Η Ουτοπία καταργήθηκε

Η Ουτοπία καταργήθηκε Facebook Twitter
1
Η Ουτοπία καταργήθηκε Facebook Twitter

Το φιλόδοξο ριάλιτι "Utopia" καταργήθηκε δύο μόλις μήνες μετά την έναρξη του, ενώ είχε σχεδιαστεί για 12 μήνες και 24ωρες λήψεις. Το "Utopia" ήταν η απόπειρα ενός κοινωνικού πειράματος, με μια ομάδα αγνώστων σε ένα απομονωμένο ράντσο στην Καλιφόρνια, με στόχο την επιβίωση, χωρίς σενάριο ή εξωτερική παρέμβαση, πέρα από τις αρχικές προμήθειες και δυνατότητα εμπορικών συναλλαγών με τον έξω κόσμο.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γυρίσουν άμεσα στις κανονικές τους ζωές μετά από την αδιαφορία που έδειξε το τηλεοπτικό κοινό. Η παραγωγή δεν μπήκε καν στον κόπο να παρουσιάσει τις αντιδράσεις των παικτών, κάτι που ίσως κέντριζε το ενδιαφέρον. Αυτό που προσφέρει είναι θεραπευτικές συνεδρίες για να αντιμετωπίσουν ξανά την πραγματικότητα.

Η Ουτοπία καταργήθηκε Facebook Twitter

Το Utopia ήταν μεγάλο στοίχημα για το Fox, ένα μεγάλο και πολυέξοδο ρίσκο που δεν απέδωσε. Η παραγωγή έκανε τον τελευταίο μήνα διάφορες προσπάθειες για να αποτρέψει το τέλος, όπως την δυνατότητα των παικτών να διώξουν κάποιον από την ομάδα – κάτι που ακύρωνε την κεντρική ιδέα του ριάλιτι – βάζοντας στο παιχνίδι και τους θεατές έναντι 5 δολαρίων το μήνα. Οι θεατές όμως δεν ανταποκρίθηκαν.

Η αποτυχία του Utopia είναι μια εξέλιξη που φαίνεται να είναι ο κανόνας τελευταία, καθώς αρκετά κανάλια αναγκάστηκαν να καταργήσουν τα νέα τους ριάλιτι που λειτουργούν χωρίς το «παιχνίδι», ή χωρίς κάποιο σενάριο. Μήπως είναι η αρχή του τέλους για τα παραδοσιακά ριάλιτι;

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια