Τα μπιστρό έχουν μια αύρα που γοητεύει, ίσως γιατί θυμίζουν την Ευρώπη μιας άλλης εποχής. Αν, μάλιστα, βασίζονται στην αυθεντική γαλλική κουλτούρα των ιδιοκτητών, έχεις ένα μικρό διαμάντι που ήρθε στην Αιόλου και συστήνει τη μεσογειακή κουζίνα με έναν τρόπο δημιουργικό που όμως διατηρεί την αίσθηση ζεστασιάς των γνώριμων συνταγών. 

 

Το The Frenchies είναι ένας χώρος elegant που θυμίζει παριζιάνικο στέκι –οι καναπέδες όπου οι παρέες κάθονται η μια δίπλα στην άλλη είναι χαρακτηριστικό αυτής της αισθητικής– και τα πιάτα έρχονται να αναδείξουν τον τρόπο που η ελληνική κουζίνα μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

 

The Frenchies

 

Ιδανικό στέκι για να απολαύσεις το κρασί σου σε μια ατμόσφαιρα που σε χαλαρώνει, επιλέγοντας από την πλούσια οινική λίστα με ετικέτες από αμπελώνες της Μεσογείου σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και, φυσικά, στην Ελλάδα. Οι επιλογές του μενού μπορούν να γίνουν μια προσωπική απόλαυση ή να μπουν στη μέση για να δοκιμάσεις όσο περισσότερα πιάτα μπορείς. 

 

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η σφυρίδα αλά πολίτα με πίκλες αγκινάρας και baby πατάτες, το κριθαρότο γαρίδας ή, σε έναν πιο bar food προσανατολισμό, το μπέργκερ με κοτόπουλο και ψωμάκι άνθρακα. Το ενδιαφέρον με το μενού του The Frenchies είναι ότι ανάμεσα στα wine pairing πιάτα θα βρεις προτάσεις που μυρίζουν ελληνική παράδοση όπως πίτες, κολοκυθοκεφτέδες και χειροποίητες αλοιφές, από τζατζίκι μέχρι ταραμοσαλάτα ή μελιτζανοσαλάτα.

 

Το bistro που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Αιόλου δίνει μια νότα σικάτης γευστικής απόλαυσης που σε ταξιδεύει με τις προτάσεις του σε όλη τη Μεσόγειο για να σε προσγειώσει με τον πιο δημιουργικό τρόπο στην κουζίνα της Ελλάδας. Τελικά, αυτή η χώρα δεν μπορεί να λείπει από μια αληθινή γαστρονομική εμπειρία.

 

Αιόλου 41, 216 9003569

Facebook: The Frenchies Bistro 

Instagram: thefrenchiesbistro

Οδηγός Γεύσης