ΥΛΙΚΑ

  • 70 γρ. νερό
  • 30 γρ. γλυκόζη
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ασπράδι
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτα Σαντορίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε νερό.
  2. Κάνουμε ένα σιρόπι με το νερό, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη και το φτάνουμε μέχρι τους 130 βαθμούς.
  3. Ταυτόχρονα, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  4. Λιώνουμε τη ζελατίνη μέσα σε λίγο χλιαρό νερό.
  5. Ενσωματώνουμε το σιρόπι αλλά και τη λιωμένη ζελατίνη στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να κρυώσει καλά.
  6. Προσθέτουμε και τον πελτέ και ανακατεύουμε με μαρίζ.
  7. Απλώνουμε σ' ένα ταψί που έχουμε καλύψει με ελαιόλαδο και ζάχαρη και κρυώνουμε.
  8. Κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και σερβίρουμε, πανάροντας με λίγο τριμμένο ντάκο ανακατεμένο με ζάχαρη και κανέλα.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα