ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. σχοινόπρασο
  • 50 γρ. τζίντζερ τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μαυροκούκι
  • Λευκό σουσάμι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Χυμός και ξύσμα από 1 μοσχολέμονο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

  • 150 γρ. Αρσενικό Νάξου
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ζωμός κοτόπουλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε το κρέας με το σχοινόπρασο, το τζίντζερ τουρσί, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σουσάμι και μαυροκούκι.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και αφήνουμε να λιώσει μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  3. Την αφαιρούμε και την τοποθετούμε σε κρύο πιάτο.
  4. Για την κρέμα: Σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το Αρσενικό Νάξου και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
  7. Την περνάμε από το σουρωτήρι και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
  8. Στο πιάτο τοποθετούμε την μπρουσκέτα παρμεζάνας επάνω το ταρτάρ και γαρνίρουμε με την κρέμα τυριού.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ψαράδες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα