Παραιτήθηκε ο Ιταλός διευθυντής σχολείου που είχε ζητήσει την αναβολή της χορωδίας των Χριστουγέννων

Παραιτήθηκε ο Ιταλός διευθυντής σχολείου που είχε ζητήσει την αναβολή της χορωδίας των Χριστουγέννων Facebook Twitter
1

Ο 63χρονος Μάρκο Πάρμα είναι διευθυντής του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου του χωριού Ροτσάνο, κοντά στο Μιλάνο. Πριν από μερικές ημέρες έγινε η «πέτρα του σκανδάλου» στην γειτονική χώρα λόγω της απόφασης του ν' αναβάλλει την καθιερωμένη χορωδία των Χριστουγέννων «για να μην θιγεί η ευαισθησία αλλόθρησκων μαθητών».

Στο σχολείο όπου υπηρετεί ως επικεφαλής το 20% των μαθητών είναι μουσουλμάνοι και ο διευθυντής θεώρησε ότι δεν ήταν η πρέπουσα στιγμή (λόγω και του κλίματος που δημιουργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού) για να δεχθεί την πρόταση δυο μητέρων, «να διδάξουν χριστιανικά τραγούδια στο σύνολο των μαθητών».

Η απόφαση του πήρε μεγάλη δημοσιότητα και έκταση, με τους Ιταλούς να διχάζονται. Κάποιοι υπερασπίστηκαν την απόφαση του Μάρκο Πάρμα, άλλοι όπως η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός.

Στο θέμα παρενέβη και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, o οποίος μιλώντας στην Κυριακάτικη έκδοση της Corrielle della Sera τόνισε: «Τα Χριστούγεννα είναι πολύ πιο σημαντικά από την προβοκατόρικη πρόθεση ενός σχολικού λειτουργού. Εαν νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο προωθεί την ενσωμάτωση και τη συνύπαρξη, για μένα, κάνει πολύ μεγάλο λάθος».

Οι μαθητές και οι γονείς του χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα. Μουσουλμάνοι μαθητές δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πραγματοποιηθεί κανονικά η καθιερωμένη συναυλία των Χριστουγέννων με την χορωδία των μαθητών.

Ο 63χρονος διευθυντής αποφάσισε τελικώς να παραιτηθεί, αν και επανέλαβε ότι η απόφασή του «στόχευε μόνον στον σεβασμό όσων έχουν μια άλλη κουλτούρα και θρησκεία» και επιθυμούσε «να συμβάλει στην κοινωνική ένταξη όλων των κατοίκων της περιοχής».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Άλλο η πολυπολιτισμικότητα άλλο η συνύπαρξη. Το πρώτο μας τελείωσε. Καπούτ. Φινί. Το απέδειξε η Γαλλία που το μοντέλο απέτυχε. Ναι στην αρμονική συνύπαρξη. Ναι όμως, και στην επικράτηση της κυρίαρχης κουλτούρας. Όχι στους θύλακες στους οποίους θα επιτρέπεται το οτιδήποτε στο όνομα ενός ανεφάρμοστου σεβασμού. Το "χωνευτήρι" της Αμερικής επετεύχθη επειδή πας σε έναν πολίτη της και σου λέει " Ο παππούς μου ήταν από την Κάσο, yeah. Πήγα εκεί το καλοκαίρι, very nice, but I am an American!" Τα Χριστούγεννα έχουν για τους περισσότερους Ευρωπαίους μια πολύ χαλαρή σχέση με τη θρησκεία. Περισσότερο έχουν να κάνουν με την κατανάλωση και την οικογένεια. Γι αυτό και τα γιορτάζουν και στην Κίνα και την Κορέα. Μη φτάνουμε στα άκρα.