ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. χοιρινή πανσέτα
 - 80 γρ. μέλι
 - 1 σφηνάκι λευκό ξίδι
 - 1 πιπεριά τσίλι
 - Αλάτι, πιπέρι
 - ½ κ.γ. κύμινο σκόνη
 - 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
 - Μαγιονέζα
 - Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑ
- 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
 - 200 γρ. λευκή ζάχαρη
 - 80 γρ. νερό
 - Αλάτι, πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μίξερ ρίχνουμε μέλι, λευκό ξίδι, πιπεριά τσίλι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο σκόνη και πάπρικα καπνιστή και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα.
 - Αλείφουμε με την πάστα την πανσέτα, την τοποθετούμε σε ταψί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
 - Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
 - Για τη μαρμελάδα ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 - Αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
 - Σε ψωμί του μπέργκερ αλείφουμε τη μαρμελάδα, τοποθετούμε τη λεπτοκομμένη πανσέτα επάνω, προσθέτουμε λίγη μαγιονέζα που έχουμε ανακατέψει με τον χυμό και ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
 
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ψαράδες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα
 
 
 
 
 
 
 