Κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στην Άγκυρα

Κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στην Άγκυρα Facebook Twitter
0

H κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ΤΑΚ («Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν») ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα που στοίχισε την ζωή σε 28 ανθρώπους αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με μία ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της.


Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα στις πολιτικές του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η οργάνωση υπόσχεται ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις.


«Την 17η Φεβρουαρίου, μία επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε στις 18.30 στους δρόμους της Άγκυρας από έναν μαχητή καμικάζι εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής με στρατιώτες της φασιστικής τουρκικής δημοκρατίας» επιβεβαιώνεται στην ανακοίνωση.


Η ΤΑΚ γνωστοποιεί επιπλέον ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν ένας 26χρονος Τούρκος, γεννηθείς στην πόλη Βαν στην ανατολική Τουρκία.


Η οργάνωση είχε πρόσφατα αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση με όλμους εναντίον του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης τον Δεκέμβριο όπου σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.


Στην επίθεση της Άγκυρας ένα όχημα όπου είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά ανατινάχθηκε δίπλα σε στρατιωτικά λεωφορεία ενώ περίμεναν τον πράσινο σηματοδότη να ανάψει σε δρόμο της τουρκικής πρωτεύουσας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM