καταφέραμε, έτσι, να είμαστε ακόμα καλύτερα προετοιμασμένοι για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Τέλος, τους τελευταίους 12 μήνες έχουμε δώσει πάνω από €6.000.000 και στους 6.400 εργαζομένους μας σε επιπρόσθετες παροχές, υπό τη μορφή διατακτικών τροφίμων.

 

Lidl Ελλάς: Κορυφαίος Εργοδότης για 5η συνεχόμενη χρονιά
Από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα έχουμε θέσει ως βασική προτεραιότητα τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων, ειδικά αυτών στην πρώτη γραμμή.

 

— Περιγράψτε μας τι είναι εκείνο που κατά τη γνώμη σας κάνει το εργασιακό περιβάλλον της Lidl Ελλάς να ξεχωρίζει.

Ο δυναμισμός, ο σεβασμός προς τους ανθρώπους μας, η αξιοκρατία και οι δυνατότητες εκπαίδευσης και εξέλιξης χωρίς όρια. Κάθε μέρα στη Lidl Ελλάς είναι διαφορετική! Σε όλες τις θέσεις εργασίας, είτε υπαλλήλου καταστήματος, είτε ταξινομητή στα logistics centers μας, είτε υπαλλήλου στα γραφεία μας, υπάρχουν ευκαιρίες εκπαίδευσης και εξέλιξης.

 

Φροντίζουμε να δίνουμε σε όλους τους εργαζομένους μας όλα τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να αναπτυχθούν ως εκεί που θέλουν, χωρίς στεγανά – και πάντα με αντικειμενικά, αξιοκρατικά κριτήρια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ότι έχουμε πολλά παραδείγματα εργαζομένων που ήρθαν στη Lidl Ελλάς ως υπάλληλοι καταστήματος και μετά από λίγα χρόνια έφτασαν να είναι Area Managers με 5 καταστήματα υπό τη διοίκησή τους και ομάδα 100 ανθρώπων!

 

Lidl Ελλάς: Κορυφαίος Εργοδότης για 5η συνεχόμενη χρονιά
Σε όλες τις θέσεις εργασίας, είτε υπαλλήλου καταστήματος, είτε ταξινομητή στα logistics centers μας, είτε υπαλλήλου στα γραφεία μας, υπάρχουν ευκαιρίες εκπαίδευσης και εξέλιξης.

 

— Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2021; Θα δούμε και πάλι την εταιρεία στην κορυφή των Employers την επόμενη χρονιά;

Τo 2021 συνεχίζουμε να επενδύουμε και στους τρεις τομείς που προανέφερα, θέτουμε όμως δύο προτεραιότητες: θέματα diversity και inclusion και διττής εκπαίδευσης. Αναφορικά με θέματα diversity και inclusion, έχουμε 40% γυναίκες σε επίπεδο μελών της διοίκησης, 66% γυναίκες στο σύνολο του εργατικού δυναμικού και με ίσο μισθό με τους άνδρες συναδέλφους τους σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα.

 

Εστιάζουμε στην περαιτέρω ενδυνάμωση των γυναικών στελεχών και στο να συνεχίζουμε να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης σε όλους, χωρίς διακρίσεις. Τέλος, ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης για αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους να ενταχθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας υψηλές απολαβές και γρήγορη εξέλιξη. Μέσα στους επόμενους μήνες θα μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα αυτό! Πιστεύω ότι όλα αυτά θα μας εξασφαλίσουν αυτήν την κορυφαία αναγνώριση για 6η συνεχόμενη χρονιά!

 

 

Lidl Ελλάς: Κορυφαίος Εργοδότης για 5η συνεχόμενη χρονιά
Εστιάζουμε στην περαιτέρω ενδυνάμωση των γυναικών στελεχών και στο να συνεχίζουμε να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης σε όλους, χωρίς διακρίσεις.