Το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι

Το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι Facebook Twitter
Εκλεπτυσμένη μίνιμαλ διακόσμηση διά χειρός του γνωστού σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκη...
0

Το «μικρόβιο» της εστίασης και της φιλοξενίας είναι περασμένο στο DNA όσων ασχολούνται χρόνια και με πάθος. Και από αυτήν τη στόφα –με παράδοση σε ξακουστά εστιατόρια της Αθήνας– είναι οι άνθρωποι που έστησαν το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι. Και να, που μόλις διαβείς το κατώφλι του σε αγκαλιάζει ευχάριστα η σάλα με την εκλεπτυσμένη μίνιμαλ διακόσμηση διά χειρός του γνωστού σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκη. Εδώ, από τη στιγμή που θα καθίσεις θα αντιληφθείς ότι τη λέξη «πελάτης» έχουν αντικαταστήσει με τη λέξη «καλεσμένος» και φροντίζουν να προσφέρουν με αγάπη μια φιλόξενη εμπειρία εστίασης.

Το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι Facebook Twitter
Ριζότο με γαρίδες και ούζο.

Το μενού κλείνει το μάτι στην Ιταλία, χωρίς να λείπουν και οι πινελιές από άλλες κουζίνες της Μεσογείου. Εκτίμησα που σε κάθε πιάτο προτείνεται και η ποικιλία του οίνου που το συνοδεύει ιδανικά. Δυνατό ξεκίνημα με λαβράκι μαριναρισμένο, που ευωδιάζει μοσχολέμονο και συνοδεύει λεπτοκομμένο φινόκιο και λεμονόχορτο (€10). Η κρύα μοσχαρίσια γλώσσα ποσέ με πινελιές πέστο βασιλικού (€10) είναι σίγουρα ένα πιάτο που δεν το συναντάς εύκολα και εδώ μας ικανοποίησε απόλυτα. Το σπαγγέτι με αχινό (€23) καταξιώνει τον μάγειρα Κρεσέντσιο Ραπανότ που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα σε ονομαστές ιταλικές κουζίνες. Άψογα βρασμένο, με φίνα σάλτσα με αυγά αχινού και μαζί κομμένα σε μικροσκοπικούς τραγανούς κύβους καρότο, κολοκύθι, σέλερι και μαϊντανός. Το άρωμα του ούζου ακολουθούσε το πιάτο που προσγειώθηκε στο τραπέζι με ριζότο, ευμεγέθεις γαρίδες, φινόκιο, μια ιδέα φρέσκια ντομάτα και ροζ πιπέρι (€14). Σωστά χυλωμένο, με τον κόκκο του ρυζιού ίσα να αντιστέκεται στο δόντι, αρωματικό, με διακριτές τις γεύσεις και στην επίγευση το ροζ πιπέρι να χαρίζει γοητευτική έκρηξη. Ιδανικά ψημένο, ώστε να κρατάει τους χυμούς του, ήταν το κόντρα φιλέτο από μοσχάρι με βούτυρο και φρέσκα βότανα (€19) που ανέβαζαν τη γευστική ένταση. Ωραίο, παρεΐστικο παιχνίδι προσφέρει η ηφαιστιογενής πέτρα που πάνω της ψήνεις μόνος σου το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας και τα συνοδευτικά λαχανικά. Από δίπλα ακολουθεί μία σειρά από μπολ με διαφορετικές σάλτσες, που κάνουν την αναζήτηση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Αν και οι γυναίκες προτιμούν το άψογο cheese cake (€6) λεμόνι, βρήκα προκλητική την «ανδρική» γεύση της μους σοκολάτας με Grand Marnier.

Το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι Facebook Twitter
Ωραίο, παρεΐστικο παιχνίδι προσφέρει η ηφαιστιογενής πέτρα που πάνω της ψήνεις μόνος σου το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας και τα συνοδευτικά λαχανικά.

La Pierrade, Σπευσίππου 30, Κολωνάκι, 210 7237297

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ