ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. ταραμάς λευκός
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 4-5 φέτες ψίχα προζυμένιου ψωμιού
  • ½ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Αλεύρι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
  2. Μουλιάζουμε την ψίχα ψωμιού σε νερό και τη στύβουμε καλά.
  3. Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό και να πλάθεται.
  4. Εάν δεν πλάθεται, προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  5. Το πλάθουμε σε μπαλάκια που αλευρώνουμε και σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές, γυρίζοντας προσεχτικά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Mono» στην Πλάκα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα