Εδώ και δύο χρόνια η υπόθεση «ψαροφαγία» έχει τον δικό της αντιπρόσωπο στην περιοχή του Ζωγράφου. Το Monkfish του Φάνη Δανίκου στο κέντρο της Αθήνας τιμά τη θαλασσινή μας γαστρονομία, προσφέροντας μια ποιοτική εναλλακτική στην κατηγορία «comfort food». Με μια ομάδα πίσω από το όλο concept που γνωρίζει πολύ καλά το κεφάλαιο «ψάρι», καθώς βρίσκεται χρόνια στο εμπόριο του είδους, το στέκι αυτό προσφέρει πιάτα αληθινά γευστικά και φρέσκα. Μάλιστα, εδώ το όλο concept είναι να μπορείς να διαλέξεις μόνος σου το ψάρι, τα θαλασσινά ή τα όστρακα από το ψαράδικο του Monkfish που βρίσκεται ακριβώς δίπλα –τα χωρίζει μόνο μια μεσοτοιχία– και να αφεθείς στα χέρια της έμπειρης ομάδας για να τα απολαύσεις με έναν τρόπο μοναδικό.

 

Monkfish: Ζει το ψάρι στου Ζωγράφου; Ζει και βασιλεύει!
Το ταρτάρ τόνου με chili, lime, avocado, spicy miso, ponzu και ελαιόλαδο είναι ένα από τα καλύτερα της κατηγορίας. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Τα ψάρια έρχονται από καΐκια που ψαρεύουν στα ανοιχτά της Πρέβεζας, της Καλύμνου, της Λέρου και της Εύβοιας και οι συνταγές μπλέκουν την ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη άποψη περί γεύσης. Στη βάση όλων βρίσκεται η σωστή διαχείριση της πρώτης ύλης έτσι ώστε να αναδεικνύονται η ποιότητα και η υψηλή γεύση της. Με λίγα λόγια, τα ψάρια και τα θαλασσινά μαγειρεύονται τόσο όσο, χωρίς υπερβολές και χωρίς να αλλοιώνεται η ιδιαίτερη νοστιμιά των γεύσεων. 

 

Monkfish: Ζει το ψάρι στου Ζωγράφου; Ζει και βασιλεύει!
Εδώ το όλο concept είναι να μπορείς να διαλέξεις μόνος σου το ψάρι, τα θαλασσινά ή τα όστρακα από το ψαράδικο του Monkfish που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Φέτος, στην κουζίνα του Monkfish ο Βαγγέλης Κεφάλας «πειράζει» με τον δικό του τρόπο τα πιάτα που ήδη έχουμε αγαπήσει, προσφέροντας μια νέα οπτική που αξίζει να δοκιμάσεις. Το ταρτάρ τόνου με chili, lime, avocado, spicy miso, ponzu και ελαιόλαδο είναι ένα από τα καλύτερα της κατηγορίας. Το fish ‘n’ chips είναι η ελληνική απάντηση στο αγγλικό πιάτο: φρέσκο ψάρι σε κουρκούτι, με χειροποίητες πατάτες και σος ταρτάρ. Εξαιρετικό και το Bianco με ψάρι ημέρας, ρύζι jasmine με τρούφα και κουκουνάρι αλλά και το Crudo καραβίδας με καπνιστό αλάτι και lime. 

 

Αγαπημένο και το μπέργκερ με φιλέτο τόνου tempura, πίκλα κρεμμυδιού, πίκλα jalapenos και spicy μαγιονέζα – ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης του ψαριού, αυτό το πιάτο σε κάνει φανατικό. Όσο κρυώνει ο καιρός η ψαρόσουπα ημέρας είναι η ζεστή γευστική αγκαλιά που αναζητάς και το Monkfish ξέρει να την προσφέρει απλόχερα. Ένα στέκι εναλλακτικής ψαροφαγίας που φέρνει τη θάλασσα στην πλατεία Αγίου Θωμά.

 

Παπαδιαμαντοπούλου 108, Ζωγράφου, 
210 7777518

FacebookInstagram

Οδηγός Γεύσης