Δύο Έλληνες επιχειρηματίες καταδικάστηκαν σε 13 ημέρες φυλακή, καθώς σύμφωνα με το δικαστήριο ήταν υπεύθυνοι για το κλείσιμο του τέρμιναλ στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης την Τετάρτη.

 

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε απ' την Δανία το Associated Press, οι δύο επιχειρηματίες, προκάλεσαν λάθος συναγερμό, καθώς θέλησαν να κάνουν αστείο, λέγοντας ότι η μία από τις αποσκευές τους περιέχει βόμβα και ότι ο ένας από τους δύο καταζητείται για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

 

 Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πανικός και να κλείσει το τέρμιναλ του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης για περίπου μία ώρα. Το κλείσιμο του τέρμιναλ είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν 58 πτήσεις.

 

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα μια υπάλληλος του αεροδρομίου άκουσε τον έναν να λέει ότι υπάρχει βόμβα στην τσάντα και πως ο άλλος καταζητείται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι.

 

Το "αστείο" προκάλεσε έναν πανικό 90 λεπτών στο αεροδρόμιο και συνεχείς καλύψεις στα ΜΜΕ της Δανίας αλλά και στα διεθνή μέσα.

 

"Φαίνεται ότι νόμιζαν ότι ήταν ένα ζευγάρι κωμικών. Δεν είναι βέβαιο ότι νομίζουν ότι είναι αστείο πια αφού κοιμήθηκαν στη φυλακή χθες το βράδυ,", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κοπεγχάγης.

 

Οι άνδρες, ηλικίας 33 και 65 ετών, κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 266 του Ποινικού Κώδικα της Δανίας, που αναφέρεται στην υποκίνηση του φόβου μέσα από την απειλή της πραγματοποίησης παράνομης πράξης.

 

Η αστυνομία είπε ότι οι δυο Έλληνες θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν πρόσθετες αστικές διώξεις για την πρόκληση καθυστερήσεων στο αεροδρόμιο τηn Τετάρτη.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr