Απόσπασμα από το grekamag.gr

 

 

Δύο παιδικές φίλες και μετέπειτα συνάδελφοι. Η Μυρτώ Μακρίδη και η Ιωάννα Ραμπαούνη. Ηθοποιοί, ταλανιζόμενοι από την ευρύτερη κρίση, αποφάσισαν αντί να μιζεριάσουν να δημιουργήσουν. Έτσι ήρθε το πρώτο παιδικό έργο-παραμύθι το ΠΑΤΑΤΑΤΙ. Μια ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης, όπως ακριβώς και η δικιά τους. Μαζί ήρθε και η θεατρική ομάδα Ντούθ. Δηλαδή πέραν της Μυρτούς και της Ιωάννας, οι στενότεροι εκ των συνεργατών τους, η Βάσια Αταριάν και ο Δημήτρης Τάσαινας. Τους συναντήσαμε σε μια γειτονιά της Αθήνας (τα ¾ της ομάδας). Μας μίλησαν για την φιλία, την αλληλεγγύη, το παιδικό θέατρο, τα μελλοντικά τους σχέδια.

 

Πείτε λίγο για την ομάδα Ντουθ; Ποιοι είστε, πώς ξεκίνησε;
Ιωάννα: Η ομάδα δεν ξεκίνησε με εμάς τους τέσσερις, βασικά δεν ξεκίνησε καν ως ομάδα. Ξεκίνησε με την Μυρτώ και την Ιωάννα για να φτιάξουμε το ΠΑΤΑΤΑΤΙ. Σε αυτή την προσπάθεια βοήθησαν πολλοί άνθρωποι μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Τάσαινας ως μουσικός και η Βάσια στη σκηνοθεσία.
Μυρτώ: Ο Δημήτρης μας έγραψε τη μουσική και η Βάσια βοηθούσε σκηνοθετικά αλλά και με όποιο άλλο τρόπο. Στην ουσία δεν ήταν μια εξαρχής επιλογή να κάνουμε μια ομάδα, απλά προέκυψε.
Ιωάννα: Και μας άρεσε που τελικά που έγινε έτσι. Χωρίς κάποιο σχεδιασμό. Εμείς ξεκινήσαμε σαν παιδικές φίλες και συνάδελφοι να γράψουμε το ΠΑΤΑΤΑΤΙ. Η αρχική ιδέα ήταν να παίζουμε μόνο σε παιδικούς σταθμούς. Όταν όμως το πράγμα άνοιξε κάπως ψάξαμε για συνεργάτες, ανάμεσα σε φίλους και έτσι προέκυψε και η συνεργασία με τον Δημήτρη και την Βάσια.

 

Διαβάστε ολόκληρο τo θέμα εδώ.

 

________________________________

Magnify Image

 Ανακαλύψετε μια Ελλάδα που δεν έχετε ξαναδεί στο www.grekamag.gr