132 σκηνοθέτες από 9 χώρες, 18 πόλεις, ένα ποίημα του Kωνσταντίνου Βήτα σε απαγγελία του ιδίου, με μουσική και sound design από τους Κ. Βήτα, Serafim Tsotsonis και Ανδρέα Σιουρούνη, συνθέτουν το One film_project.

 

Πρόκειται για την πρώτη ταινία μικρού μήκους στον κόσμο που δημιουργήθηκε μέσω Instagram βασισμένη στην ιδέα του δημιουργικού δίδυμου από το χώρο της διαφήμισης Δημήτρη Μιχαηλίδη (instagram: dimitrism_) και της Ράνιας Διβάνη (instagram user: rania_d) και τη συμμετοχή 132 σκηνοθετών (ως επί το πλείστον Έλληνες) από 9 χώρες, που έκανε εχθές Σάββατο 12 Ιουλίου, την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Bios. 

 

Όπως περιγράφει ο ίδιος ο δημιουργός του το One film_project:

"Πώς θα ήταν μια ταινία μικρού μήκους αν κάθε της πλάνο είχε γυριστεί από έναν διαφορετικό σκηνοθέτη, χωρίς κανείς να γνωρίζει από πριν την ιστορία; Και αν η ταινία ξεδιπλωνόταν σκηνή τη σκηνή online και μπορούσαν όλοι να παρακολουθούν την εξέλιξή της; Το onefilm project είναι ένα πείραμα. Ένας τρόπος να δούμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η συλλογική ματιά, πόσο μια σκυταλοδρομία έργων μπορεί να δώσει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Μία ταινία, μία ιστορία, πολλοί σκηνοθέτες. Πώς λειτουργεί; Κάθε συμμετέχων λαμβάνει μία οδηγία, ένα πλάνο του μυστικού σεναρίου και την ημερομηνία που πρέπει να το ανεβάσει στο instagram με το hashtag #onefilm_project. Μια αλυσίδα ακατέργαστου υλικού θα ξεδιπλώνεται στο feed του project μέχρι την τελευταία σκηνή. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, τα πλανα μοντάρονται και προστίθεται η μουσική. Και τότε θα τα έχουμε καταφέρει. Μία ταινία από πολλες ματιές, πολλές φωνές που λένε μία ιστορία".

 

Η ταινία πρόκειται σύντομα να ανέβει στο internet απ' όπου θα μπορεί να τη δει ο καθένας. Προς το παρόν επισκεφθείτε τη σελίδα της στο Facebook για να δείτε αρκετά από τα clips που συνθέτουν την ταινία και παρακολουθήστε το teaser trailer, στο παρακάτων βίντεο.