Το 1959 γεννιέται στο Lancashire ο Morrissey

Το 1959 γεννιέται στο Lancashire ο Morrissey Facebook Twitter
4

 

Το 1959 γεννιέται στο Lancashire ο Morrissey Facebook Twitter
«Δεν μπορώ να βρω κάποια διαφορά ανάμεσα στην παιδεραστία και σε αυτούς που τρώνε ζώα. Και οι δυο πράξεις περιλαμβάνουν τον βιασμό, την βία και τον φόνο»...Φωτο ΑΠΕ/ΜΠΕ


Όταν πριν από περίπου 3 χρόνια ο Morrissey
κατηγόρησε τη Beyoncé για την εξαφάνιση του ρινόκερου λέγοντας "Ο ρινόκερος έχει τώρα περισσότερες πιθανότητες να εξαφανιστεί, και δεν είναι λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη ή της συρρίκνωσης των οικοτόπων. Είναι λόγω των τσαντών της Beyoncé" ήταν μόνο η τελευταία σε μια σειρά απροκάλυπτα προκλητικών δηλώσεων που έκανε για δεκαετίες ο ακτιβιστής και τραγουδιστής των Smiths.

Προπερσι, ο Morrissey έκανε μια δήλωση που φάνηκε σε πολλούς ατυχής: «Δεν μπορώ να βρω κάποια διαφορά ανάμεσα στην παιδεραστία και σε αυτούς που τρώνε ζώα. Και οι δυο πράξεις περιλαμβάνουν τον βιασμό, την βία και τον φόνο» απάντησε ο Morrissey, σε μια online συζήτηση που είχε με θαυμαστές του. Η ερώτηση του Matthew από το Preston ήταν: «Γνωρίζοντας ότι είσαι ένας περήφανος χορτοφάγος θα ήθελα να σε ρωτήσω: «Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να σταματήσεις να τρως ζώα;»¨. O Morrissey αναφέρθηκε στα βιντεάκια με βασανισμούς ζώων που είναι αναρτημένα στο youtube και στη συνέχεια επεκτάθηκε στο θέμα δηλώνοντας τα παραπάνω. Το 2015, ο πρώην ηγέτης των Smiths ακύρωσε συναυλία στην Ισλανδία γιατί το μέρος που θα τον φιλοξενούσε αρνήθηκε να καταργήσει το κρέας από το μενού του.

 

"Η Madonna ενισχύει πάντα το παράλογο και το προσβλητικό. Είναι μια απελπισμένη γυναικεία φύση. Η Madonna είναι πιο κοντά στην οργανωμένη πορνεία από οτιδήποτε άλλο"

Τα δικαιώματα των ζώων είναι ένα μόνο από τα πράγματα που εξοργίζουν τον Morrissey. Ο τραγουδιστής έχει μακρά ιστορία επικριτικών σχολίων προς τη βρετανική βασιλική οικογένεια, τη Madonna, τη χορευτική μουσική. Για μερικά από τα ξεσπάσματα του έχει κατηγορηθεί για ρατσισμό, ενώ κάποια άλλα έχουν θεωρηθεί κακόγουστα. Ορισμένα ωστόσο είναι απλά αστεία. 

 

Το 1959 γεννιέται στο Lancashire ο Morrissey Facebook Twitter
"Η Madonna ενισχύει πάντα το παράλογο και το προσβλητικό. Είναι μια απελπισμένη γυναικεία φύση. Η Madonna είναι πιο κοντά στην οργανωμένη πορνεία από οτιδήποτε άλλο"...Φωτο ΑΠΕ/ΜΠΕ

2013: Ο Morrissey αναφέρεται στον Ντέιβιντ και τη Βικτόρια Μπέκαμ ως «The Peckhams». Τους περιγράφει ως "αφόρητους" και λέει ότι πρέπει να "σέρνονται και να μαστιγωθούν"

2012: Ο Morrissey συνδέει την αυτοκτονία της νοσοκόμας στο Λονδίνο με την Δούκισσα Kate Middleton. «Δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό στην Kate Middleton, η οποία ήταν στο νοσοκομείο για, όσο μπορώ να γνωρίζω, κανέναν απολύτως λόγο... Δε νιώθει ντροπή για το θάνατο αυτής της γυναίκας. Η αλαζονεία των βρετανικών βασιλέων είναι συγκλονιστική, απόλυτα συγκλονιστική".

2012: Έχει εμφανιστεί στη σκηνή σε συναυλία του με T-shirt "Μισούμε τον William και την Kate".

2012: Σε μια ανοικτή επιστολή προς το fan club του σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Morrissey συγκρίνει τη διάθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη ναζιστική Γερμανία. "Οι «εκθαμβωτικοί βασιλείς», όπως είναι φυσικό, χρησιμοποιούν τους Αγώνες για τις δικές τους ανάγκες και καμία άλλη (αντιπολιτευτική) φωνή δεν επιτρέπεται να ακούγεται στον Τύπο".

2011: Σε μια συνέντευξη του στο Billboard, ο Morrissey αποκαλεί τη Lady Gaga "κάτι καινούργιο" και αναφέρει ότι το στυλ της είναι «απατηλό, και το ακριβώς αντίθετο του ερωτικού». Αναφέρεται, επίσης, στη Μαντόνα ως "McDonna" και λέει ότι ο Michael Bublé είναι "διάσημος και τραγουδιστής χωρίς νόημα".

2011: "Αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με ό, τι συμβαίνει στα McDonald 's και στο Kentucky Fried shit κάθε μέρα" είπε ο διάσημος τραγουδιστής για τη σφαγή στη Νορβηγία στην οποία 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

2010: Συζητώντας για τη σκληρότητα που υφίστανται τα ζώα στην Κίνα, ο Morrissey είπε στην εφημερίδα The Guardian, "Δεν μπορείτε να βοηθήσετε, αλλά αισθάνομαι ότι οι Κινέζοι είναι ένα υποείδος".

2009: Ο Morrissey φεύγει από τη σκηνή του σταδίου Coachella, λέγοντας: "Η μυρωδιά των καμμένων ζώων με αρρωσταίνει. Μπορώ να μυρίζει την καμμένη σάρκα και ελπίζω να είναι ανθρώπινη".

2002: Από το ντοκιμαντέρ "Η σημασία του να είσαι ο Morrissey": "Φέρτε μου το κεφάλι του Elton John. Θα είναι μια περίπτωση κατά την οποία το κρέας δεν θα σήμαινε απαραίτητα δολοφονία, αν μου το σερβίρετε σε πιάτο...."

1997: Ο Morrissey χτυπά τη Madonna ξανά. "Η Madonna ενισχύει πάντα το παράλογο και το προσβλητικό. Είναι μια απελπισμένη γυναικεία φύση. Η Madonna είναι πιο κοντά στην οργανωμένη πορνεία από οτιδήποτε άλλο".

1994: Όταν ρωτήθηκε για ένα περιστατικό στο οποίο ένας Αυστραλός φοιτητής πυροβόλησε προς τον πρίγκιπα της Ουαλίας με ένα όπλο που χρησιμοποιείται για το σήμα εκκίνησης σε αγώνες, ο Morrissey είχε απαντήσει, "Εύχομαι ο Πρίγκιπας Κάρολος να είχε πυροβοληθεί. Θα είχε κάνει τον κόσμο μας πολύ πιο ενδιαφέρον μέρος".

1992: Ο Morrissey επικρίνει τη χορευτική μουσική. "Είναι το καταφύγιο για τους ψυχικά ανεπαρκείς. Είναι κατασκευασμένη από βαρετούς ανθρώπους για βαρετούς ανθρώπους".

1985: Ο Morrissey "χτυπά" το φιλανθρωπικό ίδρυμα της ομάδας Band Aid και τον συν-ιδρυτή του. "Ο Bob Geldof είναι είναι αηδιαστικός. Η Band Aid ήταν η πιο φαρισαϊκή πλατφόρμα στην ιστορία της ποπ μουσικής".

1984: Στο στόχαστρο του Morrissey μπήκαν και οι Cure. "Ο Robert Smith το μόνο που κάνει είναι να παραπονιέται με ενοχλητικό τρόπο".

1984: Ο Morrissey θρηνεί την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά της Πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ μετά τη βομβιστική επίθεση στο ξενοδοχείο Μπράιτον. "Το θλιβερό για τη βομβιστική επίθεση του IRA στο ξενοδοχείο Brighton είναι ότι η Θάτσερ διέφυγε αλώβητη".

Το 1959 γεννιέται στο Lancashire ο Morrissey Facebook Twitter
"Το θλιβερό για τη βομβιστική επίθεση του IRA στο ξενοδοχείο Brighton είναι ότι η Θάτσερ διέφυγε αλώβητη"...Φωτο ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο Steven Patrick Morrissey που γεννήθηκε σαν σήμερα στις 22, Μαΐου 1959 είναι Βρετανός τραγουδιστής και στιχουργός και είναι πιο γνωστός με το επίθετό του, Morrissey, ή απλά Μοζ. Ήρθε στο προσκήνιο στη δεκαετία του 1980 ως ο στιχουργός και τραγουδιστής των Smiths. Το 1987 ξεκίνησε σόλο καριέρα. Το πρώτο solo album του 1988, Viva Hate, έγινε αμέσως no1 στο UK Albums Chart.

Όλο το εξαιρετικό αφιέρωμα του LiFO.gr στον Morrissey μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο LIFO.gr το 2015 από την Α. Κολοβού. © LIFO 2015

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ

σχόλια

4 σχόλια