Το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι

Το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι Facebook Twitter
Εκλεπτυσμένη μίνιμαλ διακόσμηση διά χειρός του γνωστού σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκη...
0

Το «μικρόβιο» της εστίασης και της φιλοξενίας είναι περασμένο στο DNA όσων ασχολούνται χρόνια και με πάθος. Και από αυτήν τη στόφα –με παράδοση σε ξακουστά εστιατόρια της Αθήνας– είναι οι άνθρωποι που έστησαν το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι. Και να, που μόλις διαβείς το κατώφλι του σε αγκαλιάζει ευχάριστα η σάλα με την εκλεπτυσμένη μίνιμαλ διακόσμηση διά χειρός του γνωστού σκηνογράφου Μανώλη Μαριδάκη. Εδώ, από τη στιγμή που θα καθίσεις θα αντιληφθείς ότι τη λέξη «πελάτης» έχουν αντικαταστήσει με τη λέξη «καλεσμένος» και φροντίζουν να προσφέρουν με αγάπη μια φιλόξενη εμπειρία εστίασης.

Το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι Facebook Twitter
Ριζότο με γαρίδες και ούζο.

Το μενού κλείνει το μάτι στην Ιταλία, χωρίς να λείπουν και οι πινελιές από άλλες κουζίνες της Μεσογείου. Εκτίμησα που σε κάθε πιάτο προτείνεται και η ποικιλία του οίνου που το συνοδεύει ιδανικά. Δυνατό ξεκίνημα με λαβράκι μαριναρισμένο, που ευωδιάζει μοσχολέμονο και συνοδεύει λεπτοκομμένο φινόκιο και λεμονόχορτο (€10). Η κρύα μοσχαρίσια γλώσσα ποσέ με πινελιές πέστο βασιλικού (€10) είναι σίγουρα ένα πιάτο που δεν το συναντάς εύκολα και εδώ μας ικανοποίησε απόλυτα. Το σπαγγέτι με αχινό (€23) καταξιώνει τον μάγειρα Κρεσέντσιο Ραπανότ που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα σε ονομαστές ιταλικές κουζίνες. Άψογα βρασμένο, με φίνα σάλτσα με αυγά αχινού και μαζί κομμένα σε μικροσκοπικούς τραγανούς κύβους καρότο, κολοκύθι, σέλερι και μαϊντανός. Το άρωμα του ούζου ακολουθούσε το πιάτο που προσγειώθηκε στο τραπέζι με ριζότο, ευμεγέθεις γαρίδες, φινόκιο, μια ιδέα φρέσκια ντομάτα και ροζ πιπέρι (€14). Σωστά χυλωμένο, με τον κόκκο του ρυζιού ίσα να αντιστέκεται στο δόντι, αρωματικό, με διακριτές τις γεύσεις και στην επίγευση το ροζ πιπέρι να χαρίζει γοητευτική έκρηξη. Ιδανικά ψημένο, ώστε να κρατάει τους χυμούς του, ήταν το κόντρα φιλέτο από μοσχάρι με βούτυρο και φρέσκα βότανα (€19) που ανέβαζαν τη γευστική ένταση. Ωραίο, παρεΐστικο παιχνίδι προσφέρει η ηφαιστιογενής πέτρα που πάνω της ψήνεις μόνος σου το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας και τα συνοδευτικά λαχανικά. Από δίπλα ακολουθεί μία σειρά από μπολ με διαφορετικές σάλτσες, που κάνουν την αναζήτηση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Αν και οι γυναίκες προτιμούν το άψογο cheese cake (€6) λεμόνι, βρήκα προκλητική την «ανδρική» γεύση της μους σοκολάτας με Grand Marnier.

Το ολοκαίνουργιο La Pierrade στο Κολωνάκι Facebook Twitter
Ωραίο, παρεΐστικο παιχνίδι προσφέρει η ηφαιστιογενής πέτρα που πάνω της ψήνεις μόνος σου το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας και τα συνοδευτικά λαχανικά.

La Pierrade, Σπευσίππου 30, Κολωνάκι, 210 7237297

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ