Ξεφτιλισμένη ΕΡΤ

Ξεφτιλισμένη ΕΡΤ Facebook Twitter
Κόψε φάτσες...
52

Δεν φανταζόμουν ότι μπορεί η κρατική τηλεόραση να πέσει τόσο χαμηλά, όμως τα χθεσινά υπονοούμενα του Μεϊμαράκη με έκαναν να το ψάξω. Και να ανακαλύψω ΑΥΤΟ!

Με ύφος συγκατάβασης (δήθεν) οι παρουσιαστές της ΕΡΤ ακούνε ένα λαθραίο υποκείμενο που ονομαζεται εκδότης... και που εκδίδει με πολύγραφο πατσαβούρες, με ιστορικά ονόματα. Και τον βάζουν να μιλά για την πολιτική κατάσταση! Και τον κοιτούν με αυτήν τη χοιρινή εμμένεια, που τους βολεύει βέβαια...

Πληρώνω αυτό το έκτρωμα τηλεόρασης, που θίγεται κιόλας όταν λες ότι ταιριάζει μόνο σε καθεστώτα Τσαουσέσκου. Τινάζει την ανταύγεια κι αναρρωτιέται στον αέρα: «Μα, τι εννοεί ο ποιητής;... Εμείς όλους τους καλούμε, να η λίστα!».

Ανάμεσα σε όλους αυτούς που δεν μπορούν παρά να τους καλέσουν, καλούν με χειρουργική πονηριά και όλους έκείνους που θα τους κάνουν τη «βρομοδουλειά». Είτε οικείους, φιλαράκια της (εκάστοτε) συστράτευσης από κάτι ανυπόστατα σάιτ, είτε λούμπεν, λαθρόβια στοιχεία που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι ή εκδότες... Κοινός τελικός στόχος: να εξυπηρετήσουν το κόμμα που τους τοποθέτησε.

 

Ξεχνούν, όμως, κάτι θεμελιωδέστατο. Το κόμμα τούς τοποθέτησε, όμως ΕΓΩ τους πλήρώνω! Κι αυτό είναι επίσης η διαφορά τους από τα ιδιωτικά κανάλια. Κι εκεί κάνουν τα ίδια, αλλά εκεί τουλάχιστον τους πληρώνει ο Κυριακού και ο Μπόμπολας. 

 

Οπότε, να πω το εξής: Η ΕΡΤ είναι το όνειδος της δημοσιογραφίας. Το τελευταίο σκαλί της δημοσιογραφικής εγκυρότητας.

 

Είτε τεχνηέντως (με άπειρα μικρά τρικ, σκηνοθεσίας, «αυθόρμητων σχολίων», επεξηγήσεων και ερμηνειών του βίντεο που μόλις είδαμε κ.λπ.), είτε με τον άγαρμπο, λιμασμένο τρόπο του "εκδότη της Ακροπόλεως" (οι τριτόκλιτες καταλήξεις μας μαράνανε) υπάρχει για να εξυπηρετεί την κυβέρνηση. Γι' αυτό και άνοιξε!

 

Δεν υπάρχει γλυτωμός. Αυτό το τριτοκοσμικό έθνος έχει την αρρώστια στο αίμα του.

 

52

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η γενιά αυτή τολμά όσα δεν τολμήσαμε εμείς και της αξίζει κάθε στήριξη!»

Οπτική Γωνία / Αμπντελά Ταϊά: «Η γενιά αυτή τολμά όσα δεν τολμήσαμε εμείς και της αξίζει κάθε στήριξη!»

Ο Μαροκινός συγγραφέας και σκηνοθέτης, κάτοικος Γαλλίας πλέον και γνωστός στην Ελλάδα από το υπέροχο μυθιστόρημα «Η ζωή με το δικό σου φως», μιλά με θαυμασμό για την εξέγερση της νεολαίας που συνταράσσει την πατρίδα του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Νίκος Χασαπόπουλος: «Παραλίγο να πεθάνω από τη σκευωρία της Novartis»

Συνέντευξη / Νίκος Χασαπόπουλος: «Παραλίγο να πεθάνω από τη σκευωρία της Novartis»

Μετά από μισό αιώνα στο «Βήμα», ο Νίκος Χασαπόπουλος μιλά για πρώτη φορά για την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του, τις στιγμές που έζησε δίπλα σε Λαμπράκη, Ψυχάρη και πρωθυπουργούς, αλλά και για το μεγάλο λάθος του.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ένας άλλος «Μεσοπόλεμος»: Το μένος για τα θύματα (που γίνονται φωνή)

Οπτική Γωνία / Ένας άλλος «Μεσοπόλεμος»: Το μένος για τα θύματα (που γίνονται φωνή)

Έχουμε ένα καινούργιο συναίσθημα, όχι το κλασικό της εποχής των φασισμών, δηλαδή τον φόβο μη βρεθεί κανείς στη θέση των κατώτερων, όσων έμειναν πίσω ή «από κάτω». Πλέον βλέπει κανείς μένος για τα θύματα που μιλάνε.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Μποτιλιαρισμένοι στην Αθήνα: Δαπανούμε έναν μισθό στον δρόμο κάθε έτος

Οπτική Γωνία / Κάθε χρόνο χάνουμε 110 ώρες από τη ζωή μας κολλημένοι στο τιμόνι

Πώς μπορεί να μειωθεί άμεσα το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της πρωτεύουσας; Γιατί η λεωφόρος Κηφισού δεν θα αδειάσει ποτέ; Ο συγκοινωνιολόγος και καθηγητής του ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Κεπαπτσόγλου, εξηγεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ερντογάν που (δεν) τα πήρε όλα και οι αποκαλύψεις πίσω από τις εντυπώσεις

Βασιλική Σιούτη / Ο Ερντογάν που (δεν) τα πήρε όλα και οι αποκαλύψεις πίσω από τις εντυπώσεις

Οι εκ των υστέρων αποκαλύψεις για τη συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν κατέδειξαν τις πραγματικές ισορροπίες στο πεδίο των διεθνών σχέσεων: καμία πλευρά δεν κερδίζει άνευ ανταλλαγμάτων και οι διεθνείς σχέσεις δεν καθορίζονται από προσωπικές συμπάθειες.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η στρατηγική του Νίκου Δένδια και η λεπτή ισορροπία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Βασιλική Σιούτη / Η στρατηγική του Νίκου Δένδια και η λεπτή ισορροπία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τα Τέμπη και με την ακρίβεια, που προκαλεί κοινωνική δυσφορία, ο Νίκος Δένδιας εμφανίζεται ως μεταρρυθμιστής που θα οδηγήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις στη νέα εποχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Χθες ο Μαζωνάκης, σήμερα ο Μπισμπίκης: Ποιο θα είναι το επόμενο «μεγάλο θέμα»;

Ακροβατώντας / Χθες ο Μαζωνάκης, σήμερα ο Μπισμπίκης: Ποιο θα είναι το επόμενο «μεγάλο θέμα»;

Αξιολογώντας ως πιο σημαντικό ένα τροχαίο από τη συνάντηση Τραμπ - Νετανιάχου, τα κυρίαρχα μέσα αναδεικνύουν το ασήμαντο χάριν τηλεθέασης, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες σκοπιμότητες που θα μετατοπίσουν το ενδιαφέρον της κοινωνίας από τα σημαντικά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Joe Coughlin: «Η τρίτη ηλικία δεν είναι κρουαζιέρες ή πατερίτσες»

Οπτική Γωνία / Joe Coughlin: «Γηρατειά δεν είναι μόνο κρουαζιέρες, πατερίτσες και να είσαι με το ένα πόδι στον τάφο»

Ο φιλέλληνας καθηγητής εξετάζει τις όψεις της μακροζωίας, πιστεύει πως στην Ελλάδα αυτό το φαινόμενο μπορεί να συνδυαστεί άνετα με το lifestyle και μιλάει με τρόπο ασυνήθιστο για το γήρας.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Κοσμάς Μαρινάκης: «Σε ποιον θα πουλήσει ο καπιταλιστής αν ο κόσμος δεν έχει να το αγοράσει;»

Οπτική Γωνία / Κοσμάς Μαρινάκης: «Σε ποιον θα πουλήσει ο καπιταλιστής αν ο κόσμος δεν έχει να το αγοράσει;»

Ο δημιουργός του Greekonomics μιλά στη LiFO για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος αλλά και τις επιθέσεις που δέχτηκε πρόσφατα για κάποιες «άβολες αλήθειες» που επισήμανε αναφορικά με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα πολιτικών, οικονομικών «καρτέλ» και ΜΜΕ στην Ελλάδα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια
Ο κ. Μαυρίκος δεν είναι τυχαίος πάντως. Είχε ξεκινήσει ως δημοσιογράφος από το ΤΗΛΕΑΣΤΥ του κ. Καρατζαφέρη. Αργότερα είχε (και έχει ακόμη) εφημερίδες με κυκλοφορία περίπου 1000 φύλλα ημερησίως, ενώ παλιότερα λάμβανε και κρατική χορηγία (σχεδόν 150.000 ευρώ). Επιπλέον, το 2007 είχε διοριστεί υποδιοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, όταν ήταν υπουργός ο κ. Αβραμόπουλος, με τον οποίο έχουν στενή φιλική σχέση. Στενές σχέσεις διατηρεί και με άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως στον Πειραιά. Το Φεβρουάριο του 2015 ίδρυσε και κόμμα (ΔΕΞΙΑ το ονόμασε), αλλά δε θα κατέβει στις προσεχείς εκλογές.