Είναι ένα καταπληκτικό mash-up μόδας που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Οι μουσουλμάνες φαν της Ιαπωνικής μόδας a la Λολίτα ξεκίνησαν να συνδυάζουν τα γλυκά σαν καραμέλα φορέματα και αξεσουάρ με το χιτζάμπ που είναι υποχρεωμένες από την θρησκεία τους να φοράνε και το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσουν ένα εντελώς νέο στυλ που οι Γιαπωνέζες λολίτες έχουν ήδη αρχίσει και το ερωτεύονται.

 

Το στυλ της λολίτα έχει να κάνει με το να φοράνε τα κορίτσια μεταμοντέρνες εκδοχές από Βικτοριανά και Ροκοκό φορέματα και ρούχα  που είναι φορτωμένα με βαριά αξεσουάρ και παλίμψηστα δαντέλας- που τα κάνουν να φαίνονται με πολύ κόπο περίτεχνα μέχρι υστερίας. Οι φαν του στυλ (που αυτοπροσδιαρίζονται ως "λολίτες") συνήθως συναντιούνται σε ειδικά events και αλληλοθαυμάζουν την δεξιοτεχνία των κουστουμιών τους ή συζητούν για τον τρόπο που τα φτιάχνουν.

 

Οι δύο πιο γνωστές μουσουλμάνες λολίτες είναι η Noor και η Alyssa. Και οι δυο όμως δεν μένουν στην Μέση Ανατολή αλλά στο Λονδίνο και στην Καλιφόρνια. Κατάφεραν να πάνε το συγκεκριμένο στυλ ένα βήμα παραπέρα όταν συνδύασαν με φαντασία τα κουστούμια της τυπικής γιαπωνέζας λολίτας με τις μουσουλμανικές μαντήλες τους. Αν και τα κουστούμια που φτιάχνουν είναι πολύ κομψά και εντυπωσιακά, ταυτόχρονα εξακολουθούν να τηρούν πλήρως τις θρησκευτικές αρχές τους.

 

Η Alyssa Salazar που έχει ένα πολύ δημοφιλές tumblr The Hijabi Lolita με 10.000 ακόλουθους και ποστάρει φωτογραφίες της με τις μικτές δημιουργίες της στο διαδίκτυο, δήλωσε σε μια συνέντευξη της:

 

«Αισθάνομαι πιο καλοδεχούμενη στην κοινότητα των λολιτών παρά στην μουσουλμανική κοινότητα. Ήθελαν πραγματικά να με γνωρίσουν. Με καλούν στα events τους και κάνουμε παρέα. Γνώρισα την καλύτερη μου φίλη από τις Λολίτες».