Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, ο έγκυρος διαδικτυακός μουσικός οδηγός Resident  Advisor (RA) ανέδειξε το Reworks Festival ως ένα από καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου στις προτάσεις του για το Σεπτέμβριο. Το Reworks ξεκινάει σήμερα στην Θεσσαλονίκη και υπόσχεται ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, χορό και καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο. Τα τελευταία έντεκα χρόνια το Reworks έχει παρουσιάσει το έργο περισσότερων από 850 μουσικών και συνεχίζει δυναμικά και φέτος. Το μήνυμα του φετινού Reworks Festival είναι «we define our future». To φεστιβάλ καλεί το κοινό να αντιπαρατεθεί στις δύσκολες καταστάσεις της εποχής, προσκαλεί τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να «ορίσουν» το δικό τους μέλλον χωρίς αδράνεια και στασιμότητα. Το Reworks είναι μια μουσική γιορτή για όλους, που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό, παρουσιάζοντας τις πιο επίκαιρες μουσικές τάσεις και νέες πολιτιστικές ιδέες, μέσα από μια προσεκτικά δομημένη επιλογή καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

 

 

 

3 Ημέρες, 8 Σκηνές, 48 Καλλιτέχνες

Η έναρξη του Reworks θα δοθεί νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου στο free stage, που θα στηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Ζεύξιδος. Ομάδες και DJs της Θεσσαλονίκης θα κηρύξουν την επίσημη έναρξη του τριημέρου, μέσα από ένα μεγάλο, δωρεάν party για όλους, κάνοντας το Reworks ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης. Το ίδιο βράδυ το Reworks CU Warehouse παρουσιάζει τα πιο ανερχόμενα ονόματα της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής. Ο ατμοσφαιρικός Cleveland, ο ολοένα ανερχόμενος Σουηδός δημιουργός Sailor & I, το βερολινέζικο δίδυμο των Tale of Us που ξαναγράφει τους κανόνες της ηλεκτρονικής μουσικής και ο πολυσυλλεκτικός Mano Le Tough κλείνουν την πρώτη νύχτα του Reworks.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω αυξημένης ζήτησης, το Reworks Warehouse μεταφέρεται από το Block33 που είχε αρχικά ανακοινωθεί, στην Αποθήκη του Μύλου.

 

 

 

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το Reworks επιστρέφει στο γνώριμο συγκρότημα του Μύλου (Ανδρέου Γεωργίου 56). Έξι διαφορετικές σκηνές και 27 κορυφαία ονόματα. Από τον γνώριμο του ελληνικού κοινού Max the Sax (Parov Stelar) και τους εκρηκτικούς  Kadebostany μέχρι το δημιουργό της Mute Records Daniel Miller, την καλή φίλη του Reworks Ellen Allien, τους αμετάκλητα χορευτικούς Pan Pot, την ολοένα ανερχόμενη Nastia, τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού Boogie Belgique, τον Maher Daniel, τον Rune Lindbæk και τους καλύτερους εκπροσώπους της ελληνικής σκηνής, η βραδιά περιλαμβάνει τα πάντα. Μία διαρκής εναλλαγή live εμφανίσεων και DJ sets, ρυθμών, μουσικών ειδών, διαθέσεων και bmp. Το κλείσιμο του Σαββάτου, έχει αναλάβει ο Ison με ένα set που -καθιερωμένα πλέον- θα ξεκινήσει σχεδόν μαζί με το ξημέρωμα.

 

Το πρόγραμμα της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου ξεκινά από τις 16.00 στην ταράτσα του The MET Hotel. Με μια συγκλονιστική θέα που αποκαλύπτει όλες τις εκφάνσεις της πόλης -όπως ακριβώς φιλοδοξεί και το Reworks-  οι Andreas Athineos, Jose Amba και George Adi θα προετοιμάσουν το έδαφος για το  παλμικό tech-house του Carlo Lio, τον οποίο θα διαδεχθεί ο βραβευμένος με Grammy Dubfire, έως και τα μεσάνυχτα.

 

Χώροι Διεξαγωγής: Free Stage, πεζόδρομος Ζεύξιδος & Παύλου Μελά, κέντρο Θεσσαλονίκης, Μύλος - Πολυχώρος Τέχνης & Πολιτισμού, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγείων, The MET Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48, περιοχή Σφαγείων.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.reworks.gr.