Το Ψαροχώρι είναι μια λέξη που σε ταξιδεύει σε καλοκαιρινές διακοπές, σε μεσημέρια με ούζο δίπλα στη θάλασσα και ζεστές νύχτες με κρασάκι και φρέσκα ψάρια από την ψαριά της ημέρας. Δεν είναι τυχαίο το όνομα που συνοδεύει το θαλασσινό εστιατόριο της Αναστασίου Τσόχα, μόνο που εδώ η εμπειρία είναι μια άκρως προσεγμένη υπόθεση με έμπνευση από την ελληνική παράδοση αλλά σε μια πολύ σύγχρονη, ποιοτική εκδοχή της.

 

Το καταλαβαίνεις από τη φωτεινότητα του χώρου, τον minimal σχεδιασμό του και τις country-ρουστίκ λεπτομέρειες ότι το Ψαροχώρι φέρνει στο κέντρο της Αθήνας μια πρόταση ψαροφαγίας που βασίζεται στην ποιότητα και στην ουσία της γεύσης. Τα ψάρια και τα θαλασσινά που έρχονται από Κάλυμνο, Εύβοια, Κεφαλονιά και από άλλα μέρη της Ελλάδας αποτυπώνουν με τη φρεσκάδα τους την αξία αυτής της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης.

 

Ψαροχώρι: Η φρεσκάδα της ελληνικής θάλασσας βρίσκει τη θέση της στο κέντρο της Αθήνας
Η καβουροσαλάτα με μπλε ελληνικό καβούρι και passion fruit, αβοκάντο και πικάντικη μαγιονέζα ή το σεβίτσε με μάνγκο, κόλιανδρο και chilli σίγουρα θα μπουν στη μέση για να ξεκινήσεις τη γευστική εξερεύνηση στο Ψαροχώρι. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Η καβουροσαλάτα με μπλε ελληνικό καβούρι και passion fruit, αβοκάντο και πικάντικη μαγιονέζα ή το σεβίτσε με μάνγκο, κόλιανδρο και chilli σίγουρα θα μπουν στη μέση για να ξεκινήσεις τη γευστική εξερεύνηση στο Ψαροχώρι. Καθώς χειμωνιάζει, η ψαρόσουπα γίνεται must επιλογή και ακολουθούν οι προτάσεις σε ψητά ψάρια που εναλλάσσονται ανάλογα με όσα προσφέρει κάθε φορά η ελληνική θάλασσα. Εντυπωσιακό σε παρουσίαση και γεύση είναι και το ψάρι ημέρας σε κρούστα από αλάτι –έρχεται φλεγόμενο στο τραπέζι σου– αλλά και ο συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά όπως το γιουβέτσι με μιξ θαλασσινών.

 

Η λίστα με τα κρασιά περιλαμβάνει περισσότερες από 45 ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα και η κάβα στο Ψαροχώρι συμπληρώνεται από επιλογές σε αποστάγματα –από τσίπουρο και ούζο μέχρι τζιν, ουίσκι ή βότκα– αλλά και κάποιες επιλεγμένες σαμπάνιες για εκείνες τις ειδικές περιστάσεις που θέλεις να γιορτάσεις σε ένα περιβάλλον τόσο elegant όσο και οικείο που μυρίζει θαλασσινή αύρα.

 

Ψαροχώρι: Η φρεσκάδα της ελληνικής θάλασσας βρίσκει τη θέση της στο κέντρο της Αθήνας
Τα θαλασσινά εναλλάσσονται ανάλογα με όσα προσφέρει κάθε φορά η ελληνική θάλασσα. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Αναστασίου Τσόχα 21, 210 643 8691

www.psarochori.gr
Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης