Κάμερα

gadgets2_153Επειδή, μιας και για τον περισσότερο κόσμο «πακετάρω για διακοπές» σημαίνει παίρνω λίγα και απαραίτητα, το να μεταφέρουμε μαζί μας μια βιντεοκάμερα για να απαθανατίσουμε το πρώτο μπάνιο του Γιωργάκη θεωρείται υπέρτατη πολυτέλεια, προτιμήστε κάποια σε μικρό μέγεθος. Όπως ας πούμε την τελευταία πρόταση της Samsung με κωδικό VPHMX10, που αν και μικρή σε μέγεθος, προσφέρει εγγραφή σε μεγάλη ανάλυση HD (720p) και σε ένα από τα πιο ευέλικτα format, το Η.264, που συμπιέζει καλά την εικόνα, ώστε να χωράει σε κάρτες SD μεγέθους έως 8Gb. H κάμερα διαθέτει επίσης έξοδο USB 2.0 για να μεταφέρετε απευθείας τα βίντεό σας στο laptop, έξοδο εικόνας HDMI για να απολαύσετε τις full δυνατότητές της, σταθεροποιητή εικόνας, και έναν σχετικά καλό φακό που απορροφά αρκετό φως και σε σκοτεινές συνθήκες.

Φωτογραφική

gadgets3_151Ο βασιλιάς των gadgets. Η συνήθεια της συνύπαρξης παραθεριστών και φωτογραφικών μηχανών χάνεται κυριολεκτικά στο χρόνο, ενώ το να ξεχαστεί σε ένα ράφι πάνω στον πανικό της απόδρασης από το διαμέρισμα αποτελεί έναν καλό λόγο να χάσετε το πλοίο / τρένο / αεροπλάνο κ.λπ., προκειμένου να γυρίσετε να την πάρετε. Κι επειδή η φωτογραφία διάγει πλέον την ψηφιακή της ωριμότητα, το μέγεθός της δεν συμβαδίζει απαραίτητα με την ποιότητα των φωτογραφιών. Πράγμα που σημαίνει πως δεν χρειάζεστε στην παραλία την κτηνώδη SLR με τους σαράντα φακούς και το τριπόδι για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Μια Canon IXUS 90IS με τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης, ανίχνευσης προσώπων, ενσωματωμένο σταθεροποιητή εικόνας, πολύ καλά οπτικά μέρη, 19 διαφορετικά settings για λήψεις σε κάθε συνθήκη, και τεράστια οθόνη στην πλάτη, μπορεί να σας καλύψει με το παραπάνω.

GPS

gadgets4_149Ένας γνωστός διατείνεται πως το GPS εφευρέθηκε επειδή οι πραγματικοί άντρες δεν ζητάνε βοήθεια για να φτάσουν στον προορισμό τους. Επειδή είναι πιθανό να σας συμβεί, κατακαλόκαιρο, μέσα στην ερημιά να μη βρίσκετε κανέναν να σας καθοδηγήσει προς τη... μυθική παραλία που κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα, πάρτε μαζί σας ένα GPS. Μπορεί να σας χρειαστεί στο γυρισμό, όταν μεθυσμένοι ή ζαλισμένοι από τον ήλιο δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε το γκάζι από το φρένο. Μια αξιόπιστη και προσιτή συσκευή αποτελεί το ΜΙΟ C220 - Miomap, που χάρη στο φιλικό στη χρήση μενού, το οποίο αναδύεται με ένα άγγιγμα στην οθόνη αφής μεγέθους 3,5 ιντσών, δεν πρόκειται να χάσετε το δρόμο σας πουθενά στην Ελλάδα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Portable Media Player

gadgets1_149Είστε στο δωμάτιο ή στη σκηνή και περιμένετε την αγαπημένη σας να προετοιμαστεί για έξοδο. Έ, μια ταινιούλα τη βλέπετε. Μπορεί να μην είναι ταινία, αλλά η αγαπημένη σας σειρά που σας πήρε έναν μήνα να τη μετατρέψεις σε DiVX. Ή, σε άλλη περίπτωση, μπορεί απλά να βαρέθηκατε το καλοκαιρινό playlist από σάπια reggae και καμένα r'n'b και να θέλετε να ακούσετε ένα Βάγκνερ! Γιατί να το στερηθείτε; Πάρτε μαζί σας το μικρό και φορητό media player Creative ZEN, με την ενσωματωμένη μνήμη των 4, 8 ή των 16 Gb. Το ΖΕΝάκι χωράει αρκετά τραγούδια και video για ένα τρίμηνο διακοπών, ενώ διαθέτει επίσης ραδιόφωνο, τεράστια μπαταρία για αρκετές ώρες αναπαραγωγής μουσικής και εικόνας, καθώς και ευκρινέστατη οθόνη μεγέθους 2,5 ιντσών για να μη χάνετε λεπτομέρεια. Τόσο από εικόνα όσο και από ήχο, αναπαράγει σχεδόν τα πάντα!