Κάμερον: Όλο και πιο πιθανό να έπεσε το ρωσικό αεροσκάφος από βόμβα

Κάμερον: Όλο και πιο πιθανό να έπεσε το ρωσικό αεροσκάφος από βόμβα Facebook Twitter
0

Φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι το ρωσικό αεροσκάφος έπεσε από βόμβα στο Σινά, τόνισε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ν. Κάμερον, σε δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να σταματήσει τις πτήσεις βρετανικών αεροσκαφών πάνω από το Σινά.

«Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι το ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη εξαιτίας βόμβας τρομοκρατών, όμως φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι αυτό συνέβη», είπε ο Κάμερον.

Η βρετανική απόφαση προκάλεσε εκνευρισμό στην αιγυπτιακή κυβέρνηση που επιμένει να κλίνει προς την κατεύθυνση της βλάβης, ώστε να μετριάσει τις εντυπώσεις από τη δράση τρομοκρατικών ομάδων στο έδαφός της.

 «Η βρετανική απόφαση ελήφθη μονομερώς χωρίς να υπάρξουν σχετικές διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο παρά τις υψηλού επιπέδου επαφές που υπήρξαν μερικές ώρες πριν μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρεται σε δήλωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών που μεταδόθηκε από το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Στη δήλωση προστίθεται ότι η Αίγυπτος είχε αντιδράσει θετικά στις βρετανικές ανησυχίες και είχε ενισχύσει τα μέτρα στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας τόνισε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις για τοποθέτηση βόμβας που οδήγησε στην πτώση του αεροσκάφους και στο θάνατο 224 ανθρώπων, ενώ από την πλευρά του ο Κάμερον, έκανε γνωστό ότι θα τηλεφωνήσει στον Πούτιν για να του εκφράσει τις ανησυχίες του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM