[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

 

 

 

Το Huangshan είναι μια γραφική τοποθεσία στην ανατολική Κίνα, κι αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της χώρας.

Το πιο ξεχωριστό σημείο της περιοχής είναι η πέτρινη γέφυρα, σκαλισμένη περίτεχνα σε πολύ μεγάλο υψόμετρο.

Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετική φυσική ομορφιά του Huangshan, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η περιοχή αναφέρεται εξαιρετικά συχνά στην κινέζικη τέχνη και λογοτεχνία.

 

 


 

 

Έχει εμπνεύσει ποιητές όπως ο Li Bai, αλλά και πολλούς Κινέζους ζωγράφους. Τα τελευταία χρόνια είναι οι φωτογράφοι που έχουν στρέψει την προσοχή τους στο τοπίο που σου κόβει την ανάσα.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, πάνω από 20.000 ποιήματα γράφτηκαν για τα βουνά  του Huangshan κατά την εποχή της δυναστείας των Τανγκ (618-906), αλλά και την περίοδο της δυναστείας των Qing (1614-1911). Επιπλέον, η περιοχή αποτέλεσε την βασική έμπνευση για τον φανταστικό κόσμο στην ταινία Avatar του James Cameron.

 

 

 

 

Ωστόσο, αν αυτή η πέτρινη γέφυρα δεν σας φαίνεται και τόσο εντυπωσιακή, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να αμφισβητήσει τον τρόμο που προκαλούν τα περιβόητα ξύλινα μονοπάτια της περιοχής Huashan (δεν πρέπει να συγχέεται με το Huangshan).

 

 

 

Στο Huashan, λοιπόν, υπάρχει μια σειρά από μονοπάτια σφηνωμένα στον γκρεμό των βράχων, ενώ το μοναδικό πράγμα που σώζει τον περιηγητή από έναν ξαφνικό θάνατο είναι μία χαλύβδινη αλυσίδα!

 

 

 

 

Το τελευταίο φυσικό αξιοθέατο είναι η λεγόμενη Γέφυρα των Αθανάτων, στην περιοχή Taishan.  Εκεί, η φύση «έβαλε» 5 μεγάλους ογκόλιθους να καταρρεύσουν ακριβώς ανάμεσα σε δύο βράχους, σχηματίζοντας ένα φυσικό μονοπάτι με θέα το απόλυτο ..χάος!

 

 

 

[ via ]