ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Record Store Day

Facebook Twitter
0

 

 

 

David Lynch και Moby

Η 21 Απριλίου είναι μία μέρα γιορτής για την μουσική. Η Record Store Day είναι η μέρα που τα μικρά ανεξάρτητα δισκάδικα έχουν την τιμητική τους παγκοσμίως, με εκδηλώσεις αλλά και σπάνιες νέες κυκλοφορίες (σε βινύλιο συνήθως) πολλών καλλιτεχνών – εδώ μπορείται να πάρετε μια ιδέα.

Ένας απ' αυτούς είναι και ο David Lynch που αποφάσισε να εκδώσει σε 12'' βινύλιο το Noah's Ark σε remix από το Moby. Το τραγούδι είναι από τον πρόσφατο δίσκο του Crazy Clown Time.

Ο Moby διατήρησε το σκοτεινό, παράξενο ύφος του κομματιού του σκηνοθέτη, βάζοντας όμως ταυτόχρονα και όλα τα γνωστά στοιχεία των παραγωγών του.


Στο βίντεο πάνω υπάρχουν και μηνύματα των δύο καλλιτεχνών – του Lynch για τα ανεξάρτητα δισκάδικα και του Moby για την εκτίμησή του στον Lynch και το έργο του.

Trentemøller και Gun Club

Για την ίδια μέρα, το νέο single του Δανού παραγωγού Trentemøller θα βγει σε 7'' βινύλιο. Είναι το My Dreams, μια διασκευή στο τραγούδι των Gun Club – με τη συμμετοχή της Marie Fisker στα φωνητικά.

 


 

Ήταν ένα τραγούδι που το έπαιζαν στην περσινή τους περιοδεία στις ΗΠΑ, και έγινε κάτι σαν ύμνος των συντελεστών-συνεργατών του Trentemøller.

Με αφορμή αυτή τη διασκευή στο τραγούδι των Gun Club (ο Jack White είπε γι' αυτούς: “'Sex Beat', 'She's Like Heroin To Me', and 'For The Love Of Ivy'...why are these songs not taught in schools?”), ξανάκουσα στο YouTube κάποια κομμάτια τους.

Μου θύμισαν τις πρώτες μου νυχτερινές εξόδους, στην Προξένου Κορομηλά, όπου με τον ξάδερφό μου τον Γιώργο και τον φίλο μας τον Στέλιο χορεύαμε στριμωγμένοι στο πίσω μέρος του Berlin, στους ρυθμούς του Sex Beat.

 

Την ίδια περίοδο (τέλη '80ς) είδα τους Gun Club στη Θεσσαλονίκη, όταν έπαιξαν στον “Πολιτιστικό Πολυχώρο” Ελλήσποντο στην Αγγελάκη τις καθημερινές ήταν τσοντάδικο, τις Κυριακές παιδικό θέατρο και κάποιες φορές χώρος συναυλιών.

Τα νέα indie charts;

Ξεκινάει στη Μεγάλη Βρετανία αυτές τις μέρες (και με αφορμή την Record Store Day) ένα νέο chart που θα παρουσιάζει την κατάταξη των άλμπουμ, ανάλογα με τις πωλήσεις τους στα ανεξάρτητα δισκάδικα.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ένα chart με το τι πουλάει στα μικρότερα μαγαζιά – θα δημοσιεύεται μαζί με τα υπόλοιπα βρετανικά charts κάθε Κυριακή στο

www.officialcharts.com.

Ξέρουμε ότι οι αλυσίδες προωθούν τα πιο μέινστριμ πράγματα (και οι πελάτες τους έχουν, συχνά, πιο συμβατικά γούστα στη μουσική), οπότε η ευκαιρία να μαθαίνουμε τα γούστα των μουσικόφιλων που προτιμούν τα ανεξάρτητα δισκάδικα είναι σαφώς καλοδεχούμενη.

Πάντως, απ' την αρχή του 2012 μέχρι σήμερα, οι δίσκοι που πούλησαν πιο πολύ στα μικρά μαγαζιά είναι οι εξής:

#####

 

 

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ