Εκλεπτυσμένη μίνιμαλ διακόσμηση διά χειρός του γνωστού σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκη...
Εκλεπτυσμένη μίνιμαλ διακόσμηση διά χειρός του γνωστού σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκη...

 

Το «μικρόβιο» της εστίασης και της φιλοξενίας είναι περασμένο στο DNA όσων ασχολούνται χρόνια και με πάθος. Και από αυτήν τη στόφα –με παράδοση σε ξακουστά εστιατόρια της Αθήνας– είναι οι άνθρωποι που έστησαν το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι. Και να, που μόλις διαβείς το κατώφλι του σε αγκαλιάζει ευχάριστα η σάλα με την εκλεπτυσμένη μίνιμαλ διακόσμηση διά χειρός του γνωστού σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκη. Εδώ, από τη στιγμή που θα καθίσεις θα αντιληφθείς ότι τη λέξη «πελάτης» έχουν αντικαταστήσει με τη λέξη «καλεσμένος» και φροντίζουν να προσφέρουν με αγάπη μια φιλόξενη εμπειρία εστίασης.

 

Ριζότο με γαρίδες και ούζο.
Ριζότο με γαρίδες και ούζο.

 

Το μενού κλείνει το μάτι στην Ιταλία, χωρίς να λείπουν και οι πινελιές από άλλες κουζίνες της Μεσογείου. Εκτίμησα που σε κάθε πιάτο προτείνεται και η ποικιλία του οίνου που το συνοδεύει ιδανικά. Δυνατό ξεκίνημα με λαβράκι μαριναρισμένο, που ευωδιάζει μοσχολέμονο και συνοδεύει λεπτοκομμένο φινόκιο και λεμονόχορτο (€10). Η κρύα μοσχαρίσια γλώσσα ποσέ με πινελιές πέστο βασιλικού (€10) είναι σίγουρα ένα πιάτο που δεν το συναντάς εύκολα και εδώ μας ικανοποίησε απόλυτα. Το σπαγγέτι με αχινό (€23) καταξιώνει τον μάγειρα Κρεσέντσιο Ραπανότ που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα σε ονομαστές ιταλικές κουζίνες. Άψογα βρασμένο, με φίνα σάλτσα με αυγά αχινού και μαζί κομμένα σε μικροσκοπικούς τραγανούς κύβους καρότο, κολοκύθι, σέλερι και μαϊντανός. Το άρωμα του ούζου ακολουθούσε το πιάτο που προσγειώθηκε στο τραπέζι με ριζότο, ευμεγέθεις γαρίδες, φινόκιο, μια ιδέα φρέσκια ντομάτα και ροζ πιπέρι (€14). Σωστά χυλωμένο, με τον κόκκο του ρυζιού ίσα να αντιστέκεται στο δόντι, αρωματικό, με διακριτές τις γεύσεις και στην επίγευση το ροζ πιπέρι να χαρίζει γοητευτική έκρηξη. Ιδανικά ψημένο, ώστε να κρατάει τους χυμούς του, ήταν το κόντρα φιλέτο από μοσχάρι με βούτυρο και φρέσκα βότανα (€19) που ανέβαζαν τη γευστική ένταση. Ωραίο, παρεΐστικο παιχνίδι προσφέρει η ηφαιστιογενής πέτρα που πάνω της ψήνεις μόνος σου το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας και τα συνοδευτικά λαχανικά. Από δίπλα ακολουθεί μία σειρά από μπολ με διαφορετικές σάλτσες, που κάνουν την αναζήτηση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Αν και οι γυναίκες προτιμούν το άψογο cheese cake (€6) λεμόνι, βρήκα προκλητική την «ανδρική» γεύση της μους σοκολάτας με Grand Marnier.

 

Ωραίο, παρεΐστικο παιχνίδι προσφέρει η ηφαιστιογενής πέτρα που πάνω της ψήνεις μόνος σου το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας και τα συνοδευτικά λαχανικά.
Ωραίο, παρεΐστικο παιχνίδι προσφέρει η ηφαιστιογενής πέτρα που πάνω της ψήνεις μόνος σου το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας και τα συνοδευτικά λαχανικά.

La Pierrade, Σπευσίππου 30, Κολωνάκι, 210 7237297