ΥΛΙΚΑ

  • 2 κέιλ κομμένα σε λεπτές λωρίδες, χωρίς το κεντρικό κοτσάνι
  • 150 γρ. σπανάκι φρέσκο πλυμένο και κομμένο με το χέρι, χωρίς το κεντρικό νεύρο
  • 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1/2 μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό και ένας κύβος λαχανικών
  • 100 γρ. κινόα ξεβγαλμένη με νερό
  • 30 γρ. σταφίδες
  • 10 γρ. γκότζι μπέρι
  • 1 κ.γ. μαϊντανός
  • 1 κ.γ. δυόσμος
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη γλυκοπατάτα, το κέιλ και το σπανάκι με λίγο αλάτι, μέχρι να μαραθούν.
  2. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον ζωμό.
  3. Βράζουμε για 20-23 λεπτά και με ένα ραβδομπλέντερ δουλεύουμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελουτέ.
  4. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τον άνηθο.
  5. Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι, προσθέτουμε την κινόα και βράζουμε για 10-11 λεπτά.
  6. Τη σουρώνουμε, προσθέτουμε τις σταφίδες, τα πράσινα μέρη από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα γκότζι μπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα και βάζουμε από μια μεγάλη κουταλιά ταμπουλέ κινόας.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα