Δύο Ελληνες επιχειρηματίες υπεύθυνοι για το κλείσιμο του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης

Δύο Ελληνες επιχειρηματίες υπεύθυνοι για το κλείσιμο του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης Facebook Twitter
6

Δύο Έλληνες επιχειρηματίες καταδικάστηκαν σε 13 ημέρες φυλακή, καθώς σύμφωνα με το δικαστήριο ήταν υπεύθυνοι για το κλείσιμο του τέρμιναλ στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε απ' την Δανία το Associated Press, οι δύο επιχειρηματίες, προκάλεσαν λάθος συναγερμό, καθώς θέλησαν να κάνουν αστείο, λέγοντας ότι η μία από τις αποσκευές τους περιέχει βόμβα και ότι ο ένας από τους δύο καταζητείται για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

 Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πανικός και να κλείσει το τέρμιναλ του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης για περίπου μία ώρα. Το κλείσιμο του τέρμιναλ είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν 58 πτήσεις.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα μια υπάλληλος του αεροδρομίου άκουσε τον έναν να λέει ότι υπάρχει βόμβα στην τσάντα και πως ο άλλος καταζητείται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Το "αστείο" προκάλεσε έναν πανικό 90 λεπτών στο αεροδρόμιο και συνεχείς καλύψεις στα ΜΜΕ της Δανίας αλλά και στα διεθνή μέσα.

"Φαίνεται ότι νόμιζαν ότι ήταν ένα ζευγάρι κωμικών. Δεν είναι βέβαιο ότι νομίζουν ότι είναι αστείο πια αφού κοιμήθηκαν στη φυλακή χθες το βράδυ,", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κοπεγχάγης.

Οι άνδρες, ηλικίας 33 και 65 ετών, κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 266 του Ποινικού Κώδικα της Δανίας, που αναφέρεται στην υποκίνηση του φόβου μέσα από την απειλή της πραγματοποίησης παράνομης πράξης.

Η αστυνομία είπε ότι οι δυο Έλληνες θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν πρόσθετες αστικές διώξεις για την πρόκληση καθυστερήσεων στο αεροδρόμιο τηn Τετάρτη.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΧΑΣΑΝ ΠΑΙΚΕΡ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ

Διεθνή / Βρετανία: «Καφκική» χαρακτηρίζει την απαγόρευση εισόδου σχολιαστής που έχει επικρίνει το Ισραήλ

Η βρετανική κυβέρνηση ακύρωσε τις ταξιδιωτικές άδειες του Τσενκ Ουιγκούρ και του Χασάν Πάικερ, με τους δύο σχολιαστές να καταγγέλλουν φίμωση της κριτικής προς το Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Ο Σάια ΛαΜπέφ γλιτώνει τη φυλακή για τον καβγά του καρναβαλιού στη Νέα Ορλεάνη

Ειδήσεις / Ο Σάια ΛαΜπέφ γλιτώνει τη φυλακή για τον καβγά του καρναβαλιού στη Νέα Ορλεάνη

Ο ηθοποιός δήλωσε ένοχος για τρεις πλημμεληματικές κατηγορίες σωματικής επίθεσης και θα πρέπει να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ, σεμινάρια ευαισθητοποίησης και μαθήματα διαχείρισης θυμού.
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΜΥΓΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙ

Διεθνή / Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σαρκοφάγο παράσιτο, με τα πρώτα θύματά του να εντοπίζονται στο Τέξας

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον εντοπισμό για πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια σαρκοφάγου παρασίτου στο Τέξας - Ποιους απειλεί και πώς εξαπλώνεται
THE LIFO TEAM
ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΤΖΙΛ ΜΠΑΪΝΤΕΝ

Διεθνή / Τζο Μπάιντεν: Η σύζυγός του μιλά για την πίεση λίγο πριν αποσυρθεί από τις εκλογές του 2024 - «Δεν είχα επιλογή»

Η Τζιλ Μπάιντεν, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου, μιλά ανοιχτά για τις ημέρες μετά το ντιμπέιτ του συζύγου της με τον Τραμπ, που καθόρισε την πορεία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2024 αλλά και την ίδια τη ζωή τους
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ψήφισμα που περιορίζει την εξουσία του Τραμπ απέναντι στο Ιράν

Ισχυρό πολιτικό πλήγμα για τον Αμερικανό πρόεδρο, καθώς οι βουλευτές ενέκριναν με 215 ψήφους υπέρ και 208 κατά μέτρο που τον υποχρεώνει να ζητά την έγκριση του Κογκρέσου
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
"μια υπάλληλος του αεροδρομίου άκουσε τον έναν να λέει ότι υπάρχει βόμβα στην τσάντα και πως ο άλλος καταζητείται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι"Δηλ. το αστείο το κάναν μεταξύ τους ή δημόσια (στους υπαλλήλους, στις αποσκευές κλπ.)?