Κόψε φάτσες...
Κόψε φάτσες...

 

Δεν φανταζόμουν ότι μπορεί η κρατική τηλεόραση να πέσει τόσο χαμηλά, όμως τα χθεσινά υπονοούμενα του Μεϊμαράκη με έκαναν να το ψάξω. Και να ανακαλύψω ΑΥΤΟ!

 

Με ύφος συγκατάβασης (δήθεν) οι παρουσιαστές της ΕΡΤ ακούνε ένα λαθραίο υποκείμενο που ονομαζεται εκδότης... και που εκδίδει με πολύγραφο πατσαβούρες, με ιστορικά ονόματα. Και τον βάζουν να μιλά για την πολιτική κατάσταση! Και τον κοιτούν με αυτήν τη χοιρινή εμμένεια, που τους βολεύει βέβαια...

 

Πληρώνω αυτό το έκτρωμα τηλεόρασης, που θίγεται κιόλας όταν λες ότι ταιριάζει μόνο σε καθεστώτα Τσαουσέσκου. Τινάζει την ανταύγεια κι αναρρωτιέται στον αέρα: «Μα, τι εννοεί ο ποιητής;... Εμείς όλους τους καλούμε, να η λίστα!».

 

Ανάμεσα σε όλους αυτούς που δεν μπορούν παρά να τους καλέσουν, καλούν με χειρουργική πονηριά και όλους έκείνους που θα τους κάνουν τη «βρομοδουλειά». Είτε οικείους, φιλαράκια της (εκάστοτε) συστράτευσης από κάτι ανυπόστατα σάιτ, είτε λούμπεν, λαθρόβια στοιχεία που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι ή εκδότες... Κοινός τελικός στόχος: να εξυπηρετήσουν το κόμμα που τους τοποθέτησε.

 

Ξεχνούν, όμως, κάτι θεμελιωδέστατο. Το κόμμα τούς τοποθέτησε, όμως ΕΓΩ τους πλήρώνω! Κι αυτό είναι επίσης η διαφορά τους από τα ιδιωτικά κανάλια. Κι εκεί κάνουν τα ίδια, αλλά εκεί τουλάχιστον τους πληρώνει ο Κυριακού και ο Μπόμπολας. 

 

Οπότε, να πω το εξής: Η ΕΡΤ είναι το όνειδος της δημοσιογραφίας. Το τελευταίο σκαλί της δημοσιογραφικής εγκυρότητας.

 

Είτε τεχνηέντως (με άπειρα μικρά τρικ, σκηνοθεσίας, «αυθόρμητων σχολίων», επεξηγήσεων και ερμηνειών του βίντεο που μόλις είδαμε κ.λπ.), είτε με τον άγαρμπο, λιμασμένο τρόπο του "εκδότη της Ακροπόλεως" (οι τριτόκλιτες καταλήξεις μας μαράνανε) υπάρχει για να εξυπηρετεί την κυβέρνηση. Γι' αυτό και άνοιξε!

 

Δεν υπάρχει γλυτωμός. Αυτό το τριτοκοσμικό έθνος έχει την αρρώστια στο αίμα του.