Το Jerry A. Hostetler's Indianapolis Hearst Castle χτίστηκε το 1956 και σήμερα, μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη, πωλείται έναντι 1,3 εκατ. δολαρίων.

 

Ωστόσο, είναι αδύνατον να γίνει περιγραφή αυτού του μεγάρου. Οποιοσδήποτε υποψήφιος πελάτης τολμήσει να ρωτήσει για τον αρχιτεκτονικό του ρυθμό, τις λεπτομέρειες περιγραφής και την διαρρύθμιση του θα νομίζει ότι προκειται για φάρσα.

 

Είναι σαν δεκάδες αρχιτέκτονες να πέρασαν από πάνω του με μοναδική εντολή ότι το κτίσμα πρέπει να έχει «λίγο από αυτό και λίγο από εκείνο». Τελικά και μάλλον λόγω υπέρμετρου ανταγωνισμού, έχει πολύ από όλα. Ροκοκό, μπαρόκ, μίνιμαλ και φολκλόρ μπλέκονται σε ένα μόλις δωμάτιο. Το παρκέ καταλήγει σε μωσαϊκό που εξελίσσεται σε μάρμαρο. Το ξύλο τσακώνεται με την πέτρα για το ποιος θα καταλάβει τους τοίχους. Τα έπιπλα θαρρείς και είναι τοποθετημένα επίτηδες τόσο αταίριαστα. Αγάλματα και διακοσμητικά κινέζικα βάζα, σκάλες και κάγκελα,ψευδοροφές, πολυέλαιοι,αψίδες,σατέν γκοφρέ κουρτίνες, κίονες, δερμάτινα σαλόνια... Όλα βρίσκονται σε απόλυτη αναρχία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[via]