Τη στιγμή που ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος χλευάζεται δημοσίως και αποδοκιμάζεται απ' το κόμμα του για θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πρωθυπουργός είναι έμμισθος broker ξένων υπηρεσιών (προηγουμένως έγραψα το Ο βουλευτής Καμμένος, το σλόγκαν στο t-shirt του και το αρχοντικό, παπουδίστικο ίντερνετ καφέ).

Τώρα: Μπορεί ο Καμμένος -που έχει αναφέρει μια εταιρία Informed Justice Partners εδώ και καιρό, χωρίς πειστικά στοιχεία-, να αποδειχτεί κάποτε ότι είχε δίκιο. Ότι ο Παπανδρέου ανέλαβε την κυβέρνηση της χώρας για να πληρωθεί απο ξένους μιας και προηγούμένως δεν είχε αρκετά λεφτά, ούτε σπίτι, ούτε δουλειά. Μπορεί ο Καμμένος να έχει δίκιο.

Όμως: ακόμα κι αν κάποτε αποδειχτούν αληθινές αυτή τη στιγμή οι δηλώσεις του προκάλεσαν γέλια στη Βουλή, αμηχανία στο Σαμαρά και αποστασιοποίηση απ' το ίδιο του το κόμμα. (Ο Κ. Τζαβάρας της ΝΔ δήλωσε επισήμως: "Όταν μιλάει ένας βουλευτής, δεν σημαίνει ότι έχει και την υποστήριξη του κόμματος. Ο κ. Καμμένος θα κριθεί").  Έτσι έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή - το "σκάνδαλο" δεν υπάρχει καν στις πρώτες σελίδες των σοβαρών ενημερωτικών σάιτ, παρά μόνο ως παραπολιτική είδηση ("Αποστάσεις της ΝΔ απ' τον Καμμένο"), ή ως ανέκδοτο.

Πώς αποτυπώνεται λοιπόν αυτό το κλίμα στα "ειδησεογραφικά" μπλογκς;

Σύμφωνα με το apneagr μάλλον πέφτει η κυβέρνηση!

 

 

Πήγα σ' αυτή τη σελίδα  μέσω του Twitter, όπου κάποιος έλεγε ότι η κυβέρνηση μάλλον θα παραιτηθεί σήμερα, εξαιτίας του σκανδάλου.

Και εντάξει να θες να δώσεις έμφαση σε ένα "σκάνδαλο" που μέχρι στιγμής δεν ενδιαφέρει κανέναν άλλο. Αλλά να δίνεις έμφαση γράφοντας δημοσίως ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί ο Παπανδρέου; Ξέροντας ότι δεκάδες μπλογκ θα το αναπαράγουν σαν πραγματική είδηση;

*Λεπτομέρειες που μου άρεσαν:

1. Που γράφει:

Διαβάστε την φοβερή αποκάλυψη του μπλόγκ ΟΛΥΜΠΙΑ: "Οι βουλευτές της κυβέρνησης οφείλουν άμεσα να αποσύρουν την στήριξη στην κυβέρνηση." (Καταπληκτική αποκάλυψη!)

και

2. You Might Also Like:

Η φωγραφία για την είδηση "ΠΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!!!". (Δε θέλετε να μάθετε ποιο είναι το αστείο. Τέλος πάντων, η παραπομπή κάποιων βουλευτών σε άχρηστη προανακριτική.)