«Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», γίνεται ταινία

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης

LIFOTEAM 15.2.2016 | 17:35

«Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη, θα γυριστεί σε κινηματογραφική ταινία με την συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη, και την έγκριση των εντεταλμένων φορέων ανάδειξης του λογοτεχνικού έργου του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.

 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η συμφωνία ανακοινώθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης μετά από συνάντηση της εκδότριας-δικαιούχου των έργων του Ν. Καζαντζάκη Νίκης Σταύρου, του προέδρου του Μουσείου Καζαντζάκη Στέλιου Ματζαμπετάκη, του προέδρου της διεθνούς εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη Γιώργου Στασινάκη και του Νίκου Μαθιουδάκη επιστημονικού συμβούλου των εκδόσεων «Καζαντζάκη» και προέδρου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν Καζαντζάκη, με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας για θέματα Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη.

 

Όπως τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, η Περιφέρεια Κρήτης έχει υποχρέωση να στηρίξει το κινηματογραφικό εγχείρημα που έχει τη σύμφωνη γνώμη των εντεταλμένων φορέων ανάδειξης του λογοτεχνικού έργου του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. «Έχουμε την ευτυχή κατάληξη σήμερα να κλείσει αυτή η συνεργασία που μόνο οφέλη θα δώσει για την Κρήτη για την Ελλάδα», σημείωσε και προσέθεσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συνεργαζόμαστε για ένα έργο του Νίκου Καζαντζάκη, αλλά και μεγάλη ευθύνη όταν παίρνουμε τα δικαιώματα από την κ. Σταύρου, όταν έχουμε την υποστήριξη του Γιώργου Στασινάκη και τον Θοδωρή Παπαδουλάκη που θα κάνει την ταινία ο "Χριστός Ξανασταυρώνεται"».

 

Το μυθιστόρημα του μεγάλου συγγραφέα είχε γυριστεί σε σειρά στη δεκαετία του '70 για την κρατική τηλεόραση.