O Καλεσμένος της Ημέρας: Τα αγαπημένα πράγματα του MAN STA

Facebook Twitter
0

Αγαπημένο έργο τέχνης;


Η συσκευασία της σούπας "Campbell 's" από τον Andy Warhol. Η αιτία που σπούδασα γραφιστική.

Aγαπημένα site;

Το eBay.com (εδώ και μια δεκαετία ψωνίζω από αυτό τα πάντα, από δίσκους μέχρι ρούχα), το juno.co.uk (για 12ιντσα, 7ιντσα ή albums βινυλίου) και το νεοσύστατο ιντερνετικό ραδιόφωνο manstaradio.gr, ένα όνειρο χρόνων που έγινε πραγματικότητα, ο τρόπος να εκφράσω την αγάπη μου για την μουσική χωρίς playlists και επιχειρηματικά καπέλα, μόνο με την συμβολή ταλαντούχων φίλων του χώρου που εκτιμώ.

Aγαπημένο βιβλίο;

Διακινδυνεύοντας συγκρίσεις με τον Mark Chapman (και για να μην πω τα 'Βιβλία Του Αίματος' του Clive Barker και θεωρηθεί άκυρο γιατί είναι 6 - lol) θα πω τον 'Φύλακα Στην Σίκαλη' του J.D.Salinger.

Eκτός του ότι το λάτρεψα σαν πιτσιρικάς, όσο μεγάλωνα τόσο περισσότερες φορές έπιανα τον εαυτό μου να σκέφτεται για ανθρώπους γύρω μου: κάλπικος - κάτι που προφανώς έχει να κάνει με την ηθική, ειδικά στα επαγγέλματα που σχετίζονται με την μουσική.

Αγαπημένο βιντεοκλίπ;

Το 'Being Boring' των Pet Shop Boys - όπως επίσης για καμιά διακοσαριά ανθρώπους που ξέρω. Γιατί όταν το έβλεπα στα 20 μελαγχολούσα σκεφτόμενος πως θα αισθάνομαι στα 40 και, γαμώτο, είχα δίκιο!
ps: και φυσικά για την γεμάτη δροσιά, ομορφιά και νιάτα σκηνοθεσία του Bruce Weber.


Αγαπημένη ταινία;

Παλιότερα θα έλεγα το 'Επικίνδυνες Σχέσεις' του Stephen Frears αλλά τελευταία (νομίζω πως) κατέληξα στο 'Blade Runner' του Ridley Scott.

Για την φουτουριστική της ατμόσφαιρα, για την ποιητική της μελαγχολία, για το soundtrack του Vangelis, γιατί λατρεύω τον Philip Dick.


Αγαπημένος δίσκος;



Αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν αλλάζει μέσα μου από το 1982. Το "Upstairs At Eric 's" των Yazoo. Όταν ήμουν στην εφηβεία το παρατσούκλι μου ήταν Yazoo-βιος και με το πρώτο album του Vince Clarke και της Alison Moyet έχω κλάψει, έχω χορέψει, έχω ερωτευτεί, έχω τρακάρει (ενώ το άκουγα στο mp3 player μου, true story) και ξαναγυρνάω σ' αυτό υπερβολικά συχνά, πότε ανακαλύπτοντας καινούργια πράγματα, πότε σαν καταφύγιο και πότε σαν χρονοκάπσουλα που με ταξιδεύει πίσω σ' εκείνη την εποχή.

Κάτι άλλο αγαπημένο;


Η οικογένειά μου. Αν και δεν έχω χειρότερο απ' το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια, η αλήθεια και η ουσία της ύπαρξής μου βρίσκεται στα παιδιά και την γυναίκα μου.


*Ο Μανώλης θα παίξει στο REWORKS FESTIVAL της Θεσσαλονίκης, πριν και μετά τους Hercules and Love Affair την Παρασκευή 16/9.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ