Utopia: η νέα εποχή των ριάλιτι

 Utopia: η νέα εποχή των ριάλιτι Facebook Twitter
Δεκαπέντε άγνωστοι βρίσκονται στη φύση με περιορισμένες προμήθειες και έχουν ένα χρόνο για να δημιουργήσουν μια μικρή κοινωνία από την αρχή.
0

Το "Utopia" είναι ένα νέο ριάλιτι που καταργεί τους όρους του παραδοσιακού ριάλιτι. Δεν υπάρχει παρουσιαστής, δεν υπάρχει βραβείο, δεν υπάρχει καν στόχος.

Δεκαπέντε άγνωστοι βρίσκονται στη φύση με περιορισμένες προμήθειες και έχουν ένα χρόνο για να δημιουργήσουν μια μικρή κοινωνία από την αρχή.

«Είναι μεγάλο εγχείρημα, τόσο σε έξοδα όσο και σε χρόνο», λέει ο Simon Andreae, αντιπρόεδρος του προγράμματος του καναλιού Fox. Αν πετύχει, λέει, «θα είναι κάτι παραπάνω από ένα τηλεοπτικό σόου... Όταν αναθέτεις σε 15 ανθρώπους να ξεκινήσουν ένα νέο κόσμο, θα βγουν συμπεράσματα για τη δημιουργία ολόκληρης της κοινωνίας.»

 Utopia: η νέα εποχή των ριάλιτι Facebook Twitter

Φυσικά ο στόχος είναι η διασκέδαση: οι εντάσεις ξεκίνησαν όταν ένα μέλος της ομάδας έφερε κρυφά μαζί της ένα κινητό τηλέφωνο για να ψάξει τους συμπαίκτες της στη Google. Αποβλήθηκε αμέσως.

«Ήδη βλέπουμε τους συμμετέχοντες να ψάχνουν για ταίρι. Βλέπουμε σεξουαλική έλξη, ένα βασικό συστατικό μιας σαπουνόπερας», λέει ο Andreae. Η ομάδα δεν θα μείνει απαραίτητα σταθερή, γιατί η σύσταση θα μπορούσε να αλλάξει. Η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να διώχνει κάποιο από τα μέλη για να έρθει ένα καινούριο, και οι θεατές θα έχουν μερικές φορές την ευκαιρία να συμμετέχουν στη διαδικασία.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η ομάδα ως τώρα», λέει ο Andreae, «είναι να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση. Νομίζω ότι καταφέραμε να διαλέξουμε άτομα που διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, γιατί για την ώρα δεν συμφωνούν σε τίποτα.»

 Utopia: η νέα εποχή των ριάλιτι Facebook Twitter

Η "Utopia" δεν βρίσκεται μέσα στην άγρια φύση. Οι άποικοι έχουν πρόσβαση σε νερό και φαγητό, έχουν ένα τηλέφωνο και 5.000 δολάρια για να αγοράσουν υλικά και προμήθειες.

Οι δραστηριότητες της ομάδας καταγράφονται όλο το 24ωρο και το εβδομαδιαίο επεισόδιο θα είναι μονταρισμένες σκηνές από αυτό το υλικό.

Η ομάδα καταγράφεται από κάμερες που ελέγχονται από μακριά, οι οποίες βρίσκονται σε δέντρα, πάνω σε βράχους και τα μοναδικά κτίρια που υπάρχουν είναι ένας μικρός στάβλος με ένα κοτέτσι και δύο αγελάδες και ένας μεγάλος αχυρώνας όπου η ομάδα μπορεί να προστατευτεί από τον ήλιο και να κοιμηθεί.

 Utopia: η νέα εποχή των ριάλιτι Facebook Twitter

«Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι ότι θα είναι βαρετό», λέει ένα στέλεχος του καναλιού. «Ο λόγος που τα ριάλιτι έχουν αυστηρό πλαίσιο είναι ότι έτσι δημιουργούνται προϋποθέσεις για εξέλιξη της πλοκής. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μόνο την παρατήρηση μας για να γίνει ενδιαφέρον».

Απ' ό,τι φαίνεται, οι θεατές το βρίσκουν αρκετά ενδιαφέρον. Το ριάλιτι δεν έχει καν ξεκινήσει επίσημα και οι κάμερες έχουν καταγράψει πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές. Μέχρι τώρα έχουν συμβεί τα εξής:

  • Δύο συμμετέχοντες δήλωσαν «απόσχιση» και έχουν κατασκηνώσει αλλού, ονομάζοντας την ομάδα τους «Utopia State of Freedom».
  • Μια αυτοαποκαλούμενη «κυνηγός» μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω αφυδάτωσης.
  • Ένας αυτοαποκαλούμενος «θεός του σεξ» μέθυσε, προσέβαλε διάφορες γυναίκες και τσακώθηκε με έναν άλλο μέλος της ομάδας. Λόγω επιθετικότητας επενέβη η ομάδα ασφάλειας του ριάλιτι. Οι «άποικοι» συνεδρίασαν και αποφάσισαν να του επιτρέψουν να μείνει με αναστολή και με όρο αποχή από το αλκοόλ για 90 μέρες.
  • Κάποιες από τις γυναίκες σχημάτισαν «τον κύκλο της Θεάς» και μια αποκάλυψε ότι είναι έγκυος.
  • Ένας πάστορας απέκτησε πιστούς και θέλει να βαφτίσει κάποιους από αυτούς στη λίμνη.
  • Σχηματίστηκαν δύο ζευγάρια

Δείτε το σάιτ με τις εξελίξεις εδώ.

 


0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM