(ακόμα και η Ιστορία μας ειρωνεύεται)

 

 

 

Η μέρα σήμερα έχει ένα τεταμένο άρωμα, από αυτά που συμπαρασύρουν στο διάβα τους δίκαια και άδικα.

 

Δεν είναι βέβαια εύκολο να διατηρήσεις τη ψυχραιμία σου όταν ο ήχος της χρεοκοπίας προσπαθεί να εισβάλλει σαρωτικά και το πιο σημαντικό ΌΤΑΝ καταλαβαίνεις πως η πασοκική κομματική νομενκλατούρα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να διασωθεί καθώς οι υπόλοιποι σαρωνόμαστε ανελέητα από το κύμα των δικών τους παραλείψεων.

 

Παρακολουθώντας  βέβαια τα βιντεάκια αυτών που τη λένε έντονα σε διάφορους πολιτικούς , όπως αυτό που διέρρευσε χθες  με τη Πέμη Ζούνη

 

 

ή αυτό με το Κουβέλη για το οποίο έγραψε ο Άρης σήμερα

 

 

καταλαβαίνω την στρατηγική όσων τα δημιουργούν και τη πολιτική τους παιδεία. Το ΠΑΣΟΚ από τα γεννοφάσκια του άλλωστε εξέθρεψε με μεγάλη ζέση αυτού του τύπου τα τραμπούκικα τάγματα εφόδου με την αυριανική αποφορά που του χρησίμεψαν καθοριστικά ως προς την επικρατησή του σε διάφορους τομείς (από τα πανεπιστήμια μέχρι τις συνδικαλιστικές ενώσεις).

 

Τώρα λοιπόν που καταρρέει συθέμελα το οικοδόμημα αυτή ακριβώς την νοοτροπία και τα bullying tactics που αυτό ως κομματικός οργανισμός τους δίδαξε πρώτα, υφίσταται ανά  περιπτώσεις. Και όσο και να αγανακτούν μερικοί από τους νέοκοπους κυβερνητικούς βουλευτές όπως η Πέμη και άλλοι, πρέπει να γνωρίζουν πως αυτό το βαθύπασοκικό πλήθος δε πείθεται από ορθολογιστικά λογύδρια και συγκλονιστικά επιχειρήματα. Ποτε δεν πειθόταν από αυτά άλλωστε.

 

'Ολα αυτά τα χρόνια έμαθε να απομυζά και τώρα που  η κατάσταση έχει φτάσει στο τελικό στάδιο και αρχίζει και καταλαβαίνει πως υπάρχει σχέδιο αποδυναμωσής του αντιδρά.

 

Απ' την άλλη όταν διαβάζω ειδησάρια σαν το παρακάτω για τον γιό του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και στέλεχος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ (ο πατέρας του έκανε και χθες αντιπρόταση να περικοπούν όχι μόνο ένας αλλά δυο μισθοί από τους αιρετούς λειτουργούς του δημοσίου) πως στη σελίδα του στο facebook σχολίαζε αρνητικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που πήρε έναν μισθό από το "σπίτι" και δήλωνε δικαιωμένος που δεν τον ψήφισε το 2007

 

 

κρατιέμαι και εγώ με δυσκολία για να μην αγανακτήσω με την στρουθοκαμηλική φαυλότητα όλου του πασοκικού οικοσυστήματος το οποίο ενώ έχει αποτύχει παντελώς, με νύχια και με δόντια προσπαθεί να διασώσει τον βαθύ κομματικό πυρήνα του ανέγγιχτο.