Ο Διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 29 Φεβρουαρίου και το Α’ Βραβείο απέσπασαν η Καλλιόπη Ζαφείρη και η Μαρία Κατσίκα, με ένα σχέδιο γραμμικό, καθαρό, με λιτότητα και ευκρίνεια, χρώμα εμπνευσμένο από το τοπίο της ελληνικής γης και των υλικών της, όπως η ελιά, η πέτρα, ο χρυσός, το μάρμαρο και ο πηλός.

 

Να το το λογότυπο:

"Η πρότασή μας ακολουθεί τις Σύγχρονες Αισθητικές Τάσεις", αναφέρουν στην παρουσίαση της πρότασής τους οι νικήτριες, "διατηρώντας με τη λιτότητα των γραμμών τη διαχρονικότητα. Συγκεκριμένα, για τη δημιουργία του σήματος επιλέξαμε στοιχεία όπως τον κίονα δωρικού ρυθμού, θερμό γκρι χρώμα φαινομενικά ουδέτερο που όμως ταυτίζεται με το τοπίο της ελληνικής γης και των υλικών της, καθώς επίσης το χρυσό, εμπνευσμένο από το ελληνικό φως, αλλά και το ίδιο το πολύτιμο μέταλλο που αποτελεί βασικό συστατικό πλήθους καλλιτεχνικών δημιουργημάτων του ελληνικού πολιτισμού.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα σήμα με διακριτή ταυτότητα ανταποκρινόμενο στη διαχρονική αξία των έργων του Ελληνικού πολιτισμού". 


 

-----

 

Έχοντας δει ένα σωρό τραγικά λογότυπα τον τελευταίο καιρό, μπορώ να πω ότι μου φαίνεται μια χαρά το νέο λογότυπο. Όχι μόνο αξιοπρεπές, αλλά και εμπνευσμένο. Και οι εφαρμογές του είναι πραγματικά λιτές, σοβαρές, ευδιάκριτες και ενδιαφέρουσες.

 

Το κουφό είναι ότι οι εφαρμογές για την Κνωσσού και την Ολυμπία, έτσι όπως στάλθηκαν στους δημοσιογράφους, είναι γραμμένες κάπως λάθος, αν βλέπω καλά. Υπάρχουν ό,τι να 'ναι κενά ανάμεσα στις λέξεις ή ανέβηκε η μυωπία μου;

 

 

ΜΝΗΜ  ΕΙΑ  ΚΑΙ  ΜΟΥΣΕΙ  Α  ΤΗ  Σ  ΕΛΛΑΔΑΣ;

 

Ελπίζω να μην πρόλαβαν να τα τύπωσαν σε μπλουζάκια και κούπες ακόμα - κατά τα άλλα είναι άψογη δουλειά, και θα αγόραζα και μπλουζάκι και κούπα :)

 

Update: Μαθαίνω πως όχι, δεν έχει τυπωθεί κάτι ακόμα, ήταν απλώς μίνι τυπογραφικό.