Η μεγαλύτερη έκλειψη ηλίου του αιώνα γίνεται πάνω από την Ινδία. Και χιλιάδες κλείνονται στα σπίτια τους γιατί τη θεωρούν κακό οιωνό. Μου θυμίζει εκείνη την περίπτωση όπου ένας βιαστής στην Αγγλία πήρε άδεια ένα Σαββατοκύριακο από την φυλακή, έπαιξε ένα λόττο και κέρδισε εκατομμύρια. ΟΚ, δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά γιατί σημαντικά πράγματα πολλές φορές συμβαίνουν σε ανθρώπους που δεν θα έπρεπε;

Η έκλειψη ήταν ορατή από την Ινδία μέχρι την Ιαπωνία, ενώ ολοκληρώθηκε πάνω από τον Ειρηνικό. Φήμες λένε πως χιλιάδες μικρά χερουβείμ κατέβαιναν από τους ουρανούς παίζοντας μια παραλλαγή του 'Total Eclipse Of The Heart' στα Ινδικά ενώ χιλιάδες ντόπιοι, συγκλονισμένοι από το θέαμα, βούτηξαν στα πεντακάθαρα ποτάμια για να διώξουν από πάνω τους τις αμαρτίες.

Η έκλειψη παρατηρείται όταν το φεγγάρι (το οποίο έχει την τιμητική του αυτές τις ημέρες, βλέπε εδώ) μπαίνει ανάμεσα στη γη και τον ήλιο με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια μεγάλη σκιά. Η επόμενη τόσο μεγάλη σε διάρκεια θα συμβεί το 2132, και αν ισχύει ότι μου είπε ένας κομπογιαννίτης για αυτή την πηγή με το μπλε νερό λίγο έξω από το Πήλιο, θα μπορέσουμε όλοι μας να την παρακολουθήσουμε.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr