Κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στην Άγκυρα

Κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στην Άγκυρα Facebook Twitter
0

H κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ΤΑΚ («Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν») ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα που στοίχισε την ζωή σε 28 ανθρώπους αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με μία ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της.


Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα στις πολιτικές του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η οργάνωση υπόσχεται ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις.


«Την 17η Φεβρουαρίου, μία επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε στις 18.30 στους δρόμους της Άγκυρας από έναν μαχητή καμικάζι εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής με στρατιώτες της φασιστικής τουρκικής δημοκρατίας» επιβεβαιώνεται στην ανακοίνωση.


Η ΤΑΚ γνωστοποιεί επιπλέον ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν ένας 26χρονος Τούρκος, γεννηθείς στην πόλη Βαν στην ανατολική Τουρκία.


Η οργάνωση είχε πρόσφατα αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση με όλμους εναντίον του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης τον Δεκέμβριο όπου σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.


Στην επίθεση της Άγκυρας ένα όχημα όπου είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά ανατινάχθηκε δίπλα σε στρατιωτικά λεωφορεία ενώ περίμεναν τον πράσινο σηματοδότη να ανάψει σε δρόμο της τουρκικής πρωτεύουσας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM