0
NOWNESS

Ένα νεαρό αγόρι καταδύεται στον ωκεανό να βρει τροφή για την οικογένεια του

Αυτή η ταινία είναι μια ιδιαίτερα τραγική απεικόνιση ενός πλανήτη που στερείται οποιασδήποτε γενναιοδωρίας εξαιτίας της θαλάσσιας ρύπανσης. Με ολοένα αυξανόμενους σωρούς σκουπιδιών να μολύνουν τους ωκεανούς, οι αλιευτικές κοινότητες σε όλον τον κόσμο συνεχίζουν να ανασύρουν άδεια δίχτυα.


«Μου έχει μείνει στο μυαλό η εικόνα ενός αγοριού που έπρεπε να ψαρεύει για να προσφέρει φαγητό στην οικογένεια του» λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας Jonathan Desbiens. «Όσο πιο πολύ εμβάθυνα, τόσο περισσότερο η ιστορία του από κοινότοπη μετατρεπόταν σε εφιαλτική και σουρεαλιστική».

«Η άγνοια που υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα σχετικά με την ανευθυνότητα του ανθρώπου σε περιβαλλοντικά ζητήματα, είναι δύσκολο να γίνει κατανοητή με γεγονότα ή με την παρουσίαση του θέματος στις ειδήσεις, αλλά όταν παρουσιάζεται μέσω ενός αγοριού που θα ρίσκαρε την ζωή του για να βρει τρόφιμα για την οικογένειά του, έτσι γίνεται πιο αντιληπτή».


Η καθηλωτική κινηματογραφική ποιότητα αυτής της ταινίας οφείλεται στην αυθεντικότητα της ταινίας. Βιντεοσκοπώντας από την ακτή του Mahahual στο Μεξικό, ο Jodeb επιστράτευσε έναν πραγματικό ψαρά για να παίξει τον κεντρικό ήρωα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε τέτοιες δεξιότητες που δεν χρειαζόντουσαν εφέ για πολλές από τις δραματικές υποθαλάσσιες σκηνές που τον έδειχναν να καταδύεται σε ναυάγια και σπηλιές, 50 πόδια κάτω από τον ωκεανό.


«Η μετάβαση στο Mahahual και η επαφή με τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτά τα περιβαλλοντικά ζητήματα σε καθημερινή βάση, είχε τεράστιο αντίκτυπο σε εμένα» λέει ο Jodeb. «Προσπάθησα να ενσωματώσω αυτή την εμπειρία στην ταινία».


Η ταινία « A Plentiful Feast» αποτελεί μέρος του Survival Season. Εμπνευσμένες από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης-γη, αέρας, νερό, φωτιά- οι ταινίες παρουσιάζουν τα χτυπημένα από τα καιρικά φαινόμενα νησιά, την καταστροφή των φυσικών πόρων της γης, τους ωκεανούς, οι οποίοι είναι γεμάτοι με πλαστικά και τις πυρκαγιές που είναι συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Κάθε ταινία είναι μια απάντηση στις τρομερές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και μια υπενθύμιση στους θεατές της ότι μόνο ο άνθρωπος μπορεί να φέρει την αλλαγή.

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ