Εάν δεν είχατε ποτέ πριν iPhone, το λειτουργικό iOS 8 θα σας μαγέψει με τη σπιρτάδα, τη γρήγορη ανταπόκριση, την αίσθηση που δίνει ότι αγγίζετε τα πίξελ αλλά και τον πλούτο σε applications που υποστηρίζει.
Εάν δεν είχατε ποτέ πριν iPhone, το λειτουργικό iOS 8 θα σας μαγέψει με τη σπιρτάδα, τη γρήγορη ανταπόκριση, την αίσθηση που δίνει ότι αγγίζετε τα πίξελ αλλά και τον πλούτο σε applications που υποστηρίζει.

 

Design
Ο τρόπος με τον οποίο οι επιφάνειες του iPhone 6 αγκαλιάζονται στις ενώσεις, δίνοντας την αίσθηση μιας στιβαρής, ενιαίας κατασκευής (μη μασάτε με την corporate τρικλοποδιά του #bendgate και τα λυγισμένα), είναι ένα σεμινάριο προϊοντικού σχεδιασμού. Η Apple με τα iPhone 6 αφήνει πίσω της τις ακμές κι επιστρέφει στις φιλικές καμπύλες των παλαιότερων μοντέλων της, σε ένα πιο ραφιναρισμένο σύνολο που θα σας ανατριχιάσει με το πρώτο άγγιγμα, δίνοντάς σας την αίσθηση του «ακριβού», «premium» προϊόντος.

 

Οθόνη
Η Apple κυκλοφόρησε δύο βερσιόν iPhone 6. Το iPhone 6 με οθόνη 4,7 ιντσών, που ισοφαρίζει την πλειονότητα των τωρινών προτάσεων του ανταγωνισμού, και το iPhone 6 Plus, με τη θεόρατη οθόνη των 5,5 ιντσών, που αγκαλιάζει την προϊοντική κατηγορία των phablets, αλλά κάνει δυσκολότερη την πληκτρολόγηση με το ένα χέρι, ιδίως για όσους επιλέξουν το «μεγάλο» iPhone. Βέβαια, με τις απίστευτες οθόνες Retina με ανάλυση 1334x750 (iPhone 6) και 1920x1080 (iPhone 6 Plus), o παραπάνω συμβιβασμός είναι απλώς αμελητέος.

 

H Apple σχεδίασε τον φακό του iPhone 6 με πίστη στις παραδοσιακές αξίες της φωτογραφίας, επιτρέποντας στα 8 megapixels ασύλληπτης ποιότητας φωτογραφίες και Full HD βίντεο που οι κριτικές και τα δείγματα λένε ότι δεν έχουμε ξαναδεί από smartphone.

 

Ισχύς επεξεργαστή
O πανίσχυρος 64-bit επεξεργαστής Α8 της Apple, με τον οποίο εξοπλίζει τα iPhone 6, είναι τόσο ισχυρός, ώστε να προσδίδει τη δύναμη ενός laptop σε ένα smartphone. Ο νέος επεξεργαστής υπόσχεται λιγότερη κατανάλωση μπαταρίας, λιγότερη υπερθέρμανση και, προπαντός, αρκετή ισχύ, που θα κρατήσει τη νέα σας συσκευή ζωντανή και φρέσκια, χωρίς κολλήματα, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Μπαταρία
Πάντα τα iPhone ήταν ενεργοβόρα και ήταν ευάλωτα σε κριτική περί χαμηλών επιδόσεων σε αυτονομία. Ευτυχώς, το μεγαλύτερο μέγεθος των iPhone 6 άφησε περισσότερο χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία, που επιτρέπει περίπου 14-24 ώρες κλήσεων σε 3G δίκτυα, 11-14 ώρες συνεχούς θέασης βίντεο σε υψηλή ανάλυση και 50 έως 80 ώρες ακρόασης μουσικής, αντίστοιχα, για τα μοντέλα iPhone 6 και 6 Plus.

 

Μικροτσίπ ανέπαφων συναλλαγών (NFC) μέσω του Apple Pay
Η Apple στην Αμερική, όπου το Apple Pay τέθηκε σε λειτουργία, οδηγεί την κούρσα των πληρωμών μέσω κινητού. Για όλους εμάς, που θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να δούμε το σύστημα εν δράσει, αρκεί που και το iPhone 6 και το 6 Plus είναι εξοπλισμένα και έτοιμα με το μικροτσιπ NFC που θα επιτρέπει τέτοιες συναλλαγές.

 

Η Apple με τα iPhone 6 αφήνει πίσω της τις ακμές κι επιστρέφει στις φιλικές καμπύλες των παλαιότερων μοντέλων της, σε ένα πιο ραφιναρισμένο σύνολο που θα σας ανατριχιάσει με το πρώτο άγγιγμα, δίνοντάς σας την αίσθηση του «ακριβού», «premium» προϊόντος.
Η Apple με τα iPhone 6 αφήνει πίσω της τις ακμές κι επιστρέφει στις φιλικές καμπύλες των παλαιότερων μοντέλων της, σε ένα πιο ραφιναρισμένο σύνολο που θα σας ανατριχιάσει με το πρώτο άγγιγμα, δίνοντάς σας την αίσθηση του «ακριβού», «premium» προϊόντος.

 

Φωτογραφίες και βίντεο
Ευτυχώς, η Apple δεν μπήκε ποτέ στο τριπ του πολέμου των Megapixels, αντ' αυτού σχεδίασε τον φακό του iPhone 6 με πίστη στις παραδοσιακές αξίες της φωτογραφίας, επιτρέποντας στα 8 megapixels ασύλληπτης ποιότητας φωτογραφίες και Full HD βίντεο (1080p/60fps) που οι κριτικές και τα δείγματα λένε ότι δεν έχουμε ξαναδεί από smartphone.

 

Ο γιατρός στην οθόνη σας
Τελειώνοντας την προπόνησή σας, το τρέξιμο ή το γυμναστήριο, το πρώτο πράγμα που θα κάνετε ως ιδιοκτήτες του iPhone 6 είναι να τσεκάρετε το τηλέφωνό σας. Όχι για να δείτε τις αναπάντητες και τα notifications, αλλά για να τσεκάρετε πόσες θερμίδες κάψατε, πόσο κοντά είστε στον στόχο σας να χάσετε τα κιλά που θέλετε αλλά και ένα επαρκές ιατρικό προφίλ σας, εάν το επιτρέψετε στο Health Kit, την εφαρμογή που φέρνει τον γιατρό στην οθόνη του κινητού.

 

Ασφάλεια
Μετά τις φερόμενες ως επιθέσεις στο iCloud και την κλοπή των γυμνών φωτογραφιών των celebrities, η Apple οχύρωσε τα iPhone 6 με ένα αδιαπέραστο σύστημα κρυπτογράφησης, που έκανε τον διευθυντή του FBI να... βγει από τα ρούχα του. Χρειάζεται να πούμε κι άλλα;

 

Λειτουργικό iOS 8
Εάν δεν είχατε ποτέ πριν iPhone, το λειτουργικό iOS 8 θα σας μαγέψει με τη σπιρτάδα, τη γρήγορη ανταπόκριση, την αίσθηση που δίνει ότι αγγίζετε τα πίξελ αλλά και τον πλούτο σε applications που υποστηρίζει. Εάν μείνει «πίσω» λόγω παλαιότητας συσκευής, θα δικαιολογήσετε τα χρήματα που μόλις ξοδέψατε για να αποκτήσετε μια συσκευή που «τρέχει» τόσο άψογα αυτό το λειτουργικό. (Κι ας έκανε μερικά φάουλ η Apple με τις πρώτες εκδόσεις του.)

 

Τιμή
H τιμή του βασικού μοντέλου iPhone 6 με 16 GB αποθηκευτικού χώρου είναι στα 739 ευρώ (64G-859 ευρώ / 128 GB-978 ευρώ) και του iPhone 6 Plus με 16 GB αποθηκευτικού χώρου είναι 859 ευρώ (64GB-978 / 128 GΒ-1099). Η επιλογή είναι δική σας!