Την Τετάρτη αποφασίζεται το αν θα εμπλακούν στρατιωτικά στη Συρία οι Βρετανοί

Την Τετάρτη αποφασίζεται το αν θα εμπλακούν στρατιωτικά στη Συρία οι Βρετανοί Facebook Twitter
1

Την Τετάρτη αποφασίζεται τελικά το αν η Βρετανία θα εμπλακεί στις επιχειρήσεις κατά του Ισλάμικού Κράτους στη Συρία όπως ανακοίνωσε απόψε ο  Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. 

«Θα προτείνω στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο την να διεξαχθεί συζήτηση και ψηφοφορία στην Βουλή των Κοινοτήτων για την επέκταση των αεροπορικών επιθέσεων που πραγματοποιούμε εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία», ανέφερε ο Κάμερον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.


Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, μετά την συνάντηση του με τον Γερμανό ομόλογο του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, εξέφρασε στους δημοσιογράφους τη βεβαιότητα πως η βρετανική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική εντολή για την έναρξη αεροπορικών επιδρομών ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.


«Σήμερα υπήρξε σημαντική πρόοδος για τη δημιουργία μιας συμμαχίας στο κοινοβούλιο υπέρ των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία και η διασφάλιση πως όταν το θέμα τεθεί σε ψηφοφορία, αυτή η συμμαχία θα μπορέσει να εκφράσει τη φωνή της», δήλωσε, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.


Το Εργατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε σήμερα πως οι βουλευτές της παράταξης του Την , σε μια κίνηση που αναμένεται ότι θα επιτρέψει στον Κάμερον να εξασφαλίσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία


Για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας, ο Κάμερον πρέπει να πείσει αρκετά μέλη στο Συντηρητικό κόμμα που εκφράζουν επιφυλάξεις, καθώς και βουλευτές των Εργατικών που παραμένουν βαθιά διχασμένοι για το θέμα, αφού ο ηγέτης τους Τζέρεμι Κόρμπιν εναντιώνεται στην επέκταση των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.


«Το σημερινό σκιώδες υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε να υποστηρίξει την πρόταση του Τζέρεμι Κόρμπιν για ψήφο κατά συνείδηση στην πρόταση της κυβέρνησης για εξουσιοδότηση των βομβαρδισμών της βρετανικής ΠΑ στην Συρία», ανέφερε το Εργατικό Κόμμα.


Πηγή στην ηγετική ομάδα των Εργατικών ανέφερε πως ο Κόρμπιν θα υποστηρίξει πως ο Κάμερον θα πρέπει να ικανοποιήσει τους όρους που τέθηκαν από τους Εργατικούς στο ετήσιο συνέδριο τους νωρίτερα φέτος, όπως την «ξεκάθαρη» υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών για τις αεροπορικές επιθέσεις.


«Θα υπάρξει μια πλειοψηφία των βουλευτών των Εργατικών που θα καταψηφίσουν την πρόταση, παρότι θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. Αν (ο Κάμερον) αναζητούσε... συναίνεση για αυτόν τον πόλεμο, σίγουρα δεν θα την έχει», εκτίμησε η πηγή.


Νωρίτερα, το Εργατικό Κόμμα ανακοίνωσε πως τα τρία τέταρτα των μελών του εναντιώνονται στον βομβαρδισμό στη Συρία, επικαλούμενο στοιχεία που συγκέντρωσε το Σαββατοκύριακο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια