ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 κ.σ. βραστή πατάτα λιωμένη
  • 1 κ.σ. αρακάς βρασμένος
  • 1 πρέζα κύμινο
  • ½ κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα τζίντζερ τριμμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 3 κ.σ. νερό χλιαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα υλικά της γέμισης για 4 λεπτά και αποσύρουμε.
  2. Για το φύλλο: Σε λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο μπαλάκια.
  4. Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα με διάμετρο περίπου 15 εκ. και προσθέτουμε στο κάθε φύλλο τη μισή ποσότητα από τη γέμιση.
  5. Γυρίζουμε το φύλλο σε σχήμα μισοφέγγαρο, σκεπάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε καλά, πιέζοντας τις άκρες.
  6. Το ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα με άφθονο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βαπτίζουμε το samosa για 1-2 λεπτά.
  7. Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Royal Indian Chef στη λεωφόρο Συγγρού 9.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα