ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η πρώτη ταινία που φτιάχτηκε μέσω instagram είναι ελληνική

Η πρώτη ταινία που φτιάχτηκε μέσω instagram είναι ελληνική Facebook Twitter
H πρώτη ταινίο μικρού μήκους, που δημιουργήθηκε μέσω Instagram.
0

132 σκηνοθέτες από 9 χώρες, 18 πόλεις, ένα ποίημα του Kωνσταντίνου Βήτα σε απαγγελία του ιδίου, με μουσική και sound design από τους Κ. Βήτα, Serafim Tsotsonis και Ανδρέα Σιουρούνη, συνθέτουν το One film_project.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία μικρού μήκους στον κόσμο που δημιουργήθηκε μέσω Instagram βασισμένη στην ιδέα του δημιουργικού δίδυμου από το χώρο της διαφήμισης Δημήτρη Μιχαηλίδη (instagram: dimitrism_) και της Ράνιας Διβάνη (instagram user: rania_d) και τη συμμετοχή 132 σκηνοθετών (ως επί το πλείστον Έλληνες) από 9 χώρες, που έκανε εχθές Σάββατο 12 Ιουλίου, την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Bios. 

Όπως περιγράφει ο ίδιος ο δημιουργός του το One film_project:

"Πώς θα ήταν μια ταινία μικρού μήκους αν κάθε της πλάνο είχε γυριστεί από έναν διαφορετικό σκηνοθέτη, χωρίς κανείς να γνωρίζει από πριν την ιστορία; Και αν η ταινία ξεδιπλωνόταν σκηνή τη σκηνή online και μπορούσαν όλοι να παρακολουθούν την εξέλιξή της; Το onefilm project είναι ένα πείραμα. Ένας τρόπος να δούμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η συλλογική ματιά, πόσο μια σκυταλοδρομία έργων μπορεί να δώσει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Μία ταινία, μία ιστορία, πολλοί σκηνοθέτες. Πώς λειτουργεί; Κάθε συμμετέχων λαμβάνει μία οδηγία, ένα πλάνο του μυστικού σεναρίου και την ημερομηνία που πρέπει να το ανεβάσει στο instagram με το hashtag #onefilm_project. Μια αλυσίδα ακατέργαστου υλικού θα ξεδιπλώνεται στο feed του project μέχρι την τελευταία σκηνή. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, τα πλανα μοντάρονται και προστίθεται η μουσική. Και τότε θα τα έχουμε καταφέρει. Μία ταινία από πολλες ματιές, πολλές φωνές που λένε μία ιστορία".

Η ταινία πρόκειται σύντομα να ανέβει στο internet απ' όπου θα μπορεί να τη δει ο καθένας. Προς το παρόν επισκεφθείτε τη σελίδα της στο Facebook για να δείτε αρκετά από τα clips που συνθέτουν την ταινία και παρακολουθήστε το teaser trailer, στο παρακάτων βίντεο.


0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ