Chaos Computer Club

 Chaos Computer Club Facebook Twitter
0

Chaos Computer Club : "Γαλαξιακή κοινότητα όντων εν ζωή, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικής καταγωγής ή κοινωνικού προσανατολισμού, που δρα πέρα από σύνορα για την ελευθερία της έκφρασης".

Boris Floricic (Tron), σημαίνων μέλος της ομάδας του Βερολίνου του Chaos Computer Club (η άλλη ομάδα ήταν στο Αμβούργο), και εφευρέτης της κρυπτογραφικής τεχνολογίας Cryptophon για την τηλεφωνία. Βρέθηκε κρεμασμένος το 1998 σε ένα πάρκο του Βερολίνου. Η αστυνομία έκανε λόγο για αυτοκτονία, αλλά οι φίλοι του Boris Floricic πιστεύουν ότι δολοφονήθηκε, ίσως από κάποια μυστική υπηρεσία.

 

Η "Tron platine", μία κάρτα-SIM που φέρει την υπογραφή του Boris Floricic. 

Wau Holland. Δημοσιογράφος, διάσημος χάκερ και συνιδρυτής του Chaos Computer Club (ομάδα Βερολίνου).

 

Wau Holland. 

 

Η πατέντα που επέτρεψε τη "ληστεία" της γερμανικής τράπεζας (αφαιρέθηκαν 134.000 μάρκα, αλλά επεστράφησαν την επομένη) μέσα από το γερμανικό σύστημα Bildschirmtext (Videotext).

 

Karl Koch (Hagbard). Ανήκε σε μία παραφυάδα του Chaos Computer Club. 'Εντονα επηρεασμένος από την τριλογία Illuminatus των Robert Shea και A. Wilson, βρέθηκε αναμεμειγμένος σε υπόθεση κατασκοπείας. Πιστεύοντας στην παντοδυναμία των Illuminati και επιδιώκοντας μία μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στο δυτικό και το ανατολικό στρατόπεδο, πουλούσε στην KGB μυστικά αρχεία του αμερικανικού στρατού. Το 1989, βρέθηκε το πτώμα του καμμένο με βενζίνη σε ένα δάσος κοντά στην πόλη Celle. Και σ' αυτήν την περίπτωση, η αστυνομία δήλωσε ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. 

 

Δράση του Chaos Computer Club σε εκδήλωση της Microsoft στο Κοινοβούλιο του Βερολίνου με τους πιγκουίνους της Linux.

 

Blinken Lights Project. Για την 20η του επέτειο, το Chaos Computer Club πραγματοποίησε μία φωτεινή εγκατάσταση στο Σπίτι του Δασκάλου (Haus des Lehrers) στην πλατεία Alexanderplatz του Βερολίνου, χρησιμοποιώντας την πρόσοψη του κτηριόυ σαν μία μονόχρωμη οθόνη υπολογιστή.

 


Blinken Lights Project, Berlin.

 

Chaos Communication Congress.

 

'Εργο της designer Evelyn Schubert για το Συνέδριο.

 

Chaos Communication Camp. Φωτ. via Ralph Schubert.

 


Chaos Communication Camp 2011 - Project Flow Control.

Φωτ. via Ralph Schubert.

 

Φωτ. via Ralph Schubert.

 

Φωτ. via Ralph Schubert.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Σαν Σήμερα / «Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες: Ο θρίαμβος της λογοτεχνίας και της ανιδιοτελούς φιλίας

Η ιστορία ενός αλλοπαρμένου αγρότη που υπερασπίζεται υψηλά ιδανικά είναι το πιο γνωστό έργο του σπουδαιότερου Ισπανού συγγραφέα, που πέθανε σαν σήμερα το 1616.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ