Utopia: η νέα εποχή των ριάλιτι

 Utopia: η νέα εποχή των ριάλιτι Facebook Twitter
Δεκαπέντε άγνωστοι βρίσκονται στη φύση με περιορισμένες προμήθειες και έχουν ένα χρόνο για να δημιουργήσουν μια μικρή κοινωνία από την αρχή.
0

Το "Utopia" είναι ένα νέο ριάλιτι που καταργεί τους όρους του παραδοσιακού ριάλιτι. Δεν υπάρχει παρουσιαστής, δεν υπάρχει βραβείο, δεν υπάρχει καν στόχος.

Δεκαπέντε άγνωστοι βρίσκονται στη φύση με περιορισμένες προμήθειες και έχουν ένα χρόνο για να δημιουργήσουν μια μικρή κοινωνία από την αρχή.

«Είναι μεγάλο εγχείρημα, τόσο σε έξοδα όσο και σε χρόνο», λέει ο Simon Andreae, αντιπρόεδρος του προγράμματος του καναλιού Fox. Αν πετύχει, λέει, «θα είναι κάτι παραπάνω από ένα τηλεοπτικό σόου... Όταν αναθέτεις σε 15 ανθρώπους να ξεκινήσουν ένα νέο κόσμο, θα βγουν συμπεράσματα για τη δημιουργία ολόκληρης της κοινωνίας.»

 Utopia: η νέα εποχή των ριάλιτι Facebook Twitter

Φυσικά ο στόχος είναι η διασκέδαση: οι εντάσεις ξεκίνησαν όταν ένα μέλος της ομάδας έφερε κρυφά μαζί της ένα κινητό τηλέφωνο για να ψάξει τους συμπαίκτες της στη Google. Αποβλήθηκε αμέσως.

«Ήδη βλέπουμε τους συμμετέχοντες να ψάχνουν για ταίρι. Βλέπουμε σεξουαλική έλξη, ένα βασικό συστατικό μιας σαπουνόπερας», λέει ο Andreae. Η ομάδα δεν θα μείνει απαραίτητα σταθερή, γιατί η σύσταση θα μπορούσε να αλλάξει. Η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να διώχνει κάποιο από τα μέλη για να έρθει ένα καινούριο, και οι θεατές θα έχουν μερικές φορές την ευκαιρία να συμμετέχουν στη διαδικασία.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η ομάδα ως τώρα», λέει ο Andreae, «είναι να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση. Νομίζω ότι καταφέραμε να διαλέξουμε άτομα που διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, γιατί για την ώρα δεν συμφωνούν σε τίποτα.»

 Utopia: η νέα εποχή των ριάλιτι Facebook Twitter

Η "Utopia" δεν βρίσκεται μέσα στην άγρια φύση. Οι άποικοι έχουν πρόσβαση σε νερό και φαγητό, έχουν ένα τηλέφωνο και 5.000 δολάρια για να αγοράσουν υλικά και προμήθειες.

Οι δραστηριότητες της ομάδας καταγράφονται όλο το 24ωρο και το εβδομαδιαίο επεισόδιο θα είναι μονταρισμένες σκηνές από αυτό το υλικό.

Η ομάδα καταγράφεται από κάμερες που ελέγχονται από μακριά, οι οποίες βρίσκονται σε δέντρα, πάνω σε βράχους και τα μοναδικά κτίρια που υπάρχουν είναι ένας μικρός στάβλος με ένα κοτέτσι και δύο αγελάδες και ένας μεγάλος αχυρώνας όπου η ομάδα μπορεί να προστατευτεί από τον ήλιο και να κοιμηθεί.

 Utopia: η νέα εποχή των ριάλιτι Facebook Twitter

«Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι ότι θα είναι βαρετό», λέει ένα στέλεχος του καναλιού. «Ο λόγος που τα ριάλιτι έχουν αυστηρό πλαίσιο είναι ότι έτσι δημιουργούνται προϋποθέσεις για εξέλιξη της πλοκής. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μόνο την παρατήρηση μας για να γίνει ενδιαφέρον».

Απ' ό,τι φαίνεται, οι θεατές το βρίσκουν αρκετά ενδιαφέρον. Το ριάλιτι δεν έχει καν ξεκινήσει επίσημα και οι κάμερες έχουν καταγράψει πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές. Μέχρι τώρα έχουν συμβεί τα εξής:

  • Δύο συμμετέχοντες δήλωσαν «απόσχιση» και έχουν κατασκηνώσει αλλού, ονομάζοντας την ομάδα τους «Utopia State of Freedom».
  • Μια αυτοαποκαλούμενη «κυνηγός» μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω αφυδάτωσης.
  • Ένας αυτοαποκαλούμενος «θεός του σεξ» μέθυσε, προσέβαλε διάφορες γυναίκες και τσακώθηκε με έναν άλλο μέλος της ομάδας. Λόγω επιθετικότητας επενέβη η ομάδα ασφάλειας του ριάλιτι. Οι «άποικοι» συνεδρίασαν και αποφάσισαν να του επιτρέψουν να μείνει με αναστολή και με όρο αποχή από το αλκοόλ για 90 μέρες.
  • Κάποιες από τις γυναίκες σχημάτισαν «τον κύκλο της Θεάς» και μια αποκάλυψε ότι είναι έγκυος.
  • Ένας πάστορας απέκτησε πιστούς και θέλει να βαφτίσει κάποιους από αυτούς στη λίμνη.
  • Σχηματίστηκαν δύο ζευγάρια

Δείτε το σάιτ με τις εξελίξεις εδώ.

 


0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεράσιμος Μιχελής: «Πόση αγάπη έχω ακόμη να προσφέρω;» - Οι αναρτήσεις του για το πρόβλημα υγείας του

TV & Media / Γεράσιμος Μιχελής: «Πόση αγάπη έχω ακόμη να προσφέρω;» - Οι αναρτήσεις του για το πρόβλημα υγείας του

Η ανακοίνωση για την εξόδιο ακολουθία του Γεράσιμου Μιχελή που πέθανε σε ηλικία 60 ετών - Όσα είχε μοιραστεί στα social media ο αγαπημένος «κακός» της ελληνικής τηλεόρασης
LIFO NEWSROOM
YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

TV & Media / YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

Το YouTube διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προτείνει προσωποποιημένα βίντεο στους χρήστες και να παρέχει στους δημιουργούς εργαλεία που τους βοηθούν να κατανοούν τι είναι δημοφιλές στο κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

TV & Media / Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

Ζωντανά από την Αθήνα μεταδίδει αυτή την ώρα ο διάσημος Αμερικανός YouTuber IShowSpeed, παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ένα νέο IRL stream που έχει ήδη προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix – Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

TV & Media / Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix - Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

Πάνω από 150 εκατομμύρια νοικοκυριά παρακολουθούν anime στην πλατφόρμα – Τριπλασιασμός θεάσεων τα τελευταία πέντε χρόνια, με κορυφαίους τίτλους όπως τα «Sakamoto Days», «Cyberpunk: Edgerunners 2» και «My Melody & Kuromi» να επανέρχονται
LIFO NEWSROOM
James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

TV & Media / James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

«Ναι, είναι πολιτική», τονίζει ο σκηνοθέτης αναλύοντας το όραμά του για τη νέα ταινία Σούπερμαν και συμπληρώνει: «Η βασική ανθρώπινη καλοσύνη είναι μια αξία και είναι κάτι που έχουμε χάσει»
LIFO NEWSROOM