NoMiraclesThere*UPDATED*

Facebook Twitter
0

Σήμερα το πρωϊ ο Ντίνος Χριστιανόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Δες την απολαυστική συνομιλία που είχανε και μη βιαστείς να βγάλεις εύκολα συμπεράσματα για τον χαρακτήρα του Χριστιανόπουλου και τις λεκτικές υπερβάσεις του για ακόμη μια φορά.

Ο Χριστιανόπουλος γνωρίζει μια χαρά τη σαθρή λειτουργία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και την υποκριτική τους στάση απέναντι στον πολιτισμό τον οποίο τον θυμούνται μονάχα στις επικαιρικές βραβεύσεις σαν κι αυτή ή όταν πεθαίνουν οι καλλιτέχνες όπως στη περίπτωση του Αγγελόπουλου.

Αν αναρωτιέσαι γιατί δέχτηκε να μιλήσει θα σου απαντούσα πως μια ποιητική ροχάλα σε όλον αυτόν τον εσμό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να σε ξενίζει.

Ειδικότερα αν αναλογιστείς πόσες αντίστοιχες λουστραρισμένες έχεις υποστεί από όλους αυτούς τα τελευταία 20 χρόνια.

 

Hit it mr Ντίνο!:-)

 

 bonustrack


Ο Χριστιανόπουλος φωτογραφημένος

από τον μεγάλο Στάβερη την εποχή του 01

 

 

(πως περνάνε τα χρόνια:-)

 
>>>update


Παρακολουθώντας τα σχόλια σήμερα σε αυτό το ποστ, τον γενικότερο αντίκτυπο που προκάλεσε η εμφάνιση του Χριστιανόπουλου και διαβάζοντας την απάντηση της Πόπης Τσαπανίδου έχω να σχολιάσω 2-3 συμπληρωματικά πραγματάκια.

 

Κατ' αρχήν όσοι δε κατάλαβαν πως αυτη η εμφάνιση ήταν μια ποιητική περφόρμανς και προσέγγισαν το όλο περιστατικό στερεοτυπικά είτε παίρνοντας το μέρος της συμπαθούς δημοσιογράφου είτε του "ασεβή γέροντα" που σμπαράλιασε την στιλπνή καθεστωτική επικράτεια του Αλαφουζεϊκου μάλλον τόσα χρόνια δεν έχουν καταλάβει πως λειτουργεί ο Ντίνος Χριστιανόπουλος όταν μιλάει δημόσια.

 

Ξέροντας πολυ καλά την υποκρισία του τηλεοπτικού αλλά και του γενικότερου σαβουάρ βιβρ (της δημοσιογραφίας, του χώρου του βιβλίου, της καθημερινής τριβής κτλ) επιλέγει ανάλογα με τον συνομιλητή και κινείται εντελώς αγενώς σε πρώτο επίπεδο όταν οσμίζεται δημοσιογραφία for dummies και εντελώς ποιητικά σε δεύτερο. 

 

Θα μου πεις πως όταν 20 ολόκληρα χρόνια κοινό και δημοσιογράφοι έχουν εκπαιδευτεί σε συζητήσεις δημοσιοσχετίστικες, άνευρες και διαφημιστικές όταν σκάει μπροστά τους μια ιδιοσυγκρασιακή πνευματική σούπερ νόβα σαν του Χριστιανόπουλου μπλοκάρουν και προσπαθούν να επεξεργαστούν στερεοτυπικά τι συνέβη.

 

Όχι, ο Χριστιανόπουλος δεν τρελλάθηκε ούτε είχε στραβοξυπνήσει. Απλώς βρήκε μια χρυσή ευκαιρία, ειδικά όταν η Τσαπανίδου πήγαινε την συζήτηση σε δρόμους Αυτιά να περφορμάρει ποιητικά, να πει αυτά που ήθελε να ακουστούν σε μια εκπομπή υψηλής θεαματικότητας και να αποχωρήσει με την ικανοποίηση για δεύτερη φορά μέσα σε 2 μέρες πως ταπείνωσε ένα σημαντικό πόλο της εξουσιαστικής συστημικής μηχανής ύστερα από την υπουργική επιτροπή. Την τηλεόραση που επιχείρησε να του υποβάλλει την ανέμπνευστη ατζέντα της άγαρμπα.

 

Συμπέρασμα; Σημασία δεν έχει μόνο ο τρόπος που λες κάτι όσο και να σου εχουν πιπιλήσει το κεφάλι οι επικοινωνιατζούδες αγαπητέ δέκτη. Σημασία έχει και τι λες, ποιός είσαι εσύ που εκφέρεις αυτόν τον λόγο και κατά πόσο η ζωή σου ζυγοσταθμίζεται με τα λεχθέντα σου (και όχι με το συντακτικό Ζαμπούνη;-)

 

Και του κυρ Ντίνου όπως έχουμε διαπιστώσει όχι μόνο

ζυγοσταθμίζεται αλλά είναι ατόφια προέκταση της ποιησής του. 


Διάβασε και αυτό:

 Ο κύριος Χριστιανόπουλος είναι ακόμα εναντίον.
Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ