H ΕΥΔΑΠ πραγματοποιεί έναν πρωτότυπο, ανοιχτό διαγωνισμό καινοτομίας

H ΕΥΔΑΠ πραγματοποιεί έναν πρωτότυπο, ανοιχτό διαγωνισμό καινοτομίας Facebook Twitter
0

Η ΕΥΔΑΠ πραγματοποιεί πρωτότυπο, ανοιχτό διαγωνισμό τεχνολογικών καινοτομιών, σε συνεργασία με το Δίκτυο Καινοτομίας της ΕΕΣΥΠ και το MIT Enterprise Forum Greece.


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ψηφιακές προκλήσεις της ΕΥΔΑΠ» καλούνται νεοφυείς εταιρείες, ομάδες επιστημόνων, ερευνητικά κέντρα πανεπιστημίων, εταιρείες τεχνολογίας να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις σε δύο προκλήσεις:

1. Η δημιουργία αλγόριθμου, ο οποίος με τη βοήθεια ιστορικών δεδομένων μετρήσεων να προβλέπει ποιοι μετρητές κατανάλωσης ύδατος είναι ελαττωματικοί.
2. Η δημιουργία αλγόριθμού, ο οποίος με τη βοήθεια ιστορικών δεδομένων μετρήσεων να προβλέπει την μελλοντική κατανάλωση μιας παροχής σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, π.χ. 1-3 μήνες.

Σκοπός του διαγωνισμού αυτού είναι η ανάπτυξη μηχανισμών οι οποίοι θα αναγνωρίζουν πιθανά μοτίβα κατανάλωσης και θα υλοποιούν μοντέλα πρόβλεψης και ανίχνευσης αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Τα εργαλεία αυτά θα βασιστούν σε ένα πλήθος παραμέτρων σχετικές με το ιστορικό των μετρήσεων, το είδος του μετρητή, την ημερομηνία εγκατάστασης, την κατανάλωση της παροχής, και άλλα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος. Ένα έξυπνο μοντέλο λειτουργίας των μετρητών μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στον έγκαιρο και αποτελεσματικό εντοπισμό βλαβών και κατά συνέπεια στη μείωση της άσκοπης σπατάλης νερού.

Οι προτάσεις που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα αξιολογηθούν με βάση την ακρίβεια (accuracy) της πρόβλεψης. Για κάθε προτεινόμενο μοντέλο θα προκύπτει ένα ποσοστό το οποίο θα υποδεικνύει το πλήθος των σωστών προβλέψεων ελλαττωματικών μετρητών.


Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν χρηματικό βραβείο, ενώ ενδέχεται να αναλάβουν και συμβόλαιο χρήσης της λύσης που πρότειναν από την ΕΥΔΑΠ, όπως και την ανάπτυξη επιπλέον λειτουργιών βασισμένων στην παρεχόμενη λύση.

Αναφερόμενος στον τεχνολογικό διαγωνισμό καινοτομίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χάρης Σαχίνης, δήλωσε: «Με ενθουσιασμό η ΕΥΔΑΠ, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της μεγαλύτερης εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας, αλλά και συνολικά εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα που συμμετέχουν στο Δίκτυο Καινοτομίας της ΕΕΣΥΠ. Πιστεύω ότι το τεχνολογικό και επιστημονικό δυναμικό της χώρας θα αναμετρηθεί με επιτυχία με τις ψηφιακές προκλήσεις της εποχής.


Η μεγάλη ευκαιρία που ξεδιπλώνεται μπροστά μας είναι ανακαλύψουμε λύσεις που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε προς όφελος της εταιρείας, της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.»

Σημαντικές ημερομηνίες

  • Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 29/12/2020
  • Επιλογή ομάδων: μέχρι 11/1/2021
  • Παράδοση των δεδομένων: μέχρι 19/1/2021
  • Ανάπτυξη λύσεων, workshops, mentoring: μέχρι 30/3/2021
  • Καταληκτική ημερομηνία υποβολής λύσεων: 30/3/2021
  • Δοκιμές των κατατεθειμένων λύσεων: από 30/3 μέχρι 16/4/2021
  • Ανακοίνωση νικητών και απονομή: 23/4/2021

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://hcap-challenge.mitefgreece.org/eydap-innochallenge

Σχετικά με το Δίκτυο Καινοτομίας της ΕΕΣΥΠ: http://innovation.hcap.gr/

Επιχειρείν
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε χρόνια GRIPP-SNF: Απολογισμός και επόμενα βήματα του προγράμματος

Επιχειρείν / Πέντε χρόνια GRIPP-SNF: Απολογισμός και επόμενα βήματα του προγράμματος

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική φάση του Πανελλήνιου Προγράμματος για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και της Μικροβιακής αντοχής (GRIPP-SNF), που υλοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), καταγράφοντας σημαντική μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων.
THE LIFO TEAM
DIMAND: Παρουσίαση του Masterplan για την ανάπλαση της ιστορικής ζυθοποιίας ΦΙΞ, με την υπογραφή των Foster + Partners 

Επιχειρείν / DIMAND: Παρουσίαση του Masterplan για την ανάπλαση της ιστορικής ζυθοποιίας ΦΙΞ, με την υπογραφή των Foster + Partners 

Περισσότεροι από 400 καλεσμένοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ανάμεσα στους οποίους στελέχη της κυβέρνησης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς της πόλης και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και του Τύπου.
THE LIFO TEAM
Η LAMDA Development υπογράφει στρατηγική συνεργασία με την COSMOTE TELEKOM για την παροχή Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών στο The Ellinikon

Επιχειρείν / Η LAMDA Development υπογράφει στρατηγική συνεργασία με την COSMOTE TELEKOM για την παροχή Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών στο The Ellinikon

Στην πρώτη «έξυπνη» πόλη στην Ευρώπη που σχεδιάζεται εξ ολοκλήρου από την αρχή, κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες θα απολαμβάνουν πρότυπες και καινοτόμες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες εντός της ανάπτυξης.
THE LIFO TEAM
Ετήσια Δημοσιογραφική Εκδήλωση για τη Lidl Ελλάς με τίτλο «Καλύτερη Ποιότητα Ζωής»

Επιχειρείν / Ετήσια Δημοσιογραφική Εκδήλωση για τη Lidl Ελλάς με τίτλο «Καλύτερη Ποιότητα Ζωής»

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης, η εταιρεία παρουσίασε τη στρατηγική της και τη συνολική επίδραση των δραστηριοτήτων της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.
THE LIFO TEAM