Πατατάτι, ένα παραμύθι που δυνάμωσε μια φιλία

Πατατάτι, ένα παραμύθι που δυνάμωσε μια φιλία Facebook Twitter
0

Απόσπασμα από το grekamag.gr

Πατατάτι, ένα παραμύθι που δυνάμωσε μια φιλία Facebook Twitter

Δύο παιδικές φίλες και μετέπειτα συνάδελφοι. Η Μυρτώ Μακρίδη και η Ιωάννα Ραμπαούνη. Ηθοποιοί, ταλανιζόμενοι από την ευρύτερη κρίση, αποφάσισαν αντί να μιζεριάσουν να δημιουργήσουν. Έτσι ήρθε το πρώτο παιδικό έργο-παραμύθι το ΠΑΤΑΤΑΤΙ. Μια ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης, όπως ακριβώς και η δικιά τους. Μαζί ήρθε και η θεατρική ομάδα Ντούθ. Δηλαδή πέραν της Μυρτούς και της Ιωάννας, οι στενότεροι εκ των συνεργατών τους, η Βάσια Αταριάν και ο Δημήτρης Τάσαινας. Τους συναντήσαμε σε μια γειτονιά της Αθήνας (τα ¾ της ομάδας). Μας μίλησαν για την φιλία, την αλληλεγγύη, το παιδικό θέατρο, τα μελλοντικά τους σχέδια.

Πείτε λίγο για την ομάδα Ντουθ; Ποιοι είστε, πώς ξεκίνησε;
Ιωάννα: Η ομάδα δεν ξεκίνησε με εμάς τους τέσσερις, βασικά δεν ξεκίνησε καν ως ομάδα. Ξεκίνησε με την Μυρτώ και την Ιωάννα για να φτιάξουμε το ΠΑΤΑΤΑΤΙ. Σε αυτή την προσπάθεια βοήθησαν πολλοί άνθρωποι μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Τάσαινας ως μουσικός και η Βάσια στη σκηνοθεσία.
Μυρτώ: Ο Δημήτρης μας έγραψε τη μουσική και η Βάσια βοηθούσε σκηνοθετικά αλλά και με όποιο άλλο τρόπο. Στην ουσία δεν ήταν μια εξαρχής επιλογή να κάνουμε μια ομάδα, απλά προέκυψε.
Ιωάννα: Και μας άρεσε που τελικά που έγινε έτσι. Χωρίς κάποιο σχεδιασμό. Εμείς ξεκινήσαμε σαν παιδικές φίλες και συνάδελφοι να γράψουμε το ΠΑΤΑΤΑΤΙ. Η αρχική ιδέα ήταν να παίζουμε μόνο σε παιδικούς σταθμούς. Όταν όμως το πράγμα άνοιξε κάπως ψάξαμε για συνεργάτες, ανάμεσα σε φίλους και έτσι προέκυψε και η συνεργασία με τον Δημήτρη και την Βάσια.

Διαβάστε ολόκληρο τo θέμα εδώ.

 

________________________________

Magnify Image

 Ανακαλύψετε μια Ελλάδα που δεν έχετε ξαναδεί στο www.grekamag.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ