Μας έγραψε ο g.t.:

 

Ο θεσμός του crowdfunding -χορηγία κοινού- είναι μια συνήθης πρακτική, καθόλα νόμιμη, που λειτουργεί χρόνια στο εξωτερικό, μέσω της οποίας οι θεατρικές ομάδες απευθύνονται στο κοινό, αναζητώντας οικονομική ενίσχυση προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο -ενίοτε δυσβάσταχτο- κόστος παραγωγής.


Στην Ελλάδα ο θεσμός του crowdfunding ήρθε, φυσικά, με καθυστέρηση. Μια θεατρική ομάδα στα πλαίσια της αναζήτησης κεφαλαίου, πόσταρε στο facebook σχετική ανακοίνωση.

 

Είναι απόλυτα λογικό καθετί καινούριο να γεννά απορίες, ενίοτε δε και καχυποψία. Ωστόσο, από την καχυποψία μέχρι την κακεντρέχεια ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και στρωμένος με άπειρα κόμπλεξ.

 

Προσωπικά έγινα έξαλλος με την προσπάθεια ενός ατόμου - το οποίο δεν έχει καν λογαριασμό με αληθινό όνομα- να δημιουργήσει εντυπώσεις και να σαμποτάρει το όλο εγχείρημα.

 

Είναι ντροπή να εκτοξεύεις πυρά εναντίον θεατρικών ομάδων, τα μέλη των οποίων όπως γνωρίζουν όλοι όσοι είναι σχετικοί με θέατρο, τις περισσότερες φορές δεν αποκομίζουν ούτε το ελάχιστο κέρδος από τα project στα οποία συμμετέχουν.

 

Μακάρι ως χώρα να μπορούσαμε να εξάγουμε βλαχιά, ημιμάθεια και κακεντρέχεια. Θα είχαμε ξεχρεώσει και θα μας είχαν μείνει και ρέστα.

 

 

 

 

ΥΓ του Άρη: Εδώ που τα λέμε κάποιες απ' τις απορίες του θεατρόλ είχαν βάση...