Ο Ερντογάν «φιμώνει» και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan

Ο Ερντογάν «φιμώνει» και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan Facebook Twitter
EPA/SEBASTIAN SILVA
1

Μετά τον κρατικό έλεγχο που επιβλήθηκε στην εφημερίδα «Zaman» και τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την προσπάθεια κατάληψης των εγκαταστάσεων της από την αστυνομία, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή, οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό τον έλεγχο τους και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν).

Το Cihan μετέδωσε στην ιστοσελίδα του αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης θα διορίσει διαχειριστή για να διευθύνει το πρακτορείο έπειτα από αίτημα εισαγγελέα, λίγες ημέρες μετά τη δικαστική εποπτεία που επέβαλαν οι αρχές στην εφημερίδα Zaman που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία, λόγω πιθανής διασύνδεσής της με τον Γκιουλέν.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το πρακτορείο ειδήσεων Cihan όσο και η εφημερίδα Zaman ανήκουν στην εταιρία μέσων ενημέρωσης Feza Gazetecilik.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον 74χρονο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής του, μέσω της οικοδόμησης ενός «παράλληλου κράτους», ενός δικτύου υποστηρικτών στο δικαστικό σώμα, την αστυνομία και τα ΜΜΕ. Ο ίδιος ο Γκιουλέν έχει απορρίψει πολλές φορές τις κατηγορίες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια