Απεργία την Πρωτομαγιά

Θυμάστε το τρυφερό βίντεο με την πολική αρκούδα και το σκύλο: Η ιστορία τους έχει και μία σκοτεινή πτυχή

Θυμάστε το τρυφερό βίντεο με την πολική αρκούδα και το σκύλο: Η ιστορία τους έχει και μία σκοτεινή πτυχή Facebook Twitter
2

Πριν από μερικές μέρες, ένα βίντεο από την ασυνήθιστη επίθεση αγάπης και τα χάδια μιας πολικής αρκούδας σε έναν σκύλο έκανε το γύρο του διαδικτύου, με χιλιάδες χρήστες να σχολιάζουν με θερμά λόγια αυτή την τρυφερή επίδειξη αγάπης μεταξύ δύο ζώων που θεωρητικά βρίσκονται σε άλλο επίπεδο της τροφικής αλυσίδας.

Το εν λόγω βίντεο είχε καταγραφεί στο Τσώρτσιλ, στην καναδική επαρχία της Μανιτόμπα από τον ξεναγό David De Meulles, ο οποίος δήλωσε στο CBC News πως στην προσπάθειά του να ακολουθήσει μαζί με δύο τουρίστες την πολική αρκούδα, έγιναν μάρτυρες αυτού του πρωτοφανούς περιστατικού.

Όπως αποδεικνύεται όμως και πιθανότατα όπως συμβαίνει, η φύση τείνει να ακολουθεί τους δικούς της νόμους.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με όσα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBC ο Βrian Ladoon, ιδιοκτήτης ενός καταφύγιου σκύλων στην περιοχή, πριν από μερικές μέρες εντόπισε μία ομάδα από εννέα πολικές αρκούδες κοντά στο μέρος που κρατά δεμένα τα σκυλιά του και μία από αυτές σκότωσε και έφαγε ένα από αυτά τα σκυλιά. «Αυτό συνέβη τη μοναδική μέρα που δεν ταΐσαμε τις αρκούδες», τόνισε χαρακτηριστικά.


Εκπρόσωπος του Φορέα Αειφόρου Ανάπτυξης της Μανιτόμπα επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Ladoon, λέγοντας στο CBC πως «την περασμένη εβδομάδα οι φύλακες χρειάστηκε να ακινητοποιήσουν μία αρκούδα και να τη μεταφέρουν σε χώρο κράτησης επειδή σκότωσε ένα από τα σκυλιά», προσθέτοντας μάλιστα πως «μία μαμά και το μωρό της μεταφέρθηκαν επίσης λόγω καταγγελιών που ήθελαν περαστικούς να ταΐζουν τις αρκούδες και τις θηλυκές να παρουσιάζουν μία ασυνήθιστη και ανησυχητική συμπεριφορά».

Στη Μανιτόμπα είναι παράνομο να ταΐζονται οι πολικές αρκούδες καθώς θεωρούνται επαπειλούμενο είδος. Παρόλα αυτά, ο Ladoon υποστηρίζει ότι «φροντίζει τις αρκούδες» και παραδέχεται ότι έχει επιφορτιστεί ανεπισήμως με αυτά τα καθήκοντα.

«Διαφορετική αρκούδα, διαφορετικός σκύλος. Δεν έχει καμία σχέση με τα ζώα που κατέγραψα εγώ στο βίντεο» δήλωσε ο de Muelles στη «Global News», επιμένοντας ότι ο σκύλος στο βίντεο είναι ακόμη ζωντανός.

Ο Ian Stirling, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, ανέφερε με τη σειρά του πως ο Ladoon δεν θα έπρεπε να αλυσοδένει τα σκυλιά του σε περιοχή που ζουν πολικές αρκούδες και πιθανότατα η αρκούδα που σκότωσε το σκύλο ήταν πεινασμένη.

Με στοιχεία από CBC News, Gizmondo και Mashable

It's Viral
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια